Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

pb cu corectoare de ton unu pe tda 1524 si un tl061

Vizitator Gryzzli

Postări Recomandate

Vizitator Gryzzli

am facut mai demult un corector de ton pe tda 1524 si am mers cateva ore dupa care a inceput sa oscileze. sa imi dea curent continuu pe iesire si sa oscileze. imi misca membrana la difuzor in toate felurile si se auzea un parait chiar si fara semnal de intrare in corector.tin sa specific ca era alimentat de pe alt traf fata de amplificare. am schimbat de vreo 5 ori toate piesele de pe corector si de fiecare data mergea putin si incepea sa oscilezede curand am incercat un tl061 si m-am lovit de aceeasi problemaam incercat se pun pe filtare un cond de 33.000 micro fara nici un rezultat care sa schimbe situatia nici in bine nici in rau. am schimbat semnalul de intare de pe alta placa de sunet nimicpb e ca amandoua fac aceleasi pb chiar fara semnal de intrarevreau si eu daca se poate o la murire multumesc anticipat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• niq_ro

2

• Ciprian Alexandrescu

1

Top autori în acest subiect

am facut mai demult un corector de ton pe tda 1524 si am mers cateva ore dupa care a inceput sa oscileze. sa imi dea curent continuu pe iesire si sa oscileze. imi misca membrana la difuzor in toate felurile si se auzea un parait chiar si fara semnal de intrare in corector.

curent continuu pe iesirea amplificaorului sau a corectorului...banuiesc ca pe a amplificatorului, deci nu are legatura cu corectorul... posibil sa pice o ramura a alimentarii simetrice a amplificatorului
Link spre comentariu

si corectorul si preamplificatorul "fac urat" si independent de amplificator..pai atunci e ceva legat de alimentare (chiar cat e tensiunea de alimentare?) sau ai bucle de masa (cablaj neproiectat bine) ca nu pot fi amandoua integratele defecte (sau sunt sanse prea mici).. asteptam detalii

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări