Vizitator blizzard161 Postat Aprilie 5, 2011 Partajează Postat Aprilie 5, 2011 As vrea sa fac o placa cu relee pe usb ca cea din imagine. Problema este ca sunt incepator in electronica. Am tot cautat pe internet schema circuitului dar nu am gasito. Daca ma poate ajuta cineva cu ea as fi recunoscator. Multumesc Link spre comentariu
diablero Postat Aprilie 6, 2011 Partajează Postat Aprilie 6, 2011 Nu am schema, daca ai un cod al placii (si stii si producatorul) poate cauti si pe forum-urile din strainatate. Vad LED-urile si releele (din punctul meu de vedere ar trebui atacate de cate un tranzistor), foarte probabil puse pe un port in iesire. Nu vad clar unde sunt intrarile. Apoi, pentru USB, ori MCU are resurse hardware USB, ori daca nu trebuie sa apara un FT232 care sa faca acest tip de comunicatie (se mai vede un CI mic langa MCU). In plus, in afara de schema, este nevoie si de software-ul scris in MCU (cel putin pentru comunicarea USB si comanda releelor). Sper ca raspunsul ti-a fost, cat de cat, de folos. Link spre comentariu
diablero Postat Aprilie 6, 2011 Partajează Postat Aprilie 6, 2011 Scuze, vad mai bine acum: este un ULN care ataca releele si LED-urile (tranzistoarele de atac sunt pe chip). IC mic este fie FT232, asa cum am spus deja (face comunicarea cu USB) fie un MCU inzestrat cu resurse USB hardware - nu disting bine ce scrie pe el. Cred ca anclansarea releelor este comandata dintr-un software care ruleaza pe PC (asta insa nu exclude software-ul de comunicatie care trebuie scris in MCU, asta daca exista MCU pe placa). Link spre comentariu
Vizitator blizzard161 Postat Aprilie 6, 2011 Partajează Postat Aprilie 6, 2011 Multumesc pentru raspuns. Pe placa IC mic este FT245RL si ULN2803AG. Mai am o intrebare. ULN-ul se poate programa? Principalul scop al proiectului este de a folosi microprogramarea. La final m-am gandit sa scriu un program care sa controleze o masina teleghidata de la tastatura. Acest program avand si functii cum ar fi super speed si un buton de intoarcere automata care sa reproduca toate semnalele trimise de mine dar in ordine inversa. La programare ma descurc. Partea mai grea este de hardware. Daca ma puteti ajuta sa construiesc o placa sau aveti o schema a unui circuit care face asa ceva as fi recunoscator. Link spre comentariu
diablero Postat Aprilie 6, 2011 Partajează Postat Aprilie 6, 2011 Multumesc pentru raspuns. Pe placa IC mic este FT245RL si ULN2803AG. Mai am o intrebare. ULN-ul se poate programa? Principalul scop al proiectului este de a folosi microprogramarea. La final m-am gandit sa scriu un program care sa controleze o masina teleghidata de la tastatura. Acest program avand si functii cum ar fi super speed si un buton de intoarcere automata care sa reproduca toate semnalele trimise de mine dar in ordine inversa. La programare ma descurc. Partea mai grea este de hardware. Daca ma puteti ajuta sa construiesc o placa sau aveti o schema a unui circuit care face asa ceva as fi recunoscator.ULN2803 nu este un circuit programabil (daca imi amintesc bine, sunt mai multe tranzistoare Darlington pe chip). Ar ramane posibilitatea de a comanda releele printr-un soft care ruleaza pe computer, acestea - releele - actionand asupra comenzilor masinii. Placa poate nu ar fi greu de construit, dar nu am in acest moment o schema. O sa ma mai gandesc. Link spre comentariu
MatyC Postat Aprilie 6, 2011 Partajează Postat Aprilie 6, 2011 In placa aia nu este nimic programabil. FT245 este un adaptor usb la 8 porturi. Poate fi chiar USB2Paralel, probabil este un program pe calculator care trimite comenzi la relee prin portul paralel emulat. Nu este obligatoriu sa fie LPT. ULN2803 sunt simple tranzistoare darlington. In placa respectiva nu poti folosi microprogramarea. Link spre comentariu
25L91N11 Postat Aprilie 6, 2011 Partajează Postat Aprilie 6, 2011 Salut, Este exact cum spune MatyC. Producatorul are si software la placa respectiva. http://www.denkovi.com/product/41/usb-e ... n-12v.html Daca daca te intereseaza scheme (4 sau 8 relee) comandate prin microcontrolere da-mi un semn. Succes. Link spre comentariu
25L91N11 Postat Aprilie 6, 2011 Partajează Postat Aprilie 6, 2011 Salut, Vezi in attach poate te ajuta cu ceva. Cum spuneam in postul anterior lucreaza printr-un microcontroler. Alta versiune in link mai jos. http://hobbybotics.wordpress.com/projec ... ontroller/ Succes Link spre comentariu
Vizitator blizzard161 Postat Aprilie 6, 2011 Partajează Postat Aprilie 6, 2011 Ma poate ajuta cineva sa gasesc schema circuitului completa, care sa contina atat ic FT245RL cat si ic ULN2803A? Multumesc Link spre comentariu
diablero Postat Aprilie 7, 2011 Partajează Postat Aprilie 7, 2011 Nu este prea greu sa ridici schema uramarind cablajul placii (asa cred). Daca as avea-o in fata, probabil ca as putea sa o fac. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum