Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alta clona PicKit2

Postări Recomandate

Sunt nou in ale PIC-urilor dar mi-am facut si eu o clona la programatorul PicKit2, o versiune oarecare. Pot spune ca am reusit sa-i asigur tensiunile necesare si chiar sa programez o serie de PIC-uri, inlusiv 16F84A, 18F2550, etc. Am o singura nelamurire cu acest programator clona, daca am un PIC 18F2550 virgin (sters) pe care l-am scris cu softul necesar pentru programator pot scrie cipul, daca cipul este scris nu-l mai pot rescrie cu CLONA dar evident cu programatorul original se poate face acest lucru.P.S. Clona este recunoscuta de programul original de la Microchip V2.61 P.S.2 Celelalte variante de cipuri pot fi scrise si sterse fara probleme. :pandaci

Link spre comentariu

Salutare.

Printre multi altii am reusit si eu sa realizez clona PicKit2,si surprinzator pentru mine,a functionat de la prima proba.

Cablajul l-am executat dupa schema postata de dl. 25L91N11 caruia tin sa-i multumesc frumos pentru amabilitatea sa.

Insa legat de schema,am o nedumerire,si anume rezistenta R7.In schema dupa care am realizat si eu montajul apare cu valoare de 100KΩ,iar in documentatia originala (proiect Suky),cat si in alte variatuni ale schemei de pe internet,apare ca fiind de 100Ω.

Asadar,cum e corect ?

Precizez ca am testat in ambele variate,si ambele au functionat.Pentru 100KΩ - Vpp=12.7V iar pentru 100Ω - Vpp=12V valori obtinute cu Self-Testul din Pickit2.

Pana acum am testat doar pe 12F629 si 12F675.

Legat de piesele buclucase eu am folsit asa: bobina = 1mH (1000µH) ; dioda = 1N5819.Tranzistoarele sunt BC 171 si BC 251.

post-20018-139829466665_thumb.jpg

post-20018-139829466686_thumb.jpg

Link spre comentariu

Parerea mea personala este sa folosesti un ZIF (au pret). Asa nu risti sa te lase soclul pe care il folosesti mai des.Trebuie sa te gandesti la volumul de programari pe care le faci vs pret socluri si ZIF.ZIF-ul are avantajul ca folosesti doar un 'soclu' universal ptr. toate PIC-urile suportate de programator, pe langa volumul mic in comparatie cu placa ptr. socluri.Daca nu ma insel chiar aici pe acest topic au postat colegii o placa cu ZIF si o placa cu socluri.Poate primesti fiserele sau PDF de la colegi, in caz ca nu mai sunt pe forum.Succes

Link spre comentariu

Parerea mea personala este sa folosesti un ZIF (au pret). Asa nu risti sa te lase soclul pe care il folosesti mai des.

ZIF-ul este de baza daca ai de gand sa programezi acelasi integrat de mai multe ori. Dupa un numar de "introduceri" intr-un soclu normal CI-ului incep sa i se indoaie pini pana la rupere, fata de soclul ZIF care nu produce nici o modificare mecanica integratului de programat. :pandaci
Link spre comentariu
Vizitator bubulache

Salutare la toata lumea.Am facut si eu clona pickit2 dar am o problema: nu am unde sa scriu pic-ul.Ma poate ajuta cineva din zona Bistritei jud B-N?Multumesc anticipat!!!

Link spre comentariu

Salutare.

La cererea unui coleg de pe forum,atasez arhiva cu cele necesare pentru constructia clonei de PicKit2.

Contine 4 condesatori nepolarizati SMD (1206 cei de 100nF si 0805 cei de 22pF).

Nu uitati sa apasati Ratnest inainte de a printa cablajul.

Mentionez ca acest desen pentru cablaj a fost copiat dupa cel realizat de dl.25L91N11 .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări