nickrvl Postat Iunie 13, 2011 Partajează Postat Iunie 13, 2011 Dă-l cu var. Dacă tot te murdăreşti, măcar să fie cu alb Varul e "simbolul" curateniei, stiti voi, dezinfecteaza etc etc, hotii tot ulei ars merita, se curata greu si e si negru, se aseamna la culoare cu orece conationali (nu ca eu as fi pre blond) si s-ar putea chiar sa nu ii deranjeze, dar totusi varul se scutura usor si nu protejaza lemnul asa de bine ca uleiul, altfel cel mai bun e tot lacul pentru lemn insa e prea scump pentru suprafete mari, ma rog cine i-si permite foarte bine, si se poate da o culoare placuta la lemn, eu am folosit asa ceva la lemnaria de la casuta, am un mic pridvor cu stilpi cu model zonal, lemn care a stat neprotejat in intemperii ani de zile si caruia i sa schimbat culoarea si aspectul total (in sensul de placut) cu trei straturi de lac culoarea mahon. Link spre comentariu
zal Postat Iunie 13, 2011 Partajează Postat Iunie 13, 2011 Cel mai bun e anticul catran, în el se fierbeau traversele de tren şi stîlpii de telegraf, care ţin şi azi, unii au între 50 şi 100 ani. Dar pute îngrozitor cînd e nou.Ar mai fi o variantă, arderea superficială a lemnului, cu o lampă sau arzător. Link spre comentariu
costinium6 Postat Iulie 5, 2011 Partajează Postat Iulie 5, 2011 ma frate daca e vreunu din constanta si vrea ulei ars gata preparat pentru gard de cherestea sa ma contacteze pe mp ca am un butoi cu benzina pentru penetrare, parafina de conservare, ulei de culoare, sa vina cu canistra ca butoiu nu il dau Link spre comentariu
lorik199 Postat Iunie 21, 2014 Partajează Postat Iunie 21, 2014 Daca aveti cunostinte pe la electrica cautati ulei de transformator uzat, am folosit pe o bucata de gard de vreo 10 ani si se prezinta foarte bine, amestect cu oxid rosu de fier. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Iunie 21, 2014 Partajează Postat Iunie 21, 2014 Stiu ca impregnarea traverselor de cale ferata se face (sau se facea) cu creozol sau creozt,nu stiu exact cum i se spune.Acesta substanta are putere mare de patrundere in lemn si previne aparitia mucegaiului,a putregaiului si protejeaza lemnul impotriva apei.Este destul de inflamabil.Lemnul trebuie sa fie uscat bine inaintea impregnarii cu creozot(creozol). Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 1, 2014 Partajează Postat Iulie 1, 2014 Recomandarea este pentru substante care nu formeaza pelicula care se poate exfolia, si mai ales care sunt sensibile la UV. Exclus lacuri, acceptat poate in cazuri izolate, particulare... as recomanda un ulei, cu repetare cel mai des la intrare si iesire din iarna. Poate nu an de an, dar, pe cat posibil... Link spre comentariu
bogdan_luben Postat Aprilie 28, 2015 Partajează Postat Aprilie 28, 2015 Eu am folosit la un garaj din lemn un fel de ceara lichida, avea si pigment in ea. Foarte usor de aplicat, se usuca imediat, nu miroase. Este minunata, nu se exfoliaza, nu se deterioreaza UV, e chiar mai rezistenta decat uleiul. Are 3 ani garajul si nici urma de degradare a suprafetei Link spre comentariu
garcea85 Postat Iulie 18, 2017 Partajează Postat Iulie 18, 2017 Eu am folosit cu succes ulei de in. Imediat cum am facut gardul din scandura am dat de doua ori cu ulei de in. Dupa aproape 14-15 ani a fost necesar sa ii vopsesc ca deja nu imi mai placea cum arata. Dar in prezent cred ca acel gard are 20 ani+ si inca se tine bine in picioare. Concluziile le tragi tu. Ciprian. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum