Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alta clona PicKit2

Postări Recomandate

Vizitator nehalem89

bună seara se poate face o clonă pickit 2 cu pic16f628 sau cu pic16f876A?

Intra pe site-ul microchip si acolo gasesti informatii despre orice uC pic, cum a zis si adicontakt vei vedea ca nu au conexiune USB, cand vrei sa faci ceva sa te gandesti la ce ai nevoie de la uC si tot pe site-ul microchip poti selecta ce ai tu nevoie si iti va genera o lista de uC-e.http://www.microchip.com/productselecto ... ector.htmldeci pe viitor daca te apuci de un proiect gandit de tine sau vrei sa modifici un circuit sa fie mai complex, uitate intotdeauna ce uC poti folosi pentru proiectul tau.
Link spre comentariu

am reusit sa pun toate piesele am spalat placa pus pic cu hex in el baga in usb a spus ca a detectat ceva de pickit si ca e ok , am instalat pick kit tot de pe site de unde am luat schema si asa arata la prima "cheie" sa zic asace intrebare am ca nu am avut asa ceva pana acum ... pun direct pic care trebuie programat in ZIF, trag de maneta si scriu hex sau trebuie scos bagat inainte de a pune picu (stiu e usb da intreb ca sa nu ard ceva)

Link spre comentariu

ce intrebare am ca nu am avut asa ceva pana acum ... pun direct pic care trebuie programat in ZIF, trag de maneta si scriu hex sau trebuie scos bagat inainte de a pune picu (stiu e usb da intreb ca sa nu ard ceva)

Nu faci acest lucru ci iti testezi si calibrezi programatorul cu softul ce-l contine programul de scris. :speriatTrebuie ca tensiunile indicate de program sa "corespunda" cu cele masurate de tine. :nebunrau: Abia apoi poti scrie ceva. :pandaci
Link spre comentariu

ce intrebare am ca nu am avut asa ceva pana acum ... pun direct pic care trebuie programat in ZIF, trag de maneta si scriu hex sau trebuie scos bagat inainte de a pune picu (stiu e usb da intreb ca sa nu ard ceva)

Ca idee cand ai de a lucra cu un dispozitiv (device in angliganisma), in cazul de fata uC in soclu ZIF, programul din calculator (software) nu stie daca ai introdus sau nu un "target device". Din moment ce nu are aceasta informatie delicata care este solutia pentru a evita distrugerea dispozitivului (uC, memorie I2c, SPI, Microwire, etc)??? Solutia cea mai intalnita!!! Software-ul din calculator comunica programatorului sa pastreze o stare numita HI-Z, adica impendanta ridicata,adica din punct de vedere electric montajul nu exista ( ignoram situatiile de radiofrecventa mare), perioada in care poti sa faci cam tot ce vrei legat de conectorul ICSP ( cuplezi, decuplezi in soclu ce vrei, atasezi la vreun montaj programatorul etc). Insa in momentul cand in softul de programare ai activat vreun buton ( READ, ERASE, WRITE, etc) lasa-l in pace. In acel moment softul a transmis comenzi prin care programatorul intervine in ecuatie si va face cum ai cerut. Ca ai gresit undeva (conectica, inversare picioare componenta, etc) este problema cui a decis ca este totul in regula.Ca nota informativa cu toata experienta mea in electronica, am reusit sa stric programatorul original PICKit 2 ca ma tot incurcam la ordinea pinilor ( 1>6 sau 6>1). Am gafat-o si eu dar in final am reparat programatorul.
Link spre comentariu

calibreaza mai intai pickitul cu softul pickit2 (tools--> toublesoot) vezi ce tensiuni ai pe acolo eventual ce atenbtionari iti da , chiar daca tenziunea de 5 v e mai mica decat ce trebuie nu te ingrijora ca merge eventual scrie aici ce tensiuni zice softul ca ai aia de 5 v si aia de 13 vdupa care opresti programul scoti clona din usb , bagi picul pt programat in zif bagi usbul deschizi softul si ar trebui sa recunoasca automat picul

Link spre comentariu

Pentru colegul @briobrit.

Dupa ce parcurgi pasii descrisi de colegul @adicontakt.

Conectezi la PC/Laptop clona Pickit2 prin usb, momentan clona nu are niciun PIC in soclu.

Deschizi programul:

post-17385-139829522585_thumb.jpg

Atasezi PIC-ul care vrei sa-l programezi in soclu si mergi in program la "TOOLS" si dai pe "Check Communication":

post-17385-139829522598_thumb.jpg

Acum trebuie sa recunoasca ce tip de PIC ai in soclu:

post-17385-13982952261_thumb.jpg

Poti da acum "READ" ca sa citesti hex-ul din PIC (daca are hex in el scris, sau nu este cu "Code Protect".

Sau poti sari la pasul urmator, daca vrei doar sa scrii tu un hex in PIC:

post-17385-139829522625_thumb.jpg

Acum poti "Importa" hex-ul pe care vrei sa-l scrii in PIC:

post-17385-139829522641_thumb.jpg

Dupa ce ai "Importat" hex-ul pe care doresti sa-l scrii in PIC dai "WRITE"

P.S.

Se pare ca am postat amandoi in acelasi timp.

Pasul 2, cel cu "TOOLS" - "Check communication" il poti repeta pentru alt tip de PIC introdus in soclu, FARA sa mai scoti/introduci clona in USB.

Succes. :da

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări