Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Home made engine

cnc77hobby

Postări Recomandate

Salutare tuturor,Va prezint un proiect de modelism construit in atelierul de acasa cu ajutorul unei masini de frezat si a unui strung, este vorba de un motor cu abur.Atasez cateva poze din timpul constructiei precum si un mic filmulet in care se poate vedea mai in detaliu derularea proiectului.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cnc77hobby

7

• radu cnc

2

• gica70

1

• strombi

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Urmatoarele poze:

Am uitat sa precizez ca pt anumite componente am folosit si un router cnc, in rest am lucrat totul manual.

Multumesc lui Vasile pt ajutorul acordat la sablarea pieselor.

Astept criticile si comentariile voastre atat aici cat si pe youtube :)

Aici puteti viziona derularea proiectului cat si motorul in functiune:

hWjn047uXYQ

P.S. Planul este free, linkul de unde se poate downloada este scris in descrierea filmuletului de pe youtube.

Link spre comentariu

Va salut cu respect.....eu din pacate nu am acces la youtube ....se pot pune planurile aici daca se poate....nu ma intereseaza sa il realizez ci doar sa il vad sau sa il fac in Solidworks...asa sa nu imi ies din mana

Link spre comentariu

SalutIn primul rand multumiri pt aprecieri si comentarii, o sa incerc sa raspund pe rand tuturor.Nu am socotit un randament, cert este ca motorul are alezajul de 13mm si cursa la fel, iar in practica poate propulsa o barca tipica motoarelor cu abur(destul de grea) in zona lungimii de 1 metru.Catalinlux:Nu are rost sa faci desenul in SW pt ca el exista deja inclusiv simulat cu animatie si tot ce trebuie.Daca tot nu vrei sa-ti iesi din mana iti pot trimite eu planul unui motor la care sa faci un desen cu transformare din inch in metric si cu scala redusa undeva in zona 60-70%.Chestia este ca trebuie facut cu simulare de functionare pt ca toate piesele sa se potriveasca si sa nu fie munca in zadar.Putem face astfel o colaborare, dupa ce ai desenul, eu pot executa fizic motorul.Radu cnc: Materialele nu sunt o problema, sunt materiale obisnuite pe care le poti gasi cu usurinta prin targuri sau la "fier vechi", bronz, alama, aluminiu si tije de inox sau otel ce se pot recupera de prin multe chestii care se arunca la gunoi(cd-rom,floppy,imprimante).Lipirea este facuta cu electrod de argint si cu lampa cu gaz, eu am folosit si un mic autogen, toate astea se pot gasi in orice supemarket tehnic(pratiker,hornbach).RoGeorge: In prima faza m-am complicat un pic cu muzica(sunt pasionat si de muzica), am luat partitura acestei piese foarte vechi si m-am apucat de lucru si de inregistrari, problema este ca piesa este scrisa intr-o varianta mai simpla si deja era ceva mai mult de studiu si asta ar fi durat, asa ca am gasit piesa cantata (nu prea bine) de un tip profesionist. Piesa apartine unuia dintre cei care si-au pus amprenta asupra muzicii si a cantatului la chitara prin anii 1930-1940, Django Reinhardt, iar piesa se numeste Swing Gitan. Stilul muzical este Gipsy Jazz iar Django a fost parintele acestui stil.P.S. Daca exista cineva care doreste sa construiasca acest frumos motoras pot sa stau la dispozitie(in limita timpului disponibil) cu sfaturi de constructie. Realizarea nu este foarte complexa, dar nici simpla, presupune cunostinte elementare de prelucrare. Nici mie nu mi-a fost usor, au fost multe piese refacute, momente de frustrare si deznadejde dar cu toate astea am reusit sa finalizez proiectul. Planul este gratuit si este destul de frumos, iar conceptia francezului ce a facut proiectul este inedita, motorul practic este o copie dupa un model englezesc Stuart, cu mentinunea ca francezul a gandit piesele din bucati sudate, altfel ar fi fost ceva mai complicat cu turnarea.Spor si bafta :)

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

SalutVreau sa va arat un alt accesoriu construit pentru motorul cu abur, este vorba despre un regulator de gaz care practic este o mica automatizare mecanica ce micsoreaza flacara arzatorului atunci cand presiunea in boiler este prea mare si mareste flacara arzatorului atunci cand presiunea scade.

post-15793-139829295409_thumb.jpg

post-15793-139829295416_thumb.jpg

post-15793-139829295429_thumb.jpg

post-15793-139829295434_thumb.jpg

Link spre comentariu

Excelenta lucrare, felicitari si toata stima!Ar fi interesante si cateva detalii legate de cazan, tevile din interior, eventuala existenta a supraincalzitorului de vapori, etc.Acum cativa ani ma apucase o mare curiozitate legata de istoria CFR si locomotivele cu abur, stransesem ceva material de studiu inclusiv planurile unei locomotive din cele evoluate, ultimele tipuri, cu motor "compound" (dubla expansiune si 4 cilindrii) supraincalzitor de vapori, sistem de ungere performant, etc. Relativ complicata pentru tehnologia vremii.Reproducerea la scara mica a unor astfel de modele este o pasiune extrem de interesanta insa destul de costisitoare din toate punctele de vedere ...

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
Vizitator Tigertiki

Super,

M-am inscris la sfaturi, am gasit in pod un motor cu aburi vechi de vreo 70 de ani cu cazan cu tot si dupa ce-mi soseste freza si strungul ma apuc sa fac asa ceva:

http-~~-//youtu.be/c2xfTA3jjGk

Felicitari pentru realizare. O sa pun poze cu steamerul meu..

Stima

TT

Ps : de ce nu merge linkul youtube oare ??

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Salutare tuturor,

In primul rand multumiri pentru aprecieri celor care au postat aici , hai sa va arat un stirling (LTE) construit super rapid pentru un prieten care este fascinat de motoare si de care nu am reusit sa scap pana nu a fost gata. Totul a costat 0 lei, este facut din chestii ce se arunca la gunoi, sunt 2 platane de la un HDD vechi si defect, o cutie de cd-uri mici, cateva piese facute la strung din resturi. Totul este rulmentat si functioneaza ireprosabil, sper sa va placa .

Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări