Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alta clona PicKit2

adicontakt

Postări Recomandate

sfat pentru cei care vor sa se apuce de construit pickit2 din acest topic: cumparati unul gata facut...pe mine m-au dus piesele aproape 60 lei, pic-ul costa 33lei la syscomelco.si pe langa nervii facuti cu vanzatorii care iti zice din prima N-AVEM!concluzia: cumparati unul gata facut

Asa cum a scris si userul @Adicontakt se poate "rezolva" cu PIC-ul, schimburi, vanzari, cumparari, prieteni, etcNU vreau sa fac reclama, dar un PIC pentru clona Pickit, se gaseste la un pret destul de "accesibil", chiar aici pe forum, vezi foto atasat, la syscomelco este scump. :dapost-17385-139829347699_thumb.jpg
Link spre comentariu
Vizitator mariannnn

all parts.com este un fel de motor de cautare pentru cel mai mic pret intr-ale electronicelor componente, cum este si price.ro pentru electrocasnice/electronice/PC/etc.am comandat de la TME 2 bucati una pentru pickit si inca una pentru rezerva.am doua nelamuriri: cine m-ar ajuta(cand imi vin piesele) sa imi programeze pic-ulsi a doua ar fi asta: de ce tranzistorii Q2,Q3,Q5 sunt invers ca marcajul de pe placa?(vezi piesele incercuite)post-1-139829347774_thumb.jpgsi inca una bonus: daca nu am gasit bobina de 680uH pot pune una de 1000uH?d-asta de 1000uH am cumparat ca 'N-AVEM'(repet: nu mai e ce era odata nici conexu nici globalu nu mai exista vector electronics s-a reprofilat pe mufe electrice riglete morsete etc.)

Link spre comentariu
Vizitator mariannnn

voiam sa precizez mai devreme dar m-am luat intrebarile, singurul inconvenient la TME e ca iti vinde doar cantitati mari de piese: condensatoare minim 100buc, rezistoare la fel, dar daca esti ceva mai ocupat si nerabdator sa umbli din magazin in magazin, la TME, desi cumperi unele piese inutil(cumperi 100 pentru a folosi 2-3 sau chiar 1), iesi mai ieftin cu tot cu transportul de 22 lei.

Link spre comentariu

Am construit si eu un Pickit2 dupa schema originala de la Microchip, insa fara partea cu memorii. Am folosit componente smd si a iesit ca in poze. L-am gandit sa incapa intr-o cutiuta de spliter. Normal ca nu a mers din prima, pentru ca la unul din pinii bobinei nu am facut lipituri pe ambele fete ale cablajului, insa dupa ce am refacut lipitura totul pare ok. Pare, pentru ca inca nu l-am testat la programare, ci doar am vazut ca-l vede atat softul Pickit, cat si Mplab (eu folosesc versiunea V8.30)

post-44132-13982934784_thumb.jpg

post-44132-139829347852_thumb.jpg

post-44132-139829347864_thumb.jpg

post-44132-139829347876_thumb.jpg

Link spre comentariu

@mariannnnNu te lua dupa poza ci dupa schema. In poza este a unul di programatoarele de la inceput ale autorului unde a folosit alte tranzistoare la inceput. Placa este buna si ca in schema o sa trebuiamca sa le pui normal. Bobina trebuie sa fie undeva intre 400uH si 700uH. Monteaza celelelte componente si lasa bobina la urma. Daca ai componente de calitate este posibil sa o ia din loc si cu bobina de 1000uH (daca nu mai dai jos niste spire). D4 este critica si trebuie sa fie ca in schema sa eviti erori la voltaj. Succes.

Link spre comentariu

O mica observatie, pe acel motor de cautare vi se dau preturile la peste 100buc si majoritatea fara TVA. Variantele ieftine de acolo sunt SMD (SS), cele I/P sunt mai scumpe.Eu va pot programa PIC18F2550 gratuit.

Link spre comentariu
Vizitator mariannnn

@mariannnnNu te lua dupa poza ci dupa schema. este posibil sa o ia din loc si cu bobina de 1000uH (daca nu mai dai jos niste spire). D4 este critica si trebuie sa fie ca in schema sa eviti erori la voltaj. Succes.

nu prea reusesc sa imi dau seama dupa schema...eu am cumparat BC546B(in locul lui BC548) si BC557B(in locul lui BC558A)...mi-a gasit echivalent vanzatoarea, s-a uitat intr-un catalog...eu m-am uitat in datasheeturile lor si am vazut ca bc557B este in oblinda cu 558A (EBC respectiv CBE) si din ce mi-am dat eu seama cam difera la curenti...in rest sunt PNP si NPNdioda D4 cea cu pretentii cum ziceti Dvs. am inlocuit-o cu 1N5819(tot vanzatoarea mi-a recomandat-o).Nu am cum sa mai dau jos spire ca e miniatura...culorile:Maro-Negru-Rosu-Argintiu(ca la rezistente?)
Link spre comentariu
Vizitator mariannnn

m-am uitat atent la poza cu montajul(partea cu piese) si am vazut ca dioda D4 se termina cu 19 sa fie oare 1N5919(exact d-asta am eu)alta intrebare la care cred ca stiu raspunsul dar o spun ca sa fiu sigur: daca in locul condensatoarelor am pus condensatoare cu tensiuni maxime mai mari(25V) este vreo problema? afecteaza montajul?

Link spre comentariu

Incearca cu transistorii aia (nu am incercat). Totusi uitate singur (datasheet).

In legatura cu D4 nu o sa mearga. Cu cat maresti ultima cifra (de la 7 la 9 in cazul tau) cu atat o sa ai voltajul mai mic decat normal. Stiu, pare incredibil dar asa va fii (la mine nu a mers). Monteazal si incearca cu bobina aia... oricum pe moment numai pe aia o ai.

BC546-BC548

http://www.8051projects.info/datasheets ... asheet.pdf

BC557-BC558

http://www.jaycar.com.au/images_uploaded/BC558.PDF

Nu o sa ai probleme cu condensatorii referitor la voltaj.

In poza sunt alte combinatii care probabil ca nu au afectat problema cu dioda.

Link spre comentariu
Vizitator mariannnn

Buna seara!D-abea astazi mi-au sosit componentele de la TME, vreau sa raspandesc faptul ca au sosit intr-o cutie de carton bine ambalata, fiecare familie de componente au fost in plic cu cod de bare si specificatii tehnice(adica condensatorii de 100nF intr-un plic, tranzistorii intr-altul, diodele intr-altul, s.a.m.d)TME>>Profesionisti(parerea mea)acum trebuie sa vad cum fac sa programez pic-ul(singurul pentru ca am comandat doar 1, nu stiu de ce am avut impresia ca am comandat doua...deci nu trebuie sa gresesc...)Domnul Vdec s-a oferit ca ma ajuta dar problema e ca poate face asta doar la serviciu ori eu as vrea sa fiu de fata, nu ca nu am incredere, dar vreau sa cum se face ca nu am mai facut asta niciodata...nu prea am avut timp sa avansez, asa ca am ramas la gauritul cablajului...o seara placuta!

Link spre comentariu

L1, Q1 , D1 , formeza un fel de smps si salta tensiunea la 13 vaux eu unul nu il conectez si functioneaza bine , e o adevarat poveste cu aux-ul asta pe care nu o sa o povestesc acum

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări