baga Postat Decembrie 13, 2011 Partajează Postat Decembrie 13, 2011 a1 este suprafata la inceputul palniei(unde e ingusta si infundata), l1 este distanta de la inceputul palniei si pana la mijlocul fetei difului , a2 este suprafata palniei in acest punct. l2 este distanta (medie) de la mijlocul fetei difului si pana la mijlocul spatelui difului , a3 este suprafata palniei unde e mijlocul spatelui difului. l3 este distanta de la spatele difului si pana afara , iar a4 este suprafata de la iesire. Deci ce ai desenat tu este ca si schema de la cel de pe speakerplans, numai ca impaturit, sper ca ai inteles... Atunci calculeaza suprafetele (depind si de latimea boxei) si masoara lungimile (aproximativ pe calea din mijlocul palniei, nu cea mai scurta sau cea mai lunga). Datele de pe speakerplans sunt numai bune de bagat in programul de simulat Hornresp, care imi arata o incinta cu 334 litri volum interior, iar cu scandurile vei avea 400litri, deci cat o combina frigorifica. Boxa are cam 100decibeli, dar raspunsul in frecventa nu arata chiar bine, nici groupdelayul si deplasarea membranei...Eu nu as face asa ceva, e prea mare . raspunsul in frecventa: Link spre comentariu
radu8982 Postat Decembrie 14, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 14, 2011 Am terminat incinta la difu de 15 nu am mai calculato cu hornresp ,am facuto ochiumetric in autocad ,acum astept sa se usuce siliconul o las cam o jumat de ora dupa care o sa va spun cum se aude Link spre comentariu
radu8982 Postat Decembrie 15, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 15, 2011 Uitati si o imagine cu dimensiunile incintei ,am facuto cat de mica am putut, se aude bine. Link spre comentariu
Vizitator sloimi Postat Decembrie 15, 2011 Partajează Postat Decembrie 15, 2011 Buna ziua Am ceva nelamuriri si sper sa ma ajutati. Am 2 boxe homemade cu difuzoare Dibeisi,la cel mai mare difuzor scrie pe spate: Model C8005,impedanta 8 Ohmi,power 175 W si au (boxele)84 inaltime,27 cm latime si 27 ...adancime? Arata cam asa: http://imageshack.us/photo/my-images/862/boxe.png ,poza facuta cu web-ul. Le folosesc impreuna cu o statie Yamaha model A-09, 230 wats- 50 Hz. http://imageshack.us/f/401/1894a09.jpg/ Intrebarea mea este cati bani merita boxele la pachet cu statia? Multumesc anticipat. Link spre comentariu
alex tm Postat Decembrie 15, 2011 Partajează Postat Decembrie 15, 2011 Pai vezi si tu pe net cat costa difuzoarele alea(ai dat 50 ron pe unu mai iei maxim30),apoi intereseaza-te de amplificator ce pret are.Stai 5 minute inspecteaza-le vezi in ce stare sunt boxele plus ampliful si apoi gandeste-te cati bani ai bagat in ele si vezi si tu sa nu iesi in pierdere prea mult(cu toate ca ma indoiesc ca nu o sa iesi)si in final punele la sectiunea BAZAR! Link spre comentariu
baga Postat Decembrie 16, 2011 Partajează Postat Decembrie 16, 2011 se aude bine.Cu cati wati dai in el? Cam pana la ce frecventa coboara, asa urechiometric?Poti incerca cu soft generator de ton. Se misca tare membrana? Are si ceva kick?Ar fi interesant daca ai putea compara cum se aude cu o incinta bassreflex de 110-120l acordata la in jur de 42hz, @sloimi Exact aceeasi parere am si eu, ca si Alex tm. Link spre comentariu
Vizitator sloimi Postat Decembrie 16, 2011 Partajează Postat Decembrie 16, 2011 Multumesc frumos pentru implicare insa voi credeti ca daca erau facute de mine uitam cat am dat pe ele?Deci,din experienta voastra,avand in vedere ce difuzoare au si dimensiunile+statia,cati bani credeti credeti ca merita ?Boxele si statia mi-au fost date pomana in 2008 de un amic care a plecat definitiv din Romania.Intreb fiindca vreau sa le vand si nu doresc sa cer un pret utopic.Credeam ca voi daca faceti boxe stiti sa va evaluati munca,de aceea am cerut o parere.Hai s-o luam altfel: 1 difuzor de-al meu este la 41 lei.Unul de medii costa 20 lei.deci 122 lei fara inalte.Scadem 30%..sa zicem 80 lei+inaltele=100 lei.Statia sa zicem 150 lei.250 lei pana acum.Munca fizica pentru boxe plus materialul merge 150 lei? Rotunjind as putea cere 100 euro pe boxe si statie? Link spre comentariu
stefanstudio Postat Decembrie 16, 2011 Partajează Postat Decembrie 16, 2011 ce putere are statia?? nu puterea consumata ci cea debitata ca tu ai scris acolo 350w parca si 50 hz pai aia sigur e puterea consumata dela priza cam cat cantareste ?? poate as fi interesat de statie Link spre comentariu
radu8982 Postat Decembrie 19, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 19, 2011 se aude bine.Cu cati wati dai in el? Cam pana la ce frecventa coboara, asa urechiometric?Poti incerca cu soft generator de ton. Se misca tare membrana? Are si ceva kick?Ar fi interesant daca ai putea compara cum se aude cu o incinta bassreflex de 110-120l acordata la in jur de 42hz, @sloimi Exact aceeasi parere am si eu, ca si Alex tm.In el dau cu amproximativ 150w 8ohmi ,coboara pana la 25hz si membrana nu se misca tare ,potrivit, kick daca te referi la bataia in piept ca nu ma prea pricep se simte ,in camera unde il am se simte cum te ia pe sus basul .Ma intreb cum o se auda la 400w pe 8ohmi,cam ce putere as obtine cu un amplificator cu IRS2092 la +-80v la atat am alimentata statia acum. Link spre comentariu
Vizitator sloimi Postat Decembrie 19, 2011 Partajează Postat Decembrie 19, 2011 ce putere are statia?? nu puterea consumata ci cea debitata ca tu ai scris acolo 350w parca si 50 hz pai aia sigur e puterea consumata dela priza cam cat cantareste ?? poate as fi interesat de statie===========================================================230 w si 50 Hz am scris. Nu ma pricep absolut deloc,am scris ceea ce scrie pe spatele statiei.Nu am gasit nici pe net specificatii.Daca imi detaliezi cum as putea afla puterea pe care o scoate am sa postez si asta. Kilograme are 5.Probabil am s-o duc la scoala si am sa rog sa ii masoare puterea la iesire.Asa se face?La iesirea pe o boxa? Link spre comentariu
radu8982 Postat Decembrie 19, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 19, 2011 Imi poate calcula cineva raspunsul incintei care am facuto(imaginea cu dimensiunile sunt mai sus) cu hornresp sunt curios sa vad ce iese Link spre comentariu
radu8982 Postat Decembrie 20, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 20, 2011 Am reusit sa fac si o simulare a incintei,sper ca am introdus datele bine.Imi place ce vad Spl 1W/m Putere 400w Link spre comentariu
baga Postat Decembrie 21, 2011 Partajează Postat Decembrie 21, 2011 N-ai bagat corect datele de la difuzor... sd=850 etc, 0,5xPi este raspunsul cand e in colt, de aceea sunt atatia decibeli pe acolo. Link spre comentariu
radu8982 Postat Decembrie 21, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 21, 2011 Poti sa imi faci o simulare corecta te rog frumos. Link spre comentariu
baga Postat Decembrie 21, 2011 Partajează Postat Decembrie 21, 2011 Nici suprafetele nu cred ca sunt corecte... imi da o incinta de 460 litri, a ta e mai mica... masoara ce am desenat cu rosu mai sus si inmulteste cu latimea boxei, ca sa afli s1,s2.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum