Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificator romanesc 2x40w

Vizitator ge[]rge18

Postări Recomandate

Aia 12V sînt amplitudinea semnalului la iesire. Nu e tensiune continua, e într-un cerculet ca toate celelalte unde ai semnal audio masurat, tensiunile sînt in dreptunghiuri. Daca pui piesele asa cum sînt în schema va functiona. R457-458 nu o vad nicaieri, daca e pusa de cineva nu-si are rostul ca ar fi în paralel cu cele de pe iesirea de casti. E clar ca a bagat ghearele un nepriceput acolo. :nas:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

4

• adi_0106

2

• GigiZ

2

• nana

2

Top autori în acest subiect

Vizitator viobio

Chiar am avut probleme cu acest amplificator pentru ca cineva a umblat in el si i-a schimbar niste rezistente, in loc de 10 ohmi am gasit 22k si altele, totusi AM GASIT CEVA SUSPECT un R457(458) de 1k intre out si masaDeasemenea nu imi dau seama de ce pe iesire imi arata pe schema 12V(chiar va rog sa va uitati), eu stiam ca trebuie sa fie maxim 1Vcc(acum nu stiu ce indica aia 12VM-am lovit si de problema cu masa care e legata prin o rezistenta de 8 ohmi(care cineva o pusese de cativa kilo)-poate ma lumineaza vre-un proiectant ce e cu schema asta ca pana acum mi-a dat dureri de cap.Statia e inca in depanare, cred ca am sa fac eu legaturile cum e normal...Mersi de ajutor pana acum,dar protectia am sa o las pentru ca nu e greu de setat.

statia asta ,dupa mine a fost cea mai buna care sa fabricat la noieu am avut una facuta din bucati substituite din fabrica,cablajele ,carcasa ,etcschema e corecta,si eu am scos protectia care dupa mine taie toate virfurile de putere,in punctul median de unde pleaca semnalul la difuzor ai notat pe schema 0 nu 12vsfatul meu este sa schimbi si semireglabilul care regleaza curentul de repaus,foarte multe statii ramineau fara finalidin cauza acestui semireglabil imputit al carui cursor nu mai facea contact daca ai posibilitatea schimba finalii cu unii mai rapizi ,eu aveam unii rusesti,mi se pare cei de la Rostovalta belea mare ,contactele de la comutatoare,potentiometrele se roteau doar cu patentulschema este ok dar materialele cu care a fost construita lasa de doritmare grija cu boxele scoate minim 35w rms,pe vremea acea se scriau puterile corec nu ca acum cind pe etichete scrie consum de 100w si pe iesire 2*80w
Link spre comentariu

am si eu statia asta, insa de catva timp se aude f incet.. totul se trage de la o cadere de tensiune... cam de unde banuiti voi ca este ... ca sa incep depanarea !!??boxele sunt undele custom made de 100W RMS.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

am si eu statia asta, insa de catva timp se aude f incet.. totul se trage de la o cadere de tensiune... cam de unde banuiti voi ca este ... ca sa incep depanarea !!??boxele sunt undele custom made de 100W RMS.

cadere de tensiune pe ce?ai tensiunile de alimentare corecte?semnal ajunge in amplificator?se aud ambele canale incet?in electronica nu prea sunt banuieli,nu se construieste si nu se proiecteaza nimic dupa urecheelectronica este bazata pe doua stiinte fixe,matematica si fizicamasoara tensiunile de alimentare,curata contactele,intotdeauna depanarea se incepe de la coada spre cap,de la boxe spre mufele de intrare urmarind semnaluldaca mai ai intrebari punelebafta
Link spre comentariu

salut tensiunea e corecta pe transformator adica vre-o 27V AC. insa cand intra in puntea de diode se arde automat siguranta fuzibila dintre transformator si puntea de diode. am scos pe rand fiecare polaritate si la fel tot se arde ... am schimbat si puntea de diode redresoare la fel ... ce nu imi place mie ca in paralel cu diodele se afla si niste condensatoare ... ma gandesc sa nu fie de la alea :nas: ca nu am cum sa le masor. Ce mai mare surprindere e ca finali merg perfect cel putin unu am putut sa il verific fizic cel de al doilea doar din masuratori !!

Link spre comentariu

Ori pun?ile defecte, ori condensatorii de 6800uF/40V, ori trz finali de pe un canal. Exclus condensatorii ceramici de pe pun?i, c? sînt la tensiune mare.Vezi c? tensiunea trebuie s? fie de 2x23Vca pe secundarul de putere al trafo, adic? aproximativ +/-30Vcc, dup? redresare.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

daca pe canalul care nu merge se aude un miriit sigur sunt arsi finalii de pe acel canal,poti verifica asta inseriind un ampermetru cu colectorul finalului care vine la ramura de plus,daca ai consum mare ,peste 1A,in gol,sigur este prajealala aceste ampliuri protectia intra dupa ce se ard finaliicum am mai spus schimba si semireglabilul care regleaza curentul de repaus fac figuri mari,mai ales ca sunt vechi nu mai fac contact cursoarele si creste foarte mult curentul de mers in gol,protectia nu intra cind trebuie si gata friptura de 2Ninca un caz este montarea fara numar de difuzoare sau boxe in paralel pe iesiremai intreaba daca ai nelamuriri,merita reparata dupa mine a350 este cea mai buna statie romaneasca

Link spre comentariu

Salutare Natiune,Cine poate sa dea niste detalii la parte de amplificare si anume la partea de reglat protectia T413-T415, ce valori trebuie sa am pe acolo?

Schema postata de tine este de la A350, nu de la 2x40....PS: Are cineva schema pentru 2x40 sau 2x60 facute de IEI?
Link spre comentariu

Aha, mersi de info. Desi am atat A350 cat si 2x40 in camera, 2x40-ul nu l-am desfacut de cand l-am adus (traiasca programuld e colectare a deseurilor, pacat ca nu are si butoanele lipsa).Stiu ca o dau in off-topic destul de urat, insa are cineva schema pentru 2x60? (pentru colectia mea "personala", de pe sait)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări