Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alta clona PicKit2

adicontakt

Postări Recomandate

Nu cred ca o sa mearga FR in loc de 1N58xxFR-EchivalentFR101 1N4936FR102 1N4936FR103 1N4936FR104 1N4936FR105 1N4937FR106 BA159FR107 BA159Zener de 4.3V - 1N4731C2-Trebuie sa fie de 1uF (personal cautam unul de 47uF ptr. C1)Ce valoare are bobina?Eroarea spune ca ai probleme la voltaj (1N58xx si bobina).Foloseste functia Troubleshooting sa vezi ce spune.

Link spre comentariu

Câteva întrebări:

Dioda D2 ce este? un zener sau o diodă normală care scade 0.7v din 5v? dacă e aşa o pot înlocui cu 1n4148

Dioda 1n5817 e o diodă rapidă care provoacă o cădere de 0.3v pe ea deci ar merge şi ea înlocuită cu ceva echivalent nu?

Poti incerca cu BAT85, 42,46,48 ( toate sunt diode Schottky la fel ca si 1N5817), diodele cu litera "F" sunt de tip Fast si au o alta cadere de tensiune pe jonctiune.

Bobina poate fi si un minidrossel (genul rezistenta), cu o valoare minima de 470uH, dar o poti mari pana la 820uH.

Cu privire la eroarea afisata, verifica dispunerea tranzistoarelor.

Link spre comentariu

am pus azi zener de 4.3v şi am găsit o bobină de 500uH. nu mai am eroare de tensiune ci am aşa. acumdacă dau check nu se bifează e ok? sau e încă problemă?am pus şi dioda 1n5819.

post-65525-139829579443_thumb.jpg

Link spre comentariu

il vede, il citeste, il scrie..... dar nu ma lasă să modific tensiunea(cand imi zice ca imi trebuie cel putin 4.5v eu am 4.4. reverific dioda aia.). mă mai joc cu bobina şi revin.LE: e gata am rezolvat dioda nu e era bună, noroc că am avut 2 bucăţi.

post-65525-139829579448_thumb.jpg

Link spre comentariu

sefu lasa-l asaca nici la mine nu e 5 vcand e 4,5 v cand e alta valoareasa citeste elin momentul programarii trage cat trebuie plus ca ii trebuie facut o calibrare ca sa iti arate 5 volti acoloL.E. vad ca la mine e 4,8 ai incercat cu troubleshoot sa rezolvi problema/?

Link spre comentariu

Felicitari ptr. realizare !Daca daca merge lasa-l asa cum este.In timp daca iti trece prin mana un 1N5817 schimbi dioda (in caz ca ai mult sub 4.7-8v pe USB-ul de la calculator). Oricum, cel mai bine o sa-ti dai seama in timpul programarii. Poti folosii oricand o sursa externa la alimentarea PIC- ului in caz de ceva (binenteles ca este mai bine direct din programator).Succes

Link spre comentariu

am si eu o problema cu programarea unui pic 16f876A cu clona realizata ceva in urma, am facut initial testele alea de la trouble sunt ok tensiunile, dupa ce pun picul si bag mufa de usb imi zice ca in poza de mai josdaca pun un 16f84A il vede imi zice ce model e cu 876 ala nu stiu ce are ... :cry:merge trebuia sa mut un jumper sa ii zic ca e cu 28 de pini :freaza:

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator marian_ariciuc

am o eroare la programarea unui pic12f629, cu o clona realizata acum vreun an.ideea e ca pe montajul respectiv, a functionat fara probleme, insa am decis sa-i schimb hex-ul, si i-am lipit firele direct, un fel de ISCP...am mai facut asa, dar acum nu merge.dupa cateva incercari de conectare esuate, am decis sa-l dezlipesc de pe placa.inainte de a-l dezlipi, am constatat ca nu mai ''lucra''. l-am schimbat cu un alt uC, montajul merge, si uc-ul dezlipit l-am conectat la pickit2. imi apare eroarea ''invalid oscal''.

post-1-139829590026_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări