Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Spatiu mare 200 300 mp amplificare - 70v

kappa_ii

Postări Recomandate

am nevoie sa sonorizez la volume medii un spatiu de 200 300mp - difuzoare cu montare in plafonce imi recomandati - de unde se pot cumpara difuzore si amplificatoarul necesar ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• kappa_ii

3

• adrian_pic

2

• danzup

1

• hpavictor

1

Top autori în acest subiect

De pe Okazii.ro ! Vezi ca exista pe forum o sectiune de consultanta . Sfaturile de la cei " priceputi " nu prea merita sa le bagi in seama . Majoritatea nu au experienta in audio , dar nici de viata ( sunt elevi ) asa ca ignora tot !

Link spre comentariu

am nevoie sa sonorizez la volume medii un spatiu de 200 300mp - difuzoare cu montare in plafonce imi recomandati - de unde se pot cumpara difuzore si amplificatoarul necesar ?

Multe teste la fata locului cu diferite scule pe care sa le poti returna daca nu corespund !Sigur ca un amplificator profesional de putere si cu multe difuzoare de banda larga legate serie - paralel !Asta daca e un magazin sau ceva .Mai poti trece la amplificator profesional de linie si difuzoare de plafon cu transformatore de linie si atunci reglezi fiecare difuzor in parte . ... de obicei un astfel de proiect e greu de facut fara teste audio indelungate la fata locului .....
Link spre comentariu

nu pot face teste - trebuie sa ma duc cu solutia finala pe care sa o si montez .suma alocata 1000 1500 euro .doar amplificator si difuzoare incastrate - as putea incerca si cu amplificator normal dar la distante mari pierderile sunt destul de mari .si difuzoarele ar trebui sa fie pe 16 32 ohm pentru a putea lega in paralel mai multe . - altfel ar trebui sa folosesc mai multe amplificatoare .

Link spre comentariu

poti folosi si difuzoare 4 ohmi. Faci grupari de cate 4 bucati (sau mai multe) unde legi doua in serie => 8ohmi si apoi le legi in paralel cu cealata pereche (care este legata tot in serie). Ai deci 8 ohmi in paralel cu 8 ohmi => 4 ohmi. Daca ai nevoie sa pui mai multe poti grupa cate 4 in serie => 16 ohmi si apoi in paralel cu inca 4 tot in serie => 8 ohmi. danzup asta ti-a sugerat mai sus.

Link spre comentariu

pai si de ce s-ar strica un difuzor? :nas: daca este vorba sa se arda se vor arde mai multe nu numai unul si eu zic ca mai multe difuzoare legate in serie rezista mai bine la abuzuri. oricum pe mana unui prost nimic nu are sanse sa scape cu viata!

Link spre comentariu

nu degeaba se folosesc amplificatoarele de linie pt astfel de spatii/nevoi:-se pot monta n difuzoare de n puteri fara sa se influenteze intre ele(impedanta,mod de functionare,....)-se pot modifica niveluri sonore doar pt un difuzor sau un ansamblu ,dintr-o anumita parte a salii printr-un potentiometru ''de perete'',........unul dintre cele mai mari atuuri ale amplificarii de linie.treaba cu ampliful cu impedanta mica si legarea difuzoarelor serie/paralel e joaca care are riscurile si problemele ei:cand se arde/intrerupe un difuzor se anuleaza altele legate in serie cu el + modificarea impedantei totale a difuzoarelor cu rezultate dezastruoase pt amplif(daca scade prea mult).un alta problema o reprezinta folosirea ansamblurilor pe 2 sau 3 cai(filtre/condensatori) in paralel,.....

Link spre comentariu
Vizitator sound solutions

ai mp.. te pot ajuta cu difuzoare,boxe aplicate,coloane ,amplificatoare , cablu de Cu si proiect de realizare ... realizare in bugetul alocat ,te rog sa suni sa stabilim ceva amanunte esentiale

Link spre comentariu

Am cumparat de curand un amplificator DYNACORD DEM-286 , inca nu l-am verificat insa nu cred ca are probleme, este mai mult decat suficient pentru ce ai nevoie.Daca te intereseaza , discutam pe pm.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări