adicontakt Postat Octombrie 10, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 10, 2012 totusi e putin mai complicata decat asta a lui suky Link spre comentariu
Dan57 Postat Octombrie 11, 2012 Partajează Postat Octombrie 11, 2012 totusi e putin mai complicata decat asta a lui sukyEu am facut modelul cu FET-uri, merge perfect si nu pot spune ca este mai complicat, ba chiar pot spune ca este mai sigur din cauza tranzistorilor folositi care sunt "specializati" in comutatie si nu BC-urile care sunt tranzistori de uz general, programatorul fiind o "aplicatie" specific domeniului de comutatie. Dar daca este functional programatorul si cu BC-uri atunci totul este perfect. Link spre comentariu
Liviu M Postat Octombrie 11, 2012 Partajează Postat Octombrie 11, 2012 Cred ca ai citit invers. Dupa parerea mea, adicontakt o considera pe a lui suky mai complicata, ceea ce e si normal, pentru ca daca tin eu minte bine, a lui suky are si partea de 3.3V *), parte care lipseste la clona de la mcuhobby. *) @adicontakt: o parte din rezistente tocmai asta fac - adaptarea de nivel intre cei 5V ai 18F2550 si cei 3.3V ai picurilor de programat. Daca programezi numai PICuri "de 5V" poti renunta la o gramada de piese (eu asa am facut, le montez daca o sa am nevoie ). Link spre comentariu
Dan57 Postat Octombrie 11, 2012 Partajează Postat Octombrie 11, 2012 Cred ca ai citit invers.Posibil am inteles pe dos, am modificat textul iar faza cu 3.3v este destul de simpla dar mi s-a parut destul de inutila asa ca n-am mai facut-o, de altfel am un programator PicKit2 original asa ca...nu simt lipsa celor 3 volti la o adica. Link spre comentariu
adicontakt Postat Octombrie 11, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 11, 2012 nu imi plac fet-urile si de aceea am considerat ca e mai usor cea de la suky , cablaj gata desenat . nu zic ca e cea mai buna clona , zic doar ca imi fac treaba cu pickitul astafiecare construieste ceea ce crede ca i se potriveste Link spre comentariu
mielu80 Postat Octombrie 18, 2012 Partajează Postat Octombrie 18, 2012 Salutare.Intr-un final am reusit sa realizez si eu adaptorul cu socluri DIP.Schema de cablaj este copiata dupa ce postata de dl. soringt caruia ii multumesc pentru bunavointa. Adaptor pickit2 bottom.pdf Adaptor pickit2 top.pdf Link spre comentariu
Vizitator nehalem89 Postat Octombrie 23, 2012 Partajează Postat Octombrie 23, 2012 Salutare,Am realizat clona la pickit2, cea de la suky, problema e ca in momentul conectarii se aprinde si ledul "busy" cand scot jumperul de selectare intre 3.3 si 5V atunci scade intensitatea luminoasa a ledului, tin sa mentionez ca in locul diodei 1n5817 am pus 1n4148, sa fie oare asta problema? Link spre comentariu
Dan57 Postat Octombrie 23, 2012 Partajează Postat Octombrie 23, 2012 Salutare,Am realizat clona la pickit2, cea de la suky, problema e ca in momentul conectarii se aprinde si ledul "busy" cand scot jumperul de selectare intre 3.3 si 5V atunci scade intensitatea luminoasa a ledului, tin sa mentionez ca in locul diodei 1n5817 am pus 1n4148, sa fie oare asta problema?1N5817 este o dioda schottky specializata in redresari la tensiuni mici, frecvente mari si cu un curent sanatos.1N4148 este o dioda cu siliciu de comutatie de mica putere.Diferentele in cazul in care dioda se foloseste pentru redresare sunt de cca 0.4-0.5v in favoarea 1N5817 care sunt destul de importante pentru programatorul tau. Link spre comentariu
Vizitator nehalem89 Postat Octombrie 23, 2012 Partajează Postat Octombrie 23, 2012 Salutare,Am realizat clona la pickit2, cea de la suky, problema e ca in momentul conectarii se aprinde si ledul "busy" cand scot jumperul de selectare intre 3.3 si 5V atunci scade intensitatea luminoasa a ledului, tin sa mentionez ca in locul diodei 1n5817 am pus 1n4148, sa fie oare asta problema?1N5817 este o dioda schottky specializata in redresari la tensiuni mici, frecvente mari si cu un curent sanatos.1N4148 este o dioda cu siliciu de comutatie de mica putere.Diferentele in cazul in care dioda se foloseste pentru redresare sunt de cca 0.4-0.5v in favoarea 1N5817 care sunt destul de importante pentru programatorul tau. si asta sa fie cauza?, am folosit tranzistori de acelasi tip, bobina e de 660uH, ar mai putea fii altceva decat dioda? Link spre comentariu
Vizitator nehalem89 Postat Octombrie 23, 2012 Partajează Postat Octombrie 23, 2012 am alimentat placa fara uC si se aprinde doar ledul "power", cand pun uC atunci se aprind ambele leduri Link spre comentariu
adicontakt Postat Octombrie 23, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 23, 2012 indiferent de ce se aprinde sau nu la momentul asta , mai mult ca sigur trebuie sa schimbi diodasigur NU functioneaza in parametri cu dioda respectiva Link spre comentariu
Vizitator nehalem89 Postat Octombrie 24, 2012 Partajează Postat Octombrie 24, 2012 problema rezolvata, functioneaza montajul Link spre comentariu
adicontakt Postat Octombrie 24, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 24, 2012 foarte bine Link spre comentariu
Vizitator nehalem89 Postat Octombrie 24, 2012 Partajează Postat Octombrie 24, 2012 foarte bineProblema a fost din cauza ca nu am dat gauriile pentru fixarea mufei USB, carcasa mufei era legat la GND, neavand cele 2 gauri pentru fixarea mufei nu am avut GND la pinul 19 la pic si din cauza asta se aprindea ledul "busy" imediat cum am pus GND la pinul 19 s-a stins ledul "busy".Am descris situatia ca daca cineva se loveste de problema asta sa stie unde sa se uite. Deci daca in momentul conectarii montajului la pc se aprinde ledul "busy" si pc-ul nu detecteaza nimic, atunci o posibila situatie este lipsa GND-ului la pinul 19. Sper sa fie de folos cuiva pe viitor. Link spre comentariu
adicontakt Postat Octombrie 24, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 24, 2012 asa este , asta o observasem din timpin primele mele posturi se vede ca nu folosisem mufa pe pcb , dar eu unsiem traseul de masa cu un firnu stiu daca situatia asta nu e descrisa si pe forumul de pe siteul lui suky Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum