vasy59 Postat Aprilie 9, 2011 Partajează Postat Aprilie 9, 2011 Cine ma ajuta si pe mine cu o schema de capacimetru care masoara un condensator defect,sau cu un montaj. Am un condensator scos din TV.stiu precis ca este defect ,capacimetru digital care il am i-mi indica ca este bun,l-am pus pe ohmetru la un instrument analogic indica tot la fel ca este bun,dar CONDENSATORUL este defect ,am pus unul nou si TV functioneaza.Sau are cineva un instrument care ma ajuta si daca da cum se cheama ca vreau sa cumpar si eu unul.Multumesc pentru ajutor. Link spre comentariu
dumitru_a Postat Aprilie 9, 2011 Partajează Postat Aprilie 9, 2011 Daca este condensator electrolitic poti sa il masori fara greseala cu un esr-metru ,sunt destule scheme aici pe forum , eu am cumparat un esr-pr3 care isi face datoria cu brio . Link spre comentariu
vasy59 Postat Aprilie 9, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 9, 2011 Unde pot gasi ca vreau sa cumpar si eu unul? Link spre comentariu
vcdec Postat Aprilie 9, 2011 Partajează Postat Aprilie 9, 2011 uite alta varianta: viewtopic.php?f=11&t=47194 Proiectul este realizat dupa schema lui John Becker LCF meter. Masoara: condensatori: 1pF-6500uF bobine: 1microH - 10H frecvente: 0.05Hz - 5MHz Montajul lipit si probat, include LCD 2*16 si carcasa. Atentie! Se alimenteaza la 9-12V. gata facut http://radioamator.ro/mp/read.php?a=1&m=30767 Link spre comentariu
Marele Savant Postat Aprilie 9, 2011 Partajează Postat Aprilie 9, 2011 Spune-mi te rog si mie cit timp este intre masuratori la un electrolitic de 2200 sau 4700 de micro?Multumiri, Emil Link spre comentariu
vcdec Postat Aprilie 9, 2011 Partajează Postat Aprilie 9, 2011 Spune-mi te rog si mie cit timp este intre masuratori la un electrolitic de 2200 sau 4700 de micro?Multumiri, Emilam masurat un 3300microF - cca 16sec de la strat-upla capacitatile mici se masoara intr-o secundapoza reala:http://www.radioamator.ro/mp/read.php?m=30767&a=1Eu zic ca e rezonabil. Link spre comentariu
nel65 Postat Aprilie 9, 2011 Partajează Postat Aprilie 9, 2011 scuze ca intervin ,dar in problema pusa mai sus, e clar ca ii trebuie un ESR_CAPACIMETRU ori cel prezentat dupa schema lui J becker nu masoara rezistenta serie echivalenta a condensatorului.Se stie ca un condensator electrolitic e bun si daca are capacitatea redusa cu ,sa zicem, 10-20% ,dar daca are ESR-ul marit, e bun de aruncat ,Eu am si varianta lui Becker dar nu o folosesc dacat pentru condensatoare sub 1uF si , bineinteles pentru bobine,pentru condensatoare mai mari de 1uF folosesc ESR_ CAPACIMETRUL ,care indica si ESR-ul dar si capacitatea pana la 150 000 uF ,si asta instantaneu ,nu cu zeci de secunde asteptareSchema ESR-ului este aici viewtopic.php?f=205&t=80189 Link spre comentariu
vcdec Postat Aprilie 9, 2011 Partajează Postat Aprilie 9, 2011 de acord, e mult mai bun un esrmetru, o sa ma apuc si eu de unul sa vad cum merge ! Link spre comentariu
dumitru_a Postat Aprilie 10, 2011 Partajează Postat Aprilie 10, 2011 daca doresti sa il construiesti ai schema propusa de colegii de pe forum mai sus iar daca doresti sa il cumperi vezi pe acest site http://x-roast.home.ro/esr-pr3/ESR-PR3-index.html Link spre comentariu
vasy59 Postat Aprilie 10, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2011 Am incercat dar pana in prezent nu pot sa iau legatura cu ei,nu stiu cum sa procedez.Stima Link spre comentariu
SOLDAN CONSTANTIN Postat Aprilie 10, 2011 Partajează Postat Aprilie 10, 2011 Se poate lua legatura prin e-mail,deja am comandat unul sa vad cind soseste,raspuns rapid si promt.O sa vad cind soseste produsul si cum functioneaza,si pina cind ma obisnuiesc cu el. Link spre comentariu
vasy59 Postat Aprilie 11, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 11, 2011 Am reusit sa iau si eu legatura cu ei si am comandat si eu unul,cand soseste o sa comunic cum functioneaza.Stima Link spre comentariu
vasy59 Postat Aprilie 15, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 15, 2011 Am primit aparatul ESR-PR4 sant foarte multumit de el,mi-a depistat un condensator care era defect, insa la capacimetru imi indica bun cand il puneam in montaj tv. nu functiona,am pus altul si tv a inceput sa functioneze.Este un om de incredere care mia dat exact ce am comandat.STIMA Link spre comentariu
SOLDAN CONSTANTIN Postat Aprilie 17, 2011 Partajează Postat Aprilie 17, 2011 Mi-a sosit si mie ESR-PR3 vineri functioneaza foarte bine,ii mai greu de folosit graficul de pe aparat ,am folosit pina acuma puntea RLC711 care poate masura si esr ,aceasta din urma foloseste doua frecvente 100HZ si 1000HZ ,pe cind ESR-PR3 foloseste o frecventa mult mai mare.Propun a se folosi urmatorul tabel pentru comparatia esr . Link spre comentariu
nelutu Postat Mai 3, 2011 Partajează Postat Mai 3, 2011 Buna ziua tuturor,apropo de tabel,multumesc, Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum