Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alta clona PicKit2

adicontakt

Postări Recomandate

sa nu te roada , asa trebuie sa fiepune un aparat de masura si masoara cand programezi si o sa vezi ca e mai mareclona ta e functionala si asta conteza cel mai mult

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

nu reusesc sa citesc pic18f458 si pic18f45k80 cu pickit2-clona, cele din seria 16f le pot citi, ma poate ajuta cineva cu o idee?

Link spre comentariu

Cel putin pe 458 il suporta:

PIC18 Devices‘LF’ versions of all devices are also supported PIC18F242, 252, 442, 452 PIC18F248, 258, 448, 458

Link spre comentariu

am varianta 2.61 instalata am facut si treaba cu fisierul .dat si la fel zice No device detected ... picul busit ? am incercat cu un 16f84a si il vede direct de la primul read deci clona face ea ceva ....

Link spre comentariu
Vizitator marian_ariciuc

dupa ce am realizat una acum vreo luna, am zis sa-i fac dublura si ieri am cumparat ultimele doua piese care nu le aveam in cutia cu surprize (tranzistorii). am venit acasa, i-am lipit pe placa si surpriza: Tools>Troubleschoot(multumesc adicontakt): cica scurt pe placa, error Vpp, low voltage.. dar ce o avea? am schimbat o bobina, doua. am luat o pocnitoare de multimetru, am inceput sa masor tensiunile in jurul bobinei(cu schema in fata). tensiunea ce vine de la MCLR este ''ridicata'' prin pinul 12al uC-ului, trece prin rezistenta de 1k(R1), direct in baza lui Q1(bc548). apoi de la 5V prin bobina ajunge in colectorul lui Q1.

dupa cum spuneam mai sus, am schimbat doua bobine, ambele noi noute, si INTRERUPTE. acum am lipit una de 470uH si 1N5818;

daca cineva mai are probleme cu low vpp , sa verifice daca are 5V la ambele borne ale bobinei(sau daca are 5V in colectorul lui Q1).

Link spre comentariu

azi am facut rost de un pickit 2 original de la microchip

se pare ca apare ceva diferit la soft fata de cum se comporta la clona

Posted Image

la clona VDD traget are casuta pt Check iar la original apare VDD Pickit2 si are casuta pt On

treaba este ca indiferent daca bifez sau nu casuta de on pickitul vad ca citeste dar nu imi trimite tensiune pentru ledurile care le am pe placa cu soclu zif

intrebarea pt cei care au pickit original , ei cum au bifata casuta la VDD Pickit2 on sau off?

Link spre comentariu

@adicontakt:

Posted Image

Cele doua ferestre sunt rezultatul conectarii unei clone PICKit2 la software-ul Microchip.

Diferenta dintre cele doua ferestre (in stanga apare ceck-box "Check", iar in dreapta "Open") este data de modul in care este selectata asigurarea cu tensiune a modulului de programat, (stanga "Autodetect VDD", dreapta "Force PICkit2 VDD") nicidecum de faptul ca intr-un caz a fost conectata o clona, iar in celalalt ca un original.

Link spre comentariu

si cum recomanzi sa las optiunea? la mine e lasat pe Autodetect la Traget vdd source , dupa care bifez si casuta On la VDD Pickit2 5vprecizez ca fac asta cand programez pe soclu zif , nu ICSPtoitusi nu vad nicio diferenta daca bifez sau nu casuta respectiva , pickitul citeste sterge si programeaza la fel

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări