Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alta clona PicKit2

adicontakt

Postări Recomandate

....La clona mea, am testat vreo 2-3 cabluri, mai am mufa de inlocuit.

Buna ziuaSa stiti ca dl. soringt are dreptate.....mufa trebuie inlocuita.....(proasta calitate...am mai spus asta)
Link spre comentariu

colegul incearca de mai multe ori dar cu pauze intre clickuriconecteaza picul si da-i erase, lasa-l 2-3 secunde da-i blank check lasa-l putin dupa care incearca sa il programezifiguri imi facea un 628a care nu era nou dar dupa insistente de genul descris mai sus a merstotusi nu imi dadea eroarea aia , imi spunea doar no device detectedapropos ai ce dispozitive mai ai conectate pe usb?inca ceva nu folosi pickitul printr-un hub usb , multe sunt proaste si impart curentul

Am incercat si asa dar tot eroarea aia cu vpp imi da.Ciudat este ca fara sa conectez picul, intrand in troubleshoots la vpp imi arata 12v. Cu picul 12f675 nu am nici-o problema
Link spre comentariu

Pai eu am intrebat mai inainte de curiositate, daca pot sa spun asa...Ce voltaj ai la USB masurat, ce valoare ai la D4, ce valoare are bobina (si ce valoare avea bobina dinainte?), Q1 este lipit corect si bine?

Link spre comentariu

Pai eu am intrebat mai inainte de curiositate, daca pot sa spun asa...Ce voltaj ai la USB masurat, ce valoare ai la D4, ce valoare are bobina (si ce valoare avea bobina dinainte?), Q1 este lipit corect si bine?

La usb am 4.98V, D4 este 1N5819, bobina este de 680uH, cel dinainte tot valoarea aia avea. Q1 este lipit bine.
Link spre comentariu

Foarte ciudat, la voltajul acela ar trebui sa nu ai probleme.Poti sa-l alimentezi separat sa vezi daca programatorul este de vina. Daca problema este la programator incearca ce am scris mai jos.Daca vrei si ai cu ce incearca sa schimbi dioda 1N5819 cu 1N5817 (sau 1N5818) daca nu ai 1N5817.Poti sa mai incerci sa schimbi Q1 cu altul, cine stie poate este prea chinez. Ceva nu este in regula la partea hardware...Nu se vede bine in poza, ce culori ai la bobina Albastru/Gri/Negru/Silver sau Albastru/Gri/Maro/Silver?Poti sa postezi o poza mica cu cablajul (partea cu lipiturile)?

Link spre comentariu

Asa este, daca are soclu.

Totusi ceva 'mananca' din voltaj, poate sa fie si de la cablaj(?) ceva contact imperfect...

Din cate stiu eu D4 mananca din voltaj sau Q1 sa lucreze anormal.

Pe langa asta am vazut ca pe prima bobina folosita scrie 680uH insa nu sunt convins ca a doua este 680uH sau 68uH din ultima poza (culorile).

Eu nu am folosit niciodata tranzistori echivalenti sa-mi dau seama daca este aici problema, insa am exclus asta ptr. ca mariannnna folosit aceeasi achivalenti si a mers pana la urma.

Link spre comentariu

cred ca intrebarea cheie este: in ce soclu se programeaza PIC-ul: este un ZIF sau un soclu normal

Intrebarea asta apare dupa cateva sute de insertii in soclu. Sunt doar probleme de mecanica si rezistenta a contactelor atata tot. Nu vad rostul acestei intrebari cu soclu nou si circuit nou.@Xaby: nu am reusit sa inteleg cum programezi uC-ul. Se afla in soclu adaptor sau in montaj tinta? Daca este in montaj tinta cum faci alimentarea? Prin clona PicKit sau separat? Ca la faza cu alimentarea montajului nu ma pot pronunta in cazul cand tensiunea USB este mai mare decat cea prezenta in montaj. D4 separa intefata USB de tensiunea aflata pe montaj.Si inca o intrebare: spui ca ai schimbat tranzistori insa nu inteleg care cum. Este clar ca Q8, Q6, Q7 Q4 treebuie sa fie PNP iar restul NPN. Ca spre ex. Q8 ca o fi BC557, 558 sau alt PNP atata timp cat suporta minim 15v pe CE si un curent de 100mA nu e nici o problema. Eroarea cu VPP prea mic am avut-o pe PicKit 2 original si a fost din cauza unui tranzistor care facea RESET-ul (Q3 in cazul acestei clone). Am specificat in alt post experienta mea. In poza afisata vad ca softul afiseaza o tensiune de 2,8V insa in ce conditii? Revin-o cu detalii amanuntite ca eu personal am prea multe intrebari.
Link spre comentariu

Fara sa fie pus sa programeze VPP error se poate verifica la pinul 2 VPP-FB (RA0/AN0) al controlerului.In caz de VDD error se poate verifica la pinul 3 VDD-FB(RA1/AN1) al controlerului.In caz ca totul este bine atunci inseamna ca programarea cere mai mult si programatorul nu poate sa dea mai mult. Eu am rezolvat-o coborand de la 1N5819-18 la 1N5817.Treaba cu Q3 nu am intalnit-o si nici nu m-am gandit. Este de retinut!Sa spunem (de verificat) ca tranzistorii sunt pusi corect pe placa si ca nu are probleme de cablaj (trasee, mult colofoniu pe placa, contacte inperfecte), singurele componente care fac probleme intalnite de mine si de altii pe un al forum au fost: Bobina;D4;Q1(functioneaza anormal/pus invers);R1 are valoare mai mare de 1K (merge si cu 680ohm); R2-R3(VPP-FB) valoare mai mare decat Pe schema. Ramane de vazut daca Q2/Q3/Q4 sunt cei care trebuie si montati bine. Exceptand D4 majoritatea problemelor de hardware au fost in schema de mai jos (sa nu uitam totusi cablajul).Fara mai multe informatii nu am ce sa mai adaug...Succes

post-41815-139829426762_thumb.jpg

Link spre comentariu

... C1 o fi pus corect???nu de alta, dar am întâlnit destui crezând că terminalul din dreptul ”liniei” de pe corp e plusul!!! :rade: am reușit și eu o asemenea performanță cândva, și fix scăderi inexplicabile ale tensiunii aveam...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări