Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare difuzoare auto 3 cai

Vizitator Smileyy1

Postări Recomandate

Vizitator Smileyy1

Sal! Detin o pereche de boxe auto ovale, coaxiale, 3 cai, 16".Intrebarea mea e .. Pot sa "tau" inaltele si mediile si sa folosesc doar bass-ul? :jytuiyu Am in fata o perecehe pe 2 cai si in spate as vrea sa pun doar putin bass, fara "zgomot" (sunt difuzoare No Name dar bass-ul rupe)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• CBI

1

• mircea888

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

De obicei difuzoarele alea de medii si inalte stau pe un stalp de plastic prins cu un surub de backplate-ul de la magnet, poti sa desfaci frumos ala iar apoi tai firele care se duc la cele doua difuzoare si astfel poti sa le scoti. Este posibil ca acel surub de care de care iti zic eu sa fie ascuns sub eticheta de pe magnet.Ar fi bine ca dupa ce elimi difuzoarele alea sa improvizezi un dustcap ca sa protejezi un pic difuzoarele.

Link spre comentariu

deslipesti firul de plus de la intrarea in medii inalte(firul ala de trece prin membrana basului) si il lipesti cu o picatura de superglue de stalpul ala sa nu joace ca zbarnaie apoi la vibratii daca-l lasi asa in aerproblema e ca nu o sa faci vreo afacere pt ca basul e pe liber si tot o sa te rupa cu medii inalte.Difurile alea mici de pe stalp sunt decat de tz tz...varianta mai buna este sa nu deslipesti nimic si sa trimiti semnal filtrat la boxele ovaleori le amplifici separat si ai acolo filtre pe amp,ori iti iei un cdplayer pioneer,acestea au o functie in ele care permite filtrarea boxelor de pe spate la 3 frecvente fixe 100-160-250hz.Asa am procedat si eu,dar am folosit niste difuri de 8" din niste boxe canton de casa vintage pe compresie si la cei 15w ai playerului sunt direct pe 4 ohmi si suna bestial.Bas cald,adanc si suf. de tare ca spl.Calitatea este mult mai buna decat a unui pachet ieftin subwofer cu amp plasticate si cu lumitze,doar ca nu te poti face auzit de vecini :rade:

Link spre comentariu
Vizitator Smileyy1

CBI ai dreptate... nu am facut mare afacere, am oprit doar tz tz-urile... Credeam ca sunt bine definite cele 3 cai, fiecare cu difuzorul ei, da nah. Banuiesc ca singura solutie e sa ii trimit difuzorului doar semnalul care il vreau, prin intermediul unui filtru sau splitter. Aprox la ce pret gasesc un astfel de filtru pt. bass? Nu vreau investesc aiurea in chestii de`astea... oricum o sa fac un upgrade la tot sistemul, doar sa treaca criza :rade:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări