Vizitator dobryraul Postat Aprilie 8, 2011 Partajează Postat Aprilie 8, 2011 salut,Am o intrebare legata de un motor asincron cu rotor in scurtcircuit:daca el este proiectat sa lucreze normal la frecventa de 50/60 Hz (o pereche de poli) care ar fi frecventa maxima la care ar putea functiona prin intermediul unui convertizor de frecventa, fara ca el sa aiba probleme de incalzire sau probleme mecanice(uzarea rapida a lagarelor)?De asemenea care este cea mai mare turatie pe care o poate avea un asincron comandat prin invertor? Multumesc. Link spre comentariu
gica70 Postat Aprilie 8, 2011 Partajează Postat Aprilie 8, 2011 Pe timbru (eticheta) scrie clar toate valorile (inclusiv turatia) valabile pt. acel motor; orice depasire se face pe "barba" celui in cauza.. Link spre comentariu
gcom61 Postat Aprilie 11, 2011 Partajează Postat Aprilie 11, 2011 La o centrifuga industriala romaneasca,motorul de antrenaretrifazic 2,2kw 380V/220V,Y/▲,2850 rot/min,era alimentat la 220V monofazic prin intermediul unui convertizor de frecventa de la 2oHz la 200 Hz.In circuitul de alimentare era prevazut un termic (clasic) de max 6,4A.Motorul era absolut modelul comun cu flansa(fara talpi),iar legaturile erau facute in triunghi. Link spre comentariu
Tinny Postat Mai 31, 2011 Partajează Postat Mai 31, 2011 Eu am reusit cu motoare normale sa ma urc pana la 75-80 HZ .O sa vezi ca urcand frecventa mai mult parametrii motorului scad. Link spre comentariu
gcom61 Postat Mai 31, 2011 Partajează Postat Mai 31, 2011 Cum adica scad parametrii motoarelor?In armata aveam motoare 1kw alimentate la 3 x200V 400Hz de marimea unui motor de stergator de dacia....si... nu erau chinezesti ci CCCP pt armata... Link spre comentariu
Tinny Postat Mai 31, 2011 Partajează Postat Mai 31, 2011 In armata tu erai la radare si acolo multe sunt proiectate pe 400 hz noi vorbeam de motoare proiectate la frecventa retea.Eu am folosit motoate Sew,Lafert ,electromotor si nu speciale. Link spre comentariu
gica70 Postat Mai 31, 2011 Partajează Postat Mai 31, 2011 Asa este, chiar si in activitatea civila se foloseau acele convertoare; de ex. pt. flex-uri -avantaj important, avea putere /greutate f. bun.. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum