Vizitator tavisimi Postat Aprilie 8, 2011 Partajează Postat Aprilie 8, 2011 am primit un comompresor auto in 5 pistoane de clima.am o butelie de hidrofor de 50 de litrii.am pus un presostat romanesc de prin "84 reglabil d la 0,3 la 10 bari(o chestie inteligent de simpa de altfel)am pus intre compresor si butelie o supapa de 1" de apa(o clapeta de sens din alama cu interior de alama)ceva de genu asta.acuma presostatul era setat pe la vro 8 bari si clapeta nu a rezistat a scuipat afara garnitura de pe clapeta(din pacate nu am montat manometru sa vad exact la ce presiune a ajuns in realitate dar am sa o fac.intrebarea mea este urmatoarea.credeti ca a fost o problema cu supapa mea(sa fi sarit afara din cauza execesulu de ulei caci compresorul scoate destul) sau credeti ca ar fi indicat sa folosesc o supapa identica doar de 1/2 (cea mai mica care am vazuto pana acum) suprafata de contact garnitura scaun fiind mai mica deci sanse sa sara mai mici?ce fel de supapa imi recomandati avand in vedere ca eu nam gasit o supapa pentru compresor decat la ABACOMP si vor vro 80 de lei pe o supapa controlata de presostat(al meu nu stie asa ceva)va multumesc pentru ajutorsugestile si indicatiile sunt binevenite. Link spre comentariu
viopa Postat Aprilie 8, 2011 Partajează Postat Aprilie 8, 2011 Daca ati folosit supapa de la instalatiile de apa, si spuneti ca, compresorul "scuipa" ulei [este si normal], cumparati o supapa de la magazinele de specialitate. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Aprilie 8, 2011 Partajează Postat Aprilie 8, 2011 In instalatia de AC auto ,agentul frigorific e un freon si ceva ulei;deduc ca respectivul compresor functioneaza cu ungere din fluidul de lucru(ceva similar motoarelor in 2 timpi pe benzina).In instalatiile de apa presiunea maxima e de 4bari ,la 8atm cred e normal ce a facut supapa pe langa faptul ca aerul e un gaz,iar apa un lichid. Link spre comentariu
gaby Postat Aprilie 8, 2011 Partajează Postat Aprilie 8, 2011 Mai jucati-va cu improvizati din astea si o sa va vedem la stirile de la ora 5. Butelia de hidrofor nu este gandita pentru compresor. Link spre comentariu
manolo Postat Aprilie 8, 2011 Partajează Postat Aprilie 8, 2011 Si la ce vrei sa folosesti "scula" asta?! Link spre comentariu
Adierea Postat Aprilie 8, 2011 Partajează Postat Aprilie 8, 2011 Pentru butelie poti folosi o butelie pentru aragaz din cele mari rusesti dar pentru un masim de 8-10 atmosfere .Supapa pentru coloana de apa face etansarea pe o rondela de cauciuc care nu rezista la ulei . Foloseste o supapa de siguranta folosita la autogen sau fao ,o bila de rulment cam de 6-8 milimetri ,o reductie cu un orificiu prin care nu trece bila cam cu un sfert de marime mai mic decat bila ,un arc care tine bila pe orifici . Link spre comentariu
Vizitator tavisimi Postat Aprilie 8, 2011 Partajează Postat Aprilie 8, 2011 butelia de hidrofor pe care o am eu scrie pe ea ca rezista la 16 bari(un pet rezita la vro 4-5)asta e din tabla de 2,5. deci trecem peste partea de butelie pentru ca nu omitem nimic.Asa este compresorul are ungere prin agetul termic(din pacate nu va mai lua contact cu el repede)am pus in compresor un ulei sintetic suptire pentru ungerea partilor interne ulei pe care de altfel il scuipa pe ferestrele cilindrilor si ulterior pe evacuare care este conectata printrun T la un decantor de ulei de22 bari pres maxima de unde se intoarce inapoi in baia de ulei a compresorului.scula asta vreau sa o folosesc la treburi gospodaresti,un pistol de vopsit si un aerograf.mentionez ca exista montat un grup FRU cu filtru de apa si regulator de presiune si are si ungator pentru uneltele pneumatice.la ideea cu bila mam gandit si eu in fond asta si cautam o supapa de sens cu bila insa nu am gasit una.nu stiu cum arata o supapa de siguranta pentru autogen dar o sa cautam una sa vedem ce stie sa faca,daca nu o sa strunjim o supapa cu bila.multumesc mult pentru sugentii Link spre comentariu
manolo Postat Aprilie 9, 2011 Partajează Postat Aprilie 9, 2011 Scula poate la un aerograf merge,dar la un pistil de vopsit nu prea cred, ce debit are compresorul? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Aprilie 9, 2011 Partajează Postat Aprilie 9, 2011 Asemanator unuia de frigider casnic,doar cam asta face si el. Link spre comentariu
Vizitator tavisimi Postat Aprilie 9, 2011 Partajează Postat Aprilie 9, 2011 debitul este de aproximativ 230 l/min.asta asa masurat cu apometru am pus sa aspire ulei si sa il dea afara prin apometru.foarte precis va dati seama ca nu este dar pana pe la 6-7 bari umple butelia in apx3 minute.am strunjit astazi o bara de alama am dat gaura in ea am facut filete exterioare urmeaza sa procur o bila cu diametrul de 10mm pentru a termina supapa.sper sa tina.imi pare tare rau ca nu am gasit o supapa de compresor sa nu trebuiasca sa o fac eu insa asta este magazinele de pneumatica nu prea au siteuri si magazinele de prezentare sunt ultima strada pe camp. Link spre comentariu
znecula Postat Aprilie 9, 2011 Partajează Postat Aprilie 9, 2011 la magazinele unde se vand piese de schimb pt compresoare si alte asemenea utilaje gasesti supapa de sens Link spre comentariu
Vizitator tavisimi Postat Aprilie 9, 2011 Partajează Postat Aprilie 9, 2011 da stiu ca acolo ar trebui sa gasesc.insa unde is magazinele alea arata-mi unu pe net.eu nu am gasit.este unu in clujAbacomp si aia au doar supape controlate de presostat(modelele noi de supape)nu au supapa cu bila sau clapeta.multumesc pentru sugestii Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Aprilie 9, 2011 Partajează Postat Aprilie 9, 2011 Dai inainte cu confectionarea supapei,pompele de ulei de la motoarele termice au supapa cu bila. Link spre comentariu
Vizitator tavisimi Postat Aprilie 9, 2011 Partajează Postat Aprilie 9, 2011 interesanta opservatie.e bine de stiut desi este logic caci daca sunt motoare termice inseamna ca lucreaza la temperaturi ridicate si cum garniturile de cauciuc nu sunt prietene cu temperatura ridicata ar fi normal o astfel dde solutie.insa imi pun problema unde si la ce se folosesc motoarele termice?toata lumea umbla sa raceasca orice motor.in ce as putea gasi un motor din asta? Link spre comentariu
Adierea Postat Aprilie 9, 2011 Partajează Postat Aprilie 9, 2011 Supapa incearca sa cauti pe okazii ca au aia tot felu de minuni ,o sursa de inspiratie privind modul de constructie a supapei gasesti la pompele de unflat , auto ,toate pompele au o supapa la esire altfel vine aeru inapoi din roata .Compresoru merge la vopsit daca nu vrei sa vopsesti lucruri cu suprafata foarte mare ,lasi se umple butelia si vopsesti cu ce este in ia plus ce baga compresoru .Cum este facut uscatoru de aer daca lai demontat pune o poza ca ma intereseaza si nam gasit nimic nicaeri , multumesc anticipat . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum