Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alta clona PicKit2

adicontakt

Postări Recomandate

• 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator marian_ariciuc

clona mea scoate zgomote cand programez...asa face de cand am pus-o prima data in functiune...e corect?munceste fara probleme(nu o laud ca poate poate cedeaza), dar acum am si OpenPROG-ul.

Link spre comentariu
Vizitator marian_ariciuc

exact ca un HDD se aude; bineinteles, nivelul de zgomot e mai mic ca al unui HDD dar e asemanator.exact cum ai spus LiviuM, cand produce cei 12V.apropo de cei 12V, ce valoare trebuie sa aiba Vpp-ul? 13V? pentru ca mie-mi produce 11,5-11,8V pickit-ul si Openprog-ul 10,8-11,2V... cum pot regla(creste) aceasta tensiune?

Link spre comentariu

apropo de cei 12V, ce valoare trebuie sa aiba Vpp-ul? 13V? pentru ca mie-mi produce 11,5-11,8V pickit-ul si Openprog-ul 10,8-11,2V... cum pot regla(creste) aceasta tensiune?

Depinde de la PIC la PIC și e un interval relativ larg. Scrie în documentul numit : ”PICxxxxx Memory Programming Specification” sau ceva de genul.
Link spre comentariu

M-am lamurit eu cum se poate modifica VPP. Primul tranzistor cu piesele aferente formeaza o mini sursa step up, este comandat de PIC (VPP_PUMP) in functie de tensiunea de feedback culeasa de pe divizorul rezistiv format din R2 si R3 (VPP_FB). Deci modificand raportul dintre aceste rezistente se poate modifica VPP.

Link spre comentariu
Vizitator marian_ariciuc

M-am lamurit eu cum se poate modifica VPP. Primul tranzistor cu piesele aferente formeaza o mini sursa step up, este comandat de PIC (VPP_PUMP) in functie de tensiunea de feedback culeasa de pe divizorul rezistiv format din R2 si R3 (VPP_FB). Deci modificand raportul dintre aceste rezistente se poate modifica VPP.

exact ca la open prog...insa: stie cineva cum proceseaza PIC-ul(2550), aceasta tensiune?
Link spre comentariu

Eu cred că el are memorate în bibiloteca lui de ”device”-uri , alături de celelalte informații relevante pentru programare și tensiunea Vpp și el încercă să o reproducă , cu o eroare decentă, ( plaja admisă este destul de largă ) prin varierea factorului de umplere.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Intru-cat am construit spre vanzare mai multe clone (mai mult din pasiune decat pentru bani) imi permit sa dau cateva sfaturi.

Daca la conectarea programatorului este afisat "Pickit 2 not found" atunci singurele lucruri care trebuie verificate sunt: alimentarea corecta a PIC18F2550 (+5V pin 20, masa pin 8 si 19), D+ si D- de la USB sa ajunga la pinii 15 si 16, PIC-ul corect programat si cuartul si cele 2 condensatoare de 22p - bune (si sa nu fie vre-un scurt-circuit la traseele mentionate).

Cei care intampina probleme legate de functionarea programatorului pot apela la functia Troubleshoot din meniul Tools al programului Pickit 2 Programmer. Daca functia Troubleshoot nu e activa se va da intai Tools/Check Communication. De ex. pe pagina http://www.auelectronics.com/Q5.htm sunt explicati pasii pentru verificarea VDD, VPP, MCLR, PGC, PGD cu un Voltmetru.

Cu mentiunea ca VDD nu va functiona pe automat, va fi doar afisata ca "external voltage" valoarea selectata din Jumper (intru-cat schema clonei e simplificata fata de cea Pickit2 originala).

Alte erori posibile:

- eroare la VDD - se verifica de ce nu ajunge tensiune corecta la pinul 3 (eventual scurturi)

- eroare la VPP - tranzistorul Q1 cu piesele aferente (eventual se cauta un tranzistor cu HFE mare), apoi Q2 si Q4 (Q3 nu prea conteaza la VPP, doar la MCLR)

- eroare la PGC, PGD - grupul de 3 tranzistoare pnp Q6,7,8 cu piesele aferente

- pentru functionare corecta pe 3,3 V tranzistorul Q5 trebuie sa fie de 500mA (nu de 100mA - BC547 cum am vazut in unele variante de scheme)

Link spre comentariu

Am omis sa spun ce inseamna prescurtarile:- VDD = teniunea de alimentare a device-ului programat, poate fi 3,3v sau 5V (care real e in jur de 4,6-4,8V) in functie de ce selectezi din Jumper- VPP = tensiunea de programare, poate lua divese valori in functie de device-ul programat (12V, 8V, 5V etc)- MCLR = master clear/reset - punerea la masa a acestui pin reseteaza microcontrolerul target, tot la acest pin se aplica VPP pentru trecerea in modul de programare; in functionarea normala acest pin este legat la alimentare printr-un rezistor- PGC, PGD = semnalele de programare Clock si Data- VSS = masa

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări