Vizitator Cristian Giurgea Postat Aprilie 12, 2011 Partajează Postat Aprilie 12, 2011 Salut, am cumparat acest motor http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oduct=4570, pe care il folosesc pe post de alternator. M-ar interesa foarte mult sa-i cresc tensiunea generata in functie de turatie ( constanta KV ). Stiu ca se poate face acest lucru umblind la infasurari / legari, dar nu stiu cum. As dori sa stiu daca ma poate ajuta cineva ( o injumatatire a factorului kv ar fi absolut ideal ). Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Aprilie 12, 2011 Partajează Postat Aprilie 12, 2011 salut sincer nu vreau sa te dezamagesc dar jucariile de genul sunt concepute sa consume curent nu sal genereze , ele se folosesc la aeromodele , multe din datele de acolo de ordinul zecilor de Amperi sunt partial fabulatii. 80Ah consum e doar pentru cateva secunde , s-a mai discutat parca pe undeva subiectul asta.spor la treaba Link spre comentariu
Vizitator Cristian Giurgea Postat Aprilie 12, 2011 Partajează Postat Aprilie 12, 2011 Salut,nu am nevoie de asemenea curenti, e o constructie mai ciudata. Pur si simplu ii pot oferi o turatie de 2000 si ceva de rpm, din care vreau sa scot 20V. Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Aprilie 12, 2011 Partajează Postat Aprilie 12, 2011 domnul meu sincer iti zic lasal naibii de motor , nu e facut pentru asa ceva , mai bine incearca un motor de imprimanta ,parca stepper ii zice ,si ai rezolvat treaba . numai bine Link spre comentariu
Dr.L Postat Aprilie 12, 2011 Partajează Postat Aprilie 12, 2011 O schema interna ar fi de folos,ca sa vedem cum are legate bobinele. Motorul asta pare a fi trifazic,deci ar trebui sa mearga (aproximativ) la fel ca stepperele de care zice zice mihai Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Aprilie 13, 2011 Partajează Postat Aprilie 13, 2011 O schema interna ar fi de folos,ca sa vedem cum are legate bobinele. Motorul asta pare a fi trifazic,deci ar trebui sa mearga (aproximativ) la fel ca stepperele de care zice zice mihaida , corect , AR trebui sa mearga , dar tensiunea generata va fi mult sub astaptari, , el e conceput sa consume curent nu sal genereze, are un bobinaj gros spire putine , pentru a crea fortza cuplu mare la ax , taratia de lucru ca motor la asa ceva este peste 10000 rpm , e trifazic intradevar .notiunea aia de 215 kv nu imi este clara sau e o eroare de scriere spor la treaba numai bine Link spre comentariu
boboBOBO Postat Aprilie 13, 2011 Partajează Postat Aprilie 13, 2011 Notiunea de 215kv inseamana cate ture/volt are motorul ! Deci la 10 volti va avea 2150 rpm ! Succes Link spre comentariu
cirip Postat Aprilie 13, 2011 Partajează Postat Aprilie 13, 2011 Salut,am cumparat acest motor http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oduct=4570, pe care il folosesc pe post de alternator. M-ar interesa foarte mult sa-i cresc tensiunea generata in functie de turatie ( constanta KV ). Stiu ca se poate face acest lucru umblind la infasurari / legari, dar nu stiu cum. As dori sa stiu daca ma poate ajuta cineva ( o injumatatire a factorului kv ar fi absolut ideal ).Salut,Ceea ce doresti este realizabil, doar ca trebuie sa faci prin incercari. Ceea ce te intereseaza este 1/Kv, pentru ca folosesti motorul ca generator. Deci daca scazi Kv crescand nr de spire, o sa creasca 1/Kv.As incerca initial sa cresc de 3-4 ori nr de spire, folosind desigur sirma mai subtire.Infasurarile se pot lega in stea sau in triunghi. Inspiratie de aici: http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=447174Bafta!Cirip Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum