Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

trx ssb

bebe2010

Postări Recomandate

buna seara de curand m-am apucat sa dau viata unui Transceiver SSB in banda de 40m ; la adunat-ul pieselor apar probleme nu gasesc aici la noi in romanica un integrat smd si anume SSM2165-1 intrebarea e urmatoarea cu ce l-as putea inlocui ca pe unde am cautat eu nu prea am gasit nimica :sparge: asta numai daca vreti sa-mi spune-ti :rade: pun si schema SSB-ul-lui[attachment=0]bebe.pdf[/attachment]

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bebe2010

7

• yo9how

3

• Flor

2

• yo7but

1

Top autori în acest subiect

Acel integrat este folosit ca amplificator de microfon. Il poti inlocui cu un montaj cu 2-3 tranzistori tip BC... sau cu un integrat preamplificator AF, functie de care microfon ai (dinamic, electret, etc).

Link spre comentariu

Pana gasesti integratul respectiv si ca sa-i dai drumul jucariei, pe un pcb separat fa un amplificator de microfon simplu, in genul celui din BITX sau din A-412. La TME acest integrat nu este, dar am gasit altul din aceeasi serie SSM2166SZ, la aproximativ 24 de lei. Acum nu am stat sa ma uit sa vad daca sunt echivalente pin cu pin, dar poti da jos datasheet-ul ambelor si vezi daca merg inlocuite direct, fara modificari :da Spor la lucru si sa ne tii si pe noi la curent cu evolutia trx-ului.Toate cele bune

Link spre comentariu

Daca locuiai in Bucuresti iti dadeam eu gratuit.moka@free un LM387, cu care sa preamplifici microfonul..Oferta ramane valabila si daca ai pe cineva care sa ma caute in zona Obor la metrou, ma rog, pe acolo..

Link spre comentariu

SSM 2165 nu prea este chiar acelas lucru cu 2166. Primul este un preamplificator iar celelat un procesor de voce. 24 de lei este un pret excelent! Cred ca voi comanda si eu citeva astazi sau miine.

Link spre comentariu

Nu va contrazic deoarece nu am lucrat cu el si nici nu m-am uitat in datasheet-ul lui, am luat de buna ce scria la ei pe site: "SSM 2166 Integrated circuit microphone preamplifier"

Link spre comentariu

Nu va contrazic deoarece nu am lucrat cu el si nici nu m-am uitat in datasheet-ul lui, am luat de buna ce scria la ei pe site: "SSM 2166 Integrated circuit microphone preamplifier"

E corect ce scrie acolo, doar au uitat sa specifice ca mai are inclus si procesor de voce....... :rade:
Link spre comentariu

pana la urma raman la varianta cu tranzistori;sa vedem ce iese mai am o intrebare: Domniile vostre ce echivalenti folosesc pt diodele AA118;AA119 precizez ca diodele le folosesc la ANTAN analizor de antenasi inca ceva:ce parere aveti de antena isotron??? a folosit cineva aceast tip de antena???toate cele bune

Link spre comentariu

SSM2165 nu are echivalent direct. Eu as pune un soclu acolo si momentan as pune in soclu o mica placuta cu un preamplificator de microfon facut cu un AO in capsula SOIC 8. Mai tarziu, daca/cand gasesti SSM ai putea sa-l montezi fara probleme, beneficiind atunci si de procesarea AF asigurata de SSM.Succes!

Link spre comentariu

@kuchta petru

eu am vk200 recuperate din tv-uri dar gasesti si la adelaida sub numele de fr3-filtru ferita bobina asa arata:

[attachment=0]fr3.jpg[/attachment]

iar SA612 NE602 tot acolo le gasesti

acum sa trec la alte povestiri

m-am lovit iar de o problema care pe mine ma enervat intotdeauna: transformatoarele IF care in schema sunt trecute

NEOSID 5164 cu ce as putea sa le inlocuiesc sau macar instructiuni confectionare ????

apropo era sa uit cine doreste SSM2165-1 gasiti aici http://stores.ebay.com/grmakis66 pagina 3

Link spre comentariu

transformatoarele IF care in schema sunt trecute

NEOSID 5164 cu ce as putea sa le inlocuiesc sau macar instructiuni confectionare ????

The Neosid 5164 coils are hard to find. I have used Toko 20211 coils instead.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări