Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alta clona PicKit2

Postări Recomandate

Ai incercat sa rescrii firmware-ul in PIC-ul vechi?

La clona mea icd2 reusesc foarte des sa "bulversez" partea de comunicatie USB, da' se repara prin rescrierea firmware.

In alta ordine de idei, am facut (adaptat) si eu o clona pickit (dupa schema/cu cablajul postate de 25L91N11 pe pagina anterioara) si dupa primele teste nu pot decat s-o recomand (in conditiile in care e folosita pentru seriile mai vechi de PIC-uri).

Desi am folosit pe ici pe colo alte valori decat in schema *) (ca asta am avut prin sertare) si am terminat numai partea de 5 V, clona a mers perfect la tot ce am testat pana acum. Cel mai tare ma bucur ca functioneaza (cu mplab x) si sub linux.

Cablajul (mentionat anterior) a fost corect numai ca a fost cam inghesuit.

*) Cea mai importanta diferenta e la bobina de la convertorul pentru Vpp, unde am folosit ~200 uH (bobina de la icd2), in loc de ~600 uH cat e in schema.

Asa ca multumesc inca o data lui 25L91N11. :aplauze

Link spre comentariu

schemea si cablajul le-am luat de pe net este varianta lui suky (da un search pe google suky pickit2 si o sa il gasesti), eu doar am deschis topicul (deci creditul este al autorului) cu privire la clona lui pt ca voiam sa fac o clona de pickit si am dat peste asta , plus ca aveam ceva neclaritati si eram sigur ca voi fi ajutat de colegii de aiciEu unul am incercat pe cat s-a putut sa respect valorile de pe schema initialaIntradevar picuri la 3,3v nu am programat si nici nu am lucrat cu ele , in rest mi-a functionat cu toate microcontrolerele cu care am lucrat

Link spre comentariu

Ai incercat sa rescrii firmware-ul in PIC-ul vechi?

La clona mea icd2 reusesc foarte des sa "bulversez" partea de comunicatie USB, da' se repara prin rescrierea firmware.

...

DA am incercat pana sa schimb PIC-ul de n ori sa rescriu firmware-ul in PIC-ul vechi, degeaba.

Am sa rescriu iar firmware-ul in PIC-ul vechi cu ajutorul lui Pickit si apoi il testez sa vad daca merge, dar parerea mea - slabe sanse, e "dus" PIC-ul pe USB.

L.E.

Am rescris firmaware-ul cu Pickit in 18F2550-ul vechi, l-am testat in clona, NU vrea, deci 100% e "dus" pe USB PIC-ul.

Il voi folosi la alte montaje care nu necesita partea de USB.

post-17385-13982945207_thumb.jpg

Link spre comentariu

Nu e vorba doar de capsula rezistentelor, ci si de spatiul intre tresee si ground plane (copper pour?), care-i cam mica si trebuie atentie mare la lipit. Daca ma prindeam de la inceput cred ca nu-l tipaream si pe ala.Am sa te rog sa nu iei observatiile anteriore ca pe critici, ci ca pe ideei de avut in vedere la urmatoarele proiecte.Multumesc inca o data. :aplauze

Link spre comentariu

Nici vorba sa ma supar sau sa o iau in nume de rau.Un sfat bun de la cineva care se afla la un nivel superior mie (si nu numai) este bine venit oricand. :da Urmatorul meu proiect (care nu imi apartine) este cel din attach si care imi da mari batai de cap la hardware, ptr. ca nu am mai lucrat cu anumite componente (dsPIC30F4012/MCP23S08/128/64LCD).Tin legatura cu autorul care a spus ca revine referitor la anumite chestii pe care nu am reusit sa le rezolv singur.Multumesc frumos inca o data.Cer scuze ptr. off topic.Numai bine.Edward

Link spre comentariu

Am construit si eu aceasta clona, pentru ca nu mai am decat porturi USB la dispozitie si nu-mi pare rau deloc. M-a costat pana in 50 de lei, a fost simplu de construit si recomand oricui !Confirm ce au spus colegii, in posturile anterioare: realizat cu atentie si cu componetele din schema, functioneaza PERFECT !La mine singura problema a fost un mic scurt intre trasee pe care dupa ce l-am corectat totul a mers brici.Deci asta e singura chestiune asupra careia pot sa atrag atentia.Componentele folosite au avut EXACT valorile mentionate in schema. Programarea am facut-o, pana la urma cu un programator ART2003, injghebat pe genunchi si cu Winpic 800 si a mers perfect.Probele le-am facut cu un PIC12F675 si un PIC12F508 si "merge de rupe !!! "Am dat comanda de un ZIF ca sa pot sa utilizez programatorul, in voie :)

post-9378-13982945222_thumb.jpg

post-9378-139829452229_thumb.jpg

post-9378-139829452238_thumb.jpg

post-9378-139829452245_thumb.jpg

Link spre comentariu

au avut EXACT valorile mentionate in schema.

Eu tocmai pentru contrariu am laudat-o. Am "aproximat" unele valori cu ce aveam prin sertar si continua sa functioneze. Ca sa nu mai spun ca numai pentru programat la 5V se poate renunta la ~jumatate din piese. :d
Link spre comentariu

Sigur, de acord.Din posturile anterioare am sesizat ca unii se plang de probleme si eu am vrut sa punctez ca daca se urmeaza schema nu prea cred sa apara probleme. Faptul ca functioneza si cu alte valori de piese este in mod cert imbucurator. Eu, de altfel n-am avut nicio problema in gasirea componentelor necesare. Sincer, nu cred ca acest montaj ar trebui sa puna probleme.

Link spre comentariu

'

Am construit si eu aceasta clona, pentru ca nu mai am decat porturi USB la dispozitie si nu-mi pare rau deloc. M-a costat pana in 50 de lei, a fost simplu de construit si recomand oricui !

Confirm ce au spus colegii, in posturile anterioare: realizat cu atentie si cu componetele din schema, functioneaza PERFECT !

...

Sa folosesti Pickit-ul cu "placere" si la cat mai multe programari reusite. :da

Referitor la "realizat cu atentie si cu componetele din schema, functioneaza PERFECT", ai dreptate, oricum orice montaj accepta unele tolerante, depinde de "marja" de eroare fata de componenta reala si de ce nu, de norocul/gandirea fiecaruia. :da

'

La mine singura problema a fost un mic scurt intre trasee pe care dupa ce l-am corectat totul a mers brici

...

Dupa cum vad cablajul si il recunosc, NU este cel "original" al lui Suki, ceva asemanator, "dar mai aerisit" putin.

O versiune asemanatoare, DAR "putin" rectificata/modificata. :jytuiyu

post-17385-139829452293_thumb.jpg

post-17385-139829452319_thumb.jpg

NU eu am "muncit" sa redesenez cablajul, meritele sunt pentru alt coleg de forum, toata stima si ajutorul, din partea mea. :da :aplauze

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări