Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alta clona PicKit2

adicontakt

Postări Recomandate

buna si aia insa eu vreau varianta suky(pentru aceatsa varianta am cablajul gata executat, gaurit, silk-uit, totul pregatit!)insa nu-s acasa si nu am luat fisierul .pdf ce contine schema si lista de piese....

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
Am dat peste un lucru ciudat, un PIC18F2550 care nou fiind, programat corect, nu vrea sa functioneze in circuit (mesaj Pickit2 not found). Circuitul e bun, cu alt PIC functioneaza perfect. Intr-un programator PIC-ul e aparent OK, il sterg, scriu, verific, nu da nici un mesaj de eroare, totusi in circuit nu functioneaza. L-am catalogat drept defect.
Mi-au trecut prin mana zeci de microcontrolere, si Pic-uri si Atmel-uri dar n-am gasit niciunul defect din fabrica, mai ales cu un astfel de comportamant. A mai intalnit cineva vre-un caz asemanator, nu neaparat la acest tip de microcontroler? (nu ca mi-ar parea rau dupa el)
Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

PIC16F1937 există în lista PICkit2 în versiunea mai ”nouă”.    v2.61 pentru PICkit și 1.62.14 pentru Device File .  Dacă nu-l identifică singur , selectezi manual din listă. 

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

clona mofturoasă:

am doua clone de pickit2, clone suky 2010...adicontakt

problema se descrie asa: pun un microcontroler in adaptor, ambele le pun in clona1 legata intr-un usb de la laptop...nu recunoaste microcontrolerul!

schimb usb de la calculator, recunoaste microcontrolerul!

scot adaptorul cu tot cu microcontroler si le pun in clona2, pun in usb-ul care mai devreme n-a mers cu clona 2...merge de zbarnaie!

intrebarea mea e: de ce clona1 face mofturi doar intr-un singur USB? in acelasi usb clona2 nu are nici o anomalie...

mentionez ca USB-ul respectiv s-ar putea sa fie 3.0 dar nu-s sigur si nici ca stiu cum sa-mi dau seama...

Editat de ardiles
Link spre comentariu

are apucaturi , se mai intampla lucruri care nu le poti explica , eu banuiesc ca ceva cu portul usb respectiv partea cu bobina si dioda de la clona cu problema
usb ul 3.0 de obicei e albastru

Posted Image

Link spre comentariu

Multumesc!Care sunt sansele sa le fi "trosnit"(ma refer la dioda si bobina), caci cam am obiceiul sa alimentez montajul si uit sa scot jumperul....Am sanse sa stric usb-ul astfel?

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Am construit si eu clona pickit2 suky si am tensiunea VPP de 14,04 V  , desi pe troubleshooting am dat test si im-i zice ca e 12,02 Volti. Ce pot sa fac in cazul acesta , mi-e frica ca depasesc tensiunea de programare si mai distrug PIC-urile care vreau sa le programez  ?    Multumesc .

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

cu ce instrument ai masurat acea tensiune? schimba instrumentul sau daca nu, cauta pe aici ca cica acea tensiune ar fi reglata de microcontroler, problema ar fi la feedback...

ce dioda ai utilizat? 1n5817-8-9?

PS: te-ntreb din amintiri, nu ca si cum as fi la curent cu clona.

Editat de ardiles
Link spre comentariu

Am construit si eu clona pickit2 suky si am tensiunea VPP de 14,04 V  , desi pe troubleshooting am dat test si im-i zice ca e 12,02 Volti. Ce pot sa fac in cazul acesta , mi-e frica ca depasesc tensiunea de programare si mai distrug PIC-urile care vreau sa le programez  ?    Multumesc .

Nu stiu schema dar sigur exista un divizor rezistiv de unde PIC-ul citeste tensiunea pe care o genereaza. In general de acolo se  regleaza. Sunt necesare in general rezistoare cu cel mult 1% pentru a avea tensiunea de programare identica cu cea aratata de program eu am facut o versiune cu FET-uri la care tensiunea corespunde cu cea indicata de program. Singura problema pe care am constatat la CLONA este faptul ca daca ai un PIC in care este scris softul pentru programator nu-l poti sterge ceea ce cu un ProPic2 original o poti face, oricum mi-am luat un TL866 care se pare ca este putin mai bunicel.

Link spre comentariu

dar PIC 16F1937 nu exista in softul microchip, se mai poate lua si de altundeva ?

Pic 16F1937 se poate programa cu Pickit2 original. Exista in soft dar probabil se activeaza doar cand este cuplat programatorul facut de firma deoarece merge cumva la 1,8v. si trebuie protejat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări