Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alta clona PicKit2

adicontakt

Postări Recomandate

Am atasat mai jos fiserele Eagle la aceasta clona

Salut,in cursul operatiilor de "repare" :rade: la clona facuta dupa schema si cablajul pe care le-ai postat, am gasit o eroare in schema - rezistenta R7 (iesirea ICSP_VPP) trebuie sa fie de 100 de ohm, nu 100k, cum o e in schema.Numai bine,LiviuLE Sorry, am vazut intre timp ca problema a fost deja corectata. Mi-a scapat postul ala.
Link spre comentariu

salut,am inceput sa construiesc si eu aceasta clona. mai am de instalat pic-ul, condensatoarele si mufa usb. mi-am dat comanda de la chinezi de un soclu zif si urmeaza sa-mi fac si adaptorul. pana acum lucram cu un programator pe mufa seriala si cum e pe cale de disparitie am zis sa fac aceasta clona. cateva fotografii cu realizarea pana acum

post-24453-13982959783_thumb.jpg

post-24453-13982959785_thumb.jpg

post-24453-139829597868_thumb.jpg

post-24453-139829597889_thumb.jpg

Link spre comentariu

salut,am inceput sa construiesc si eu aceasta clona. mai am de instalat pic-ul, condensatoarele si mufa usb. mi-am dat comanda de la chinezi de un soclu zif si urmeaza sa-mi fac si adaptorul. pana acum lucram cu un programator pe mufa seriala si cum e pe cale de disparitie am zis sa fac aceasta clona. cateva fotografii cu realizarea pana acum

Ce valoare are bobina? Cumva 680uH? Nu cobori cu valoarea bobinei sub 470uH ca iti va da "cu virgula".
Link spre comentariu

N-ai vrea sa ne citesti culorile de pe bobina? Oricum aceasta este de curent foarte mic, putin probabil sa-ti poata asigura cele necesare programatorului. (Vpp). :nas:
Link spre comentariu

salut,deja mi-a dat cu virgula, imi spune "vdd and vpp voltage level errors. check target and retry operation"culoarile de pe bobina sunt albastru-gri-maro care inseamna fix 680 uH. ce curent ar trebui sa sustina bobina? asta este de 0.075 A.multumesc!

Link spre comentariu

salut,deja mi-a dat cu virgula, imi spune "vdd and vpp voltage level errors. check target and retry operation"culoarile de pe bobina sunt albastru-gri-maro care inseamna fix 680 uH. ce curent ar trebui sa sustina bobina? asta este de 0.075 A.multumesc!

Iertare dar din poza ta nu ar reiesi ca are culoarea maro ci auriu ce ar face ca inductanta sa aibe 6,8uH. La dimensiunea respectiva nu se fac inductante atat de mari din lipsa de spatiu si calitatea feritei. O inductanta de 680uH la acea dimensiune ar trebui sa aibe firul de bobinaj undeva la sub 0,05 ceea ce ar insemna un curent de maxim cativa miliamperi. Total insuficient pentru Vpp. Pentru inductanta unui programator iti trebuie un ordin de marime de cel putin 20 de ori la curent. Ceva de genul asta. :pandaci

post-34269-139829598373_thumb.jpeg

Link spre comentariu

Iertare dar din poza ta nu ar reiesi ca are culoarea maro ci auriu ce ar face ca inductanta sa aibe 6,8uH. La dimensiunea respectiva nu se fac inductante atat de mari din lipsa de spatiu si calitatea feritei. O inductanta de 680uH la acea dimensiune ar trebui sa aibe firul de bobinaj undeva la sub 0,05 ceea ce ar insemna un curent de maxim cativa miliamperi. Total insuficient pentru Vpp. Pentru inductanta unui programator iti trebuie un ordin de marime de cel putin 20 de ori la curent. Ceva de genul asta.

Se pare ca bobina nu prea are 680uH ci, mai degraba 68uH sau, cum zice Dan57 6.8uH.Cauta sa inlocuiesti bobina (care este de tip CECS si suporta un curent de maxim 50mA) cu tipul CECL (care suporta un curent mai mare, 80mA) si tot de 680uH si/sau eventual pune de 470uH acelasi format (CECL). Eu unul am montat asa ceva (470uH) in clona PICKit2 pe care am confectionat-o si merge brici!Pentru Dan57: Este programator nu aparat de sudura. Niciun microcontroller, la programare, nu consuma max.1600mA (20x80mA)
Link spre comentariu

putin off topic ... USB parca e limitat la 500 mA din ce retin eu ....

vezi ca eroarea aia o primeam si eu ca nu mutasem un jumper sa ii zic ca e cu 28 de pini soclul (am modelul de clona cu ZIF-ul integrat in cablaj direct, vezi ceva pagini in spate )si eu am bobina de 680 ca o rezistenta si am tensiunile corecte de 5v si 12v cand isi face test
Link spre comentariu

clona realizatat de dinbooo este clona prezentata de mine in primul post respectiv varianta lui suky

briobrit ai realizat o alta clona cu soclu zif pe placa, de aici apare si neintelegerea

http://www.micros-designs.com.ar/wp-con ... PicKit.jpg

exista un jumper (sel_vcc 5v respectiv 3.3v ) fara el pus clona nu functioneaza , eu il am pus pe 5v ca asa sunt majoritatea picurilor , inca nu am lucrat cu cele de 3.3v

Link spre comentariu

Salut,E greseala mea, eu am testat clona fără pic conectat la ea. Am crezut ca este o problema cu montajul dar se pare ca nu. Daca nu am pic conectat la programator acesta va da eroare? Va mai rog ceva, prin ce curent trebuie aleasa bobina? Eu nu cred ca un microcontroler va consuma in tipul programării mai mult de 100 mA, oare greșesc?Mulțumesc!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări