Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Traductoare in telecomunicatii

greenhorn

Postări Recomandate

Salut,

Am si eu nevoie de putin ajutor.Am de facut un lucrare de atestat, pentru clasa a 12-a.Tema este Aplicatii ale traductoarelor in Telecomunicatii.''Mister Google'' nu a reusit,inca, sa imi dea vreo informatie concreta.Si de aceea as dori, daca poate cineva sa ma indrume spre anumite site-uri, carti etc.Am nevoie de,cum spune si tema atestatului, aplicatii ale traductoarelor(de temperatura, presiune,curent,umiditate sau orice alte traductoare mai exista) in telecomunicatii.

Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ticu

3

• Craciun

2

• greenhorn

1

Top autori în acest subiect

Salut, In telecomunicatii se utilizeaza senzori in echipamentele auxiliare, de alarmare antiincediu , antiefractie , etc. Practic orice centrala telefonica are pentru astfel de situatii un panou de alarmare la care se conecteaza acesti senzori si pe care sunt indicate alarmele respective. Exista si echipamente dotate cu senzori de temperatura in interiorul rackului astfel incat daca o temperatura maxima (parca 70C) este atinsa , senzorul da un semnal ce va face shutdown la echipament pentru a nu lua foc. Cauta pe google ceva legat de traductoare de temperatura si cele de fum si antiefractie , ele fiind cele uzuale si pentru alte domenii de activitate industriala. Succes

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Traductoare acustice (microfoane si difuzoare) - la comunicatiile audioTraductoare video (camere video si ecrane) - la comunicatii videoTraductoare magnetice (capete scriere/citire la hard disc) - la stocarea magnetica a datelorTraductoare capacitive, rezistive s.a. (touchscreen, touchpad) - la terminaleTraductoare optoelectrice (fotodiode, diode laser) - la comunicatii prin fibra optica sau spatiu liberTraductoare fotovoltaice (baterii solare) - la alimentarea statiilor si radioreleelor Traductoare piezoelectrice (rezonatoare cu cuart) - generatoare de frecventa fixaTraductoare de pozitie (encodere optice, generatoare electrice - selsine) - la orientarea antenelor directiveTraductoare de ultrasunete (linii de intarziere) - la prelucrarea semnalelor

Link spre comentariu

Ticu a enumerat foarte bine toate categoriile de traductoare folosite in telecomunicatii, cel mai folosit in opinia mea este banalul traductor electro-optic, si anume LED-ul, pe care il gasesti aproape pe orice echipament de telecom, IT sau de uz general, profesional sau nu.

Link spre comentariu

M-am mirat si eu cate am gasit. Si n-am zis de infrasunetele pt. comunicatii cu submarinele... Asteptam si alte idei.Oricum se pare ca poate scrie cateva carti pe tema asta. As sugera ca la fiecare tip sa fie prezentate succint:- definitia traductorului respectiv- contextul in care se utilizeaza- principiul de functionare- constructia tipica- performantele actuale

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări