Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator cu LM4766T (2x30W RMS)

Postări Recomandate

• Răspunsuri 50
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am pus si mute acolo cu un jumper.E atasat la mesajul asta un zip cu toate layerele (top, bottom, holes, silk) in format gif sa nu fie prea mari si schema circuitului (cam urat facuta da merge). PCB-ul este facut de mine dupa asemanarea celui de la National Semiconductors si momentan nu garantez ca e bine facut.Bye- ma duc sa le lipesc acuma :yawinkle: si cand termin va spun ce a iesit. :smt006

Link spre comentariu

RG (nu rb cum am scris) aia a scos fum, dar a scos ca am alimentat pe rand Vee apoi Gnd apoi Vcc. Scotea fum pana legam si Vcc-ul.Acum il testez pe o sursa AT de calc (la +-12V are doar 0.4A pe -12V) si pe o boxa veche de 4ohm. Pana imi vine sursa de +-30V si fac rost de o boxa de 8ohm buna ca asta de 4 e varza, o sa ma uit peste proiectul acela din ungaria cu lm4766, cu trasee doar pe o parte.Mi-am ars deja un canal la o placa de sunet - tare dubios - mi sa parut ca s-a desprins firul de +12V in timp ce mergea. (sursa de alim a amplifului nu e sursa de alim a PC-ului).Se aude nashpa acuma, dar poate fi din mai multe motive:-sursa AT de 12V cu 0.4A pe -12V si 5A pe +12V-boxa varza - nu se prea aude ea bine nici pe alte amplificatoare (si e de 4ohm nu de 8ohm cat trebe pt ampliful asta)-s-ar putea sa fi incalzit cam mult cateva piese, printre care din pacate si chipul - am uitat sa lipesc frumos :(-sper ca nu are legatura cu valorile pieselor sau scheama...Cam atat... is cam :( ca nu a iesit din prima, da eu sper ca urmatorul iese. Bye. :smt006

Link spre comentariu

Sal. :smt006 A mai mers cateva ore ampliful (tot cu sursa aia AT schioapa si la +- 12V). N-a mai ars nici un canal pe placa de sunet :smt003 (canal care de fapt nu sa ars complet ci doar se aude fff incet - cred ca trimit placa de baza in garantie). :partyman: Mi-am luat 2 difuzoare: un YDD200LPP {Difuzoare casa Diametru=200mm D. Magnet=110mm Putere M=150W Frecventa=55HZ-6KHZ Senz=91dB Impedanta=8o} si un JM104 {Tweeter casa Diametru=104mm BOBINA=1" Putere M=100W Frecventa=3KHZ-20KHZ Senz=90dB Impedanta=8ohm}.Am legat bassu direct si inaltele cu un condensator neelectrolitic de 4,7uF/120V pe firul de semnal. N-am cutie inca la ele.Primele impresii:-inaltele sunt prea tari si medii cam slabe (banuiesc ca trebe filtre)-bassul nu e puternic dar nam cutie; DAR se aude asa huruit parca sau pare a fi infundate portiunile unde bassu trebuie sa faca cursa lunga si sa miste aer.-n-ar mia trebuii sa trag concluzii pana n-am o sursa buna :yawinkle: Mi-a sosit si al 2lea chip LM4766 si o sa ma apuc de cel de-al doilea amplif doar daca iese primul daca nu ma gandesc sa schimb schema...Pana vine sursa fac cutie la boxa. :smt003

Link spre comentariu

4 canale vreau sa fac si daca numi ajunge bassu o sa vreau un woofer separat ca difurile astea nu merg prea jos (ar fi fain un subwoofer pana pe la 35Hz sa se simta). Numi mai dau cu parerea pana nu imi fac cutie la boxe si nu fac rost de traf - ca n-am cum sami dau seama daca se aude bine sau nu si dc...Pt filtre e o incinte calculata de Vasile (cred ca e moderator pe forumul asta)"YING CHUN YDD200 LPP 2 CaiBy VasileBas YING CHUN YDD200 LPPInalte DM100 Portul basreflex in spate" Eu am inlocuit DMul ala cu un JM104 sper ca nu se supara. Cred ca de pe forumul asta am luat pdf-ul asta, ca nul mia gasesc.Filtul e compus din 2 condensatoare neelectrolitice de 4,7uF si 2 bobine de 0.6mH. Pe tweeter mai sunt 2 resistente care nu au valori. As vrea sa stiu si eu de ce tensiune sa fie condensatoarele si ce valori au rezistorii aia ohm/W si daca 3000Hz crossoveru nu e prea sus. Am citit pe forum si pe vreo inca 10 situri si acum sunt chiar derutat - peste tot altfel. Sal. :smt006

Link spre comentariu

al 2 lea LM e pe moca de la NS ca in final mi lau trimis ca sample :) si pot sal folosesc pe asta ca amplif de woofer si sami iau un tda8571J din ala pt sateliti(si unu din amplifuri il dau cuiva cai aproape moca - 17 chipu + 7 codensatorii, 3 textolitu si cositorul si 3 rezistorii = 30ron.Ascult de cateva ore cum suna daor in difu de bass (mentionez inca o data - nu are cutie, e in aer liber pe fotolliu ca nui place monitorul meu la ce magnet are) - medii da bine basi cat de cat dar nu e profund di se cam inpotmoleste jos de tot unde chinezaria mea de woofer de la sistemul 4.1 il bate amarnic. Inaltele se aud ca un kkt (sper sa nu fi luat tzeapa cu difuzorul - da nu e k.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări