Vizitator serious_mike Postat Aprilie 6, 2011 Partajează Postat Aprilie 6, 2011 Salut!Am si eu o intrebare, cum se poate reface un contact rece de la o memorie de pe placa video? :)Si mai ales ce inseamna contact rece? un contact care in urma ciclurilor cald-rece s-a fisurat si e intrerupt?Multumesc! Link spre comentariu
E_manuel Postat Aprilie 6, 2011 Partajează Postat Aprilie 6, 2011 Daca ai pus o astfel de intrebare este clar ca nu ai nici macar scule, nu vreau sa te descurajez dar pentru un incepator sa faca ceea ce ceri este riscant, iti recomand cu caldura sa mergi la un service de calculatoare, macar acolo ai si garantia lucrarii. Link spre comentariu
Vizitator serious_mike Postat Aprilie 6, 2011 Partajează Postat Aprilie 6, 2011 Inteleg ce vrei sa spui, intradevar nu am nici scule deocamdata , dupa ce m-am mai informat am ajuns la concluzia ca acel procedeu se numeste Reballing nu? Link spre comentariu
idm_luci Postat Aprilie 6, 2011 Partajează Postat Aprilie 6, 2011 - lipituri reci - defect major de lipire . Suprafata lipiturii are o rugozitate mare si se datoreaza aplicarii unei cantitati de caldura insuficiente sau miscarii componentei in timpul solidificarii aliajului de lipit .Deci in primul rand se numesc lipituri reci nu contacte reci , in al doilea rand ma indoiesc ca problema e la memoria video si nu la GPU , iar in al treilea rand remedierea se face cu statii de lipit cu aer cald sau infrarosu , si este posibil sa fie suficient un reflow. - lipirea reflow (retopire) - folosita cu precadere la componentele tip SMD . Componentele sunt fixate si lipirea se realizeaza prin incalzirea suprafetelor . Aliajul de lipit este aplicat in prealabil . Caldura poate fi aplicata prin conductie , radiatie , convectie (statie de aer cald) .Reballingul implica deslipirea totala a componentei SMD , BGA , refacerea stratului BGA (bilutele de aliaj care fac contact intre componenta si placa) , si apoi relipirea lui in slotul corespunzator , la fel cu statii de lipit . Link spre comentariu
Vizitator serious_mike Postat Aprilie 6, 2011 Partajează Postat Aprilie 6, 2011 Multumesc mult, exact ce vroiam sa aflu Link spre comentariu
Vizitator nigh7ang3l Postat Aprilie 11, 2011 Partajează Postat Aprilie 11, 2011 ai incercat metoda cuptorului cu microunde? (nu, nu glumesc) Link spre comentariu
Vizitator serious_mike Postat Aprilie 12, 2011 Partajează Postat Aprilie 12, 2011 nu am incercat, vreau sa evit acea metoda, si nici nu am unde sa o "coc" ca sa zic asa Link spre comentariu
Vizitator nigh7ang3l Postat Aprilie 12, 2011 Partajează Postat Aprilie 12, 2011 tu decizi ce vrei sa faci cu ea. in principiu varianta cuptorului a salvat multe placi, dar a si stricat ireparabil altele. Link spre comentariu
Spammer Postat Mai 19, 2011 Partajează Postat Mai 19, 2011 nigh7ang3l esti copil sau nu gandesti?Cum sa bagi frate in cuptorul cu microunde ceva electic? artificii scrie pe ea.Ce ai citit tu si nu ai inteles este poate cuptorul electric, sunt 2 mancaruri de peste diferite. Link spre comentariu
Stefan Postat Mai 19, 2011 Partajează Postat Mai 19, 2011 in cuptorul de la aragaz se baga doar mancarea ! e adevart ca la nivel industrial se folosesc cupoare pentru tehnologia SMT dar nu se numesc zanussi, beko, indesit, artic ... in cuptorul cu micronde poti baga o placa video dar numai daca montezi un webcam in dreptul geamului si ne arati si noua procesul te duci frumusel la un service, chiar GSM, si ii rogi frumos sa iti faca un reflow Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum