Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Bass-ul se aude numai in colturi :)

dem3ntor

Postări Recomandate

Salut!Folosesc de ceva vreme o linie philips cu boxe tot philips.amplificatorul este un fa650, cred ca vre-o 60W, boxele sunt pe 3 cai, nu imi amintesc modelul.boxele sunt asezate pe o comoda la 35cm de podea si la o distanta de 2m una de cealalta, pe mijlocul unui perete al camerei.daca ma apropii de peretii din stanga/dreapta ai camerei basul are frecventa mai joasa si o putere mai mare decat daca stau in preajma lor.polaritatea am respectat-o.cum sa le asez sa se auda cat de cat uniform in toata camera?Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ahegyes

1

• dem3ntor

1

• Foryn

1

Top autori în acest subiect

• 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator nimrod00

Este recomandat cel putin 1.5m intre boxe si ascultator.Bass-ul se aude mai tare inspre colturile camerei din mai multe motive.-: Portul bass reflex este pe spate, atunci trebuie o distanta mai mare fata de perete.-: Camera are peretii goi si atunci sunetul se propaga la intamplare si isi pierde din liniaritate.-: Colturile camerei daca sunt goale formeaza asa numitele "bass traps" si de aceea basul este prezent din abundenta in acea parte.Tot ce pot zice este sa le pui pe niste stative cat mai departate de perete si de preferat in colt, asta daca nu doresti sa pui material fonoabsorbant pe pereti si in colturi.Auditie placuta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări