Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SCHEMA CAPACIMETRU

vasy59

Postări Recomandate

Cine ma ajuta si pe mine cu o schema de capacimetru care masoara un condensator defect,sau cu un montaj. Am un condensator scos din TV.stiu precis ca este defect ,capacimetru digital care il am i-mi indica ca este bun,l-am pus pe ohmetru la un instrument analogic indica tot la fel ca este bun,dar CONDENSATORUL este defect ,am pus unul nou si TV functioneaza.Sau are cineva un instrument care ma ajuta si daca da cum se cheama ca vreau sa cumpar si eu unul.Multumesc pentru ajutor.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vasy59

5

• vcdec

3

• SOLDAN CONSTANTIN

3

• dumitru_a

2

Top autori în acest subiect

Daca este condensator electrolitic poti sa il masori fara greseala cu un esr-metru ,sunt destule scheme aici pe forum , eu am cumparat un esr-pr3 care isi face datoria cu brio .

Link spre comentariu

scuze ca intervin ,dar in problema pusa mai sus, e clar ca ii trebuie un ESR_CAPACIMETRU ori cel prezentat dupa schema lui J becker nu masoara rezistenta serie echivalenta a condensatorului.Se stie ca un condensator electrolitic e bun si daca are capacitatea redusa cu ,sa zicem, 10-20% ,dar daca are ESR-ul marit, e bun de aruncat ,Eu am si varianta lui Becker dar nu o folosesc dacat pentru condensatoare sub 1uF si , bineinteles pentru bobine,pentru condensatoare mai mari de 1uF folosesc ESR_ CAPACIMETRUL ,care indica si ESR-ul dar si capacitatea pana la 150 000 uF ,si asta instantaneu ,nu cu zeci de secunde asteptareSchema ESR-ului este aici viewtopic.php?f=205&t=80189

Link spre comentariu

Se poate lua legatura prin e-mail,deja am comandat unul sa vad cind soseste,raspuns rapid si promt.O sa vad cind soseste produsul si cum functioneaza,si pina cind ma obisnuiesc cu el.

Link spre comentariu

Am primit aparatul ESR-PR4 sant foarte multumit de el,mi-a depistat un condensator care era defect, insa la capacimetru imi indica bun cand il puneam in montaj tv. nu functiona,am pus altul si tv a inceput sa functioneze.Este un om de incredere care mia dat exact ce am comandat.STIMA

Link spre comentariu

Mi-a sosit si mie ESR-PR3 vineri functioneaza foarte bine,ii mai greu de folosit graficul de pe aparat ,am folosit pina acuma puntea RLC711 care poate masura si esr ,aceasta din urma foloseste doua frecvente 100HZ si 1000HZ ,pe cind ESR-PR3 foloseste o frecventa mult mai mare.Propun a se folosi urmatorul tabel pentru comparatia esr .

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări