Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificatoare cu tuburi electronice

Vizitator Bali Istvan

Postări Recomandate

Vizitator Bali Istvan

Cind m-am referit la elemente pasive stiam ca inseamna rezistente, condensatoare, etc. etc. Da asa ecum spun inpartea de amplificator nu sa folosit nici un element pasiv stiu ca se pare incredibil dar asa este. sint electronist de patruzeci si ceva de ani asa ca nu ma laud cu povesti.Un singur element pasiv este transformatorul de iesire, pe care eu nas numi chiar pasiv .in rest in partea de amplif.nueste nici un condensator nici o rezistenta ! Cele doua grile sintlegate intre ele la fel celedoua catoduri si cele doua anozi.deci obtinem o singura trioda Catodul vine direct la masa,anodul este alimentat prin primarul traf.ului de iesire cu o tensiunede 300V bine filtrata, iar la grila intra semnalul din mixer preamplif. Acest tub6H9C debiteaza o puterede 2,5W la o tens.anodica de250V.Dublindusetrioda si la o tens anod.de 300V scoate in jur de 6W cu distorsiuni de 10% la puterea max. Ca trasformator de esire am folosit un trf de esire radio receptor ''modern''.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• blue

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Vizitator Bali Istvan

Cind m-am referit la elemente pasive stiam ca inseamna rezistente, condensatoare, etc. etc. Da asa ecum spun inpartea de amplificator nu sa folosit nici un element pasiv stiu ca se pare incredibil dar asa este. sint electronist de patruzeci si ceva de ani asa ca nu ma laud cu povesti.Un singur element pasiv este transformatorul de iesire, pe care eu nas numi chiar pasiv .in rest in partea de amplif.nueste nici un condensator nici o rezistenta ! Cele doua grile sintlegate intre ele la fel celedoua catoduri si cele doua anozi.deci obtinem o singura trioda Catodul vine direct la masa,anodul este alimentat prin primarul traf.ului de iesire cu o tensiunede 300V bine filtrata, iar la grila intra semnalul din mixer preamplif. Acest tub6H9C debiteaza o puterede 2,5W la o tens.anodica de250V.Dublindusetrioda si la o tens anod.de 300V scoate in jur de 6W cu distorsiuni de 10% la puterea max. Ca trasformator de esire am folosit un trf de esire radio receptor ''modern''.

Link spre comentariu

Tubul 6H9C este un tub amplificator de tensiune cu o putere disipata pe anod de 1,1w tensiunea de negativare de Ug=-2v si alte date de catalog usor de gasit. Cele doua sectiuni puse in paralel dubleaza puterea disipata pe anod si stiind ca randamentul in clasa A este de 25% ai putea teoretic sa scoti 0,5W cu un transformator IDEAL, dar crezi ca exista asa ceva ? Nu comentez nimic despre cei 6W (din politete)...

Link spre comentariu

Blue(desigur nu poate intra in discutie 6W in sarcina la iesire cu acest tub 6H9C-triode paralel.) , in principiu domnul Bali Istvan se afla in clasaA2-SE (dupa descrierea dumnealui) daca ar fi in discutie tubul 6H7C(triodele din balon paralel ,nu 6H9C) probabil ca s_ar obtine la iesire(secundar trafo-out) in sarcina circa 2W poate chiar ceva mai mult cred.

Pentru tubul 6H9C(triode paralel) cind Ug0=0V si Ea=300V Ia0=20mA(triode paralel) desigur se depaseste Pda pentru acest tub dar sa "admitem"... ,acum intrebarea ar fi ce Ra trebuie pentru circa 6W in sarcina ?!,sau daca se poate ?!(facind abstractie de Pda si admitind o modulatie la anod de 14mA-efectiv pentru o tensiune de circa 200Vef la borne primar ar trebui un Ra de 14k-15k , in "concluzie" la anod s_ar putea obtine teoretic 2,7W in situatia descrisa de Bali Istvan).Poate domnul Bali Istvan are o alta solutie/abordare...,sa vedem...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări