adicontakt Postat Aprilie 12, 2011 Partajează Postat Aprilie 12, 2011 salutare la toata lumea deoarce numai am port serial si am intampinat unele probleme cu adaptorul usb-rs232 , ma bate gandul sa ma apuc de un pickit. , am vazut cate scheme aici pe forum care folosesc tranzistorii cu efct de camp am cautat pe net si am dat peste schema aceasta http://www.micros-designs.com.ar/pickit2-clone-5v3-3v/ ce parere aveti de ea? se merita sa ma apuc sa o construiesc? care ar fi avntajele , dezavantajele? precizez din start ca nu prea inteleg ce e cu selectrorul acela de de 3,3v si 5 v (banuiesc ca unele picuri se programeaza cu 3,3 si unele cu 5) butonul SW la ce foloseste? Link spre comentariu
pspsuceava Postat Aprilie 12, 2011 Partajează Postat Aprilie 12, 2011 Sper sa nu vorbesc prostii dar da , ai dreptate unele se programeaza la 3,3v si altele la 5v . Cat despre SW cred ca este butonul de " reset" al pic-ului ( aici nu sunt sigur... confirma sigur cineva mai experimentat ) . Link spre comentariu
nooob64 Postat Aprilie 12, 2011 Partajează Postat Aprilie 12, 2011 Cel mai bine faci schema originala si nu mai ai atitea batai de cap ... pe forum la sectiunea proiectele userilor gasesti vreo 2 clone care sunt facute dupa schema originala , eu am inlocuit doar un mosfet si integratul n+p mos cu unul echivalent , memoriile nu isi au rostul , de vreo 2 ani de cind am facut colna nu am avut nici o problema la operatiile critice ... plus ca pot seta cum vreau tensiunea de alimentare a picului/ce mai este in circuit(250mA max mi se pare) . Link spre comentariu
boboBOBO Postat Aprilie 12, 2011 Partajează Postat Aprilie 12, 2011 Salut adi, uite aici un forum pe care sunt prezentate mai multe variante de pickit http://www.ucontrol.com.ar/forosmf/proy ... -reloaded/ , pe la pagina 11-15 sunt niste scheme care mi-au sarit in ochi. Destul de reusite.. Succes... Link spre comentariu
25L91N11 Postat Aprilie 12, 2011 Partajează Postat Aprilie 12, 2011 Salut, Daca tot ai intrat acolo vezi ca acelas autor(Suky) perzinta si alte proiecte interesante. Vezi sa nu schimbi 1N5817 cu altceva in caz ca nu gasesti (cu altele da eroare) si sa nu pui cositor pe trasee (numai la lipitul componentelor si atat). Este un programator ieftin si bun (bobina 470-700 maxim). La fel si cel facut de Felixls, este ok. Alte proiecte de acelas autor(functionale): PicKit Serial Analizer Clone SkLogicAnalyzer SW = Switch (ptr. reset) In timp o sa vrei mai mult de la programatorul tau, drept ptr. care alege optiunea propusa de nooob64. Succes Link spre comentariu
adicontakt Postat Aprilie 13, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2011 salutare si multumesc de raspunsuri@noob sunt sigur ca tie iti trebuiesc toate functiile unui pickit mie insa nu , sunt bata in domeniu de scriere linii de cod , creeare programe etc . eu vreau doar sa citesc si sa scriu picuri cu hexul gata dat@boboBOBO interesante schemele si de acolo dar vad ca nu e mare diferenta fata de ce am postat eu , interesant in schimb adaptorul cu socluri@pspsuceava dupa ce il construiesc (cred ca va dura ceva timp ca am lipsa de timp liber pt electronica) o sa am lamuresc ce e si cu butonul alaeu as fi vrut o clona "mai profesional "facuta insa nu am paypal si ce mai trebuie de pe ebay(am vazut ca sure electronics fac clone la fel ca si pickitul original inclusiv forma carcasei la 20 de dolari daca ar fi as da si maine de 20 de dolari dar la astea tot timpul se mai adauga transport vama etc) Link spre comentariu
25L91N11 Postat Aprilie 13, 2011 Partajează Postat Aprilie 13, 2011 Salut,Cauta pe net si o sa gasesti ceva mai bun decat soclul ala.Succes Link spre comentariu
adicontakt Postat Aprilie 13, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2011 momentan am asa ceva http://s3.postimage.org/17ozliv6h/CIMG4082.jpg Link spre comentariu
adicontakt Postat Mai 14, 2011 Autor Partajează Postat Mai 14, 2011 ieri a sosit si picul azi am facut cablajul acum incep intrebarile tranzistorii BC558 si BC548 se pot inlocui cu BC171 si BC 251 ? bobina din poza d emai jos este are valoarea ceruta(e in codul culorilor si nu stiu codul la bobine plus ca bucata ceramica de la un capat numai este si nu stiu din ce capat sa o citesc , culorile ar fi argintiu rosu gri albastru , intre alabastru si gri pare un spatiu mai mare) ? hosting images mai jos poze cu cablajul image upload Link spre comentariu
25L91N11 Postat Mai 14, 2011 Partajează Postat Mai 14, 2011 Salut,Nu am incercat cu alti tranzistori ptr. ca i-am gasit usor pe aia din schema.Vezi mai jos cum sta treaba cu bobina pe care o ai.Sper sa nu te superi (am vazut ca ai experienta)dar vezi ca din obisnuinta(asa arata cablajul la Silk) este posibil sa pui Q3 pe invers.Succes Link spre comentariu
adicontakt Postat Mai 14, 2011 Autor Partajează Postat Mai 14, 2011 am citit si pe site la suky ca trebuie pus invers , bobina daca o citesc de la capatul celalat e ceea ce imi trebuie. Poate gasesc un lc metru sa ffiu sigur Link spre comentariu
25L91N11 Postat Mai 14, 2011 Partajează Postat Mai 14, 2011 Salut,Prima cifra este Albastru si ultima cifra este Argintiu (silver).Asambleaza si lasa bobina la urma daca ai dubii, dar mai mult ca sigur Albastru este prima cifra.Dupa cum vezi si in tablel prima si a doua cifra nu exista Argintiu (Silver).Poate colegii care au lucrat mai mult cu bobine au intalnit prima cifra sa fie Argintiu, eu unul nu am intalnit (a nu se confunda Gri cu Argintiu).Succes Link spre comentariu
Traxxx Postat Mai 19, 2011 Partajează Postat Mai 19, 2011 Doar daca acel rosu nu cumva e maro dar daca sustineti ca este rosu nu e buna..mai bine cautati niste bobine cu lita nu tip rezistenta si v-as sugera sa utilizati dioda rapida pentru cei 13v. Pentru cine vrea programul de inductante si multe altele..leduri, rezistente...YM:alinbarosanu2007/Skype:alin.traxxx http://i52.tinypic.com/313oebm.jpg http://i51.tinypic.com/2rnfqx5.jpg Link spre comentariu
adicontakt Postat Iunie 12, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 12, 2011 free image hosting aproape de final din pacate bobina care o am eu nu e de valoarea care trebuie l-am conectat la pc , si este recunoscut dar imi da eroare ca tensiunea vpp e prea mica sa vad de unde gasesc alta Link spre comentariu
GeoMar Postat Iunie 12, 2011 Partajează Postat Iunie 12, 2011 aproape de final din pacate bobina care o am eu nu e de valoarea care trebuiel-am conectat la pc , si este recunoscut dar imi da eroare ca tensiunea vpp e prea micasa vad de unde gasesc altaFrumos adi Sper sa nu te superi (am vazut ca ai experienta)dar vezi ca din obisnuinta(asa arata cablajul la Silk) este posibil sa pui Q3 pe invers.Dar parca, asa cum scrie cateva posturi mai sus, nu trebuia sa pui Q3 invers, nu cum este pe silk? [attachment=0]Pickit2.jpg[/attachment]In poza de pe site-ul indicat de tine si Q2, Q3 si Q5 parca sunt pusi invers fata de cum arata pe silkscreen.Din poza ta, Q3 (si Q2, Q5) se pare ca sunt pusi asa cum arata silkscreenul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum