Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alta clona PicKit2

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...

Buna seara!Am realizat si eu aceasta clona, cablajul domnului Geomar, am folosit toate piesele din schema, mai putin tranzistorii, respectiv am pus BC547C in loc de BC548 şi BC557C in loc de BC558. In momentul conectarii la calculator im apare mesajul de found new hardware, se instaleaza, dar la device manager imi apare unknown device. Programul nu il vede.Intrebarea mea ar fi> sa fie tranzistorii de vina?Exista drivere pentru acest pic?Folosesc xp sp3...Am incercat mai multe porturi usb...Va rog sa ma ajutati si pe mine in rezolvarea problemei mele...P.S. Daca deconectez dispozitivul de la usb si il reconectez, imi da mesajul usb device has malfunctioned and windows does not recognize it. Ce sa fie?

Link spre comentariu

Din categoria ce-si face omul cu mana lui:

Nu am pus mufa usb tip b pe placuta programatorului, am lipit direct firele, dar se pare ca nu le-am lipit ok pe cele responsabile de date. Am dezlipit firele, am pus mufa, si surprinzator pentru mine a mers, dar din cauza ca mufa era refolosita, nu facea contact bine, am zapacit pic-ul in asa masura ca nu mai era detectat. Am relipit firele, de data asta ok, dar tot nu era detectat de windows. Am scos usb-ul conectat la unitatea centrala, am apasat si mentinut apasat microcontactul de pe placa programatorului (si asa nu mai aveam ce pierde) si mi l-a detectat. Am rescris picul cu ajutorul programului, si se pare ca merge, in sensul ca este detectat de program.

Urmeaza sa il calibrez, dar cu multimetrul meu se pare ca am doar 4v5 pe usb. Poate functiona in aceste conditii?

Multumesc!

Link spre comentariu

Salut

Trebuie sa incerci sa programezi ceva sa vezi daca face treaba sau iti da eroare la 4,5v.

Chiar si cu alti tranzistori (echivalenti) am vazut la colegi ca nu au fost probleme.

In link se poate gasi un fel de ZIF adaptor ptr. majoritatea programatoarelor (in caz ca are cineva nevoie).

http://www.todopic.com.ar/foros/index.php?topic=27514.0

http://www.todopic.com.ar/foros/index.php?topic=16717.0

Succes

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări