Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Home made engine

cnc77hobby

Postări Recomandate

Desi este vechi topicul, am gasit ceva interesant in el cu ajutorul functiei «CAUTARE» pe langa motorul cu aburi care este deosebit.Felicitari pentru realizare!!!Este vorba de sudura cu electrod de argint.«electrod de argint si cu lampa cu gaz, eu am folosit si un mic autogen».se poate dezvolta? Eventual intr-un topic separat. Multumesc!

Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cnc77hobby

7

• radu cnc

2

• gica70

1

• strombi

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum am vazut si eu acest topic,EXTRAORDINARA realizarea,dar necesita o multime de utilaje de prelucrarea pieselor,timp,etc. Deci nu este la indemana oricui!! Nu am retinut,cu ce se alimenteaza? Cat despre randament,nu cred ca depaseste 10>15%(cel putin la locomotivele cu aburi).

Link spre comentariu

Multumesc de aprecieri baieti. Este adevarat ca necesita ceva dotare tehnica abordarea unui astfel de proiect dar sunt si multe probleme de know how, sau cel putin la mine au existat. Se alimenteaza cu gaz sau spirt dintr-un arzator ce vine in spatele boilerului, nu prea apare in filmare.Motorul la care lucrez acum este intradevar cu 7 cil radial si are 100cc, este deosebit de complex de realizat si sunt si probleme cu aprovizionarea materialelor speciale. Sunt undeva cam la 60% cu proiectul. O sa-mi fac timp sa incep sa postez cum a decurs si cam ce probleme au fost, deocamdata nu stiu nici in ce rubrica ar fi mai potrivit de postat deoarece este o lucrare de strung, freza in mod manual cat si cnc, ar merge la Mecanica si CNC undeva dar vedem, o sa-l intreb si pe Vasile poate face acolo o rubrica speciala de proiecte.Stima.

Link spre comentariu

Se cam simte nevoia unui buton de "Like", cum sunt pe alte forumuri. Sau cel putin eu ii simt lipsa.Frumoasa realizare. Mai stiu pe cineva pasionat de motoare cu abur, dar nu este un practician in domeniul mecanic, are alte hobby-uri, doar ii place ideea actionarii cu abur. O sa pun link-ul de aici pe forumul unde posteaza si poate o sa iasa o barcuta cu aburi, cum i-ar place respectivului.Spor la motorul in stea! Asteptam! :somn:

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 3 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări