costel32 Postat Aprilie 5, 2011 Partajează Postat Aprilie 5, 2011 Vreau sa construiesc o antena yagi pt toate canalele din uif dar am o nelamurire.Am gasit un tabel cu lungimi ale elementelor si distantele dintre ele pentru fiecare grupa de 4 canale de la 21 la 68.Nelamurirea este:nu exista lungimi standard ale elementelor si distante intre elemente pt toate canalele din uif?Eu receptionez pro tv post local cu o antena de camera pe 679,25 mhz canal47 banda5 ,daca pun antena pe balcon intra si prima tv cu linii si purici pe 503,25mhz canal25 banda4 si alte posturi tv dar foarte slab pe urm frecvente:748,75 mhz canal55 banda5,663 mhz canal 45 banda5,519,25 mhz canal 27 banda4,510,75 mhz canal26 banda4.Antenele care se gasesc in comert tip plasa au un castig mai bun decat antenele yagi cu 22-30 elemente?Antenele de acest tip cica acopera si canalele din fif,asa este?Daca am scris prostii ma iertati.Multumesc anticipat. Link spre comentariu
leoncris Postat Aprilie 5, 2011 Partajează Postat Aprilie 5, 2011 Nici acum n-ai rezolvato?Cred ca e a treia postare pe tema asta. Link spre comentariu
Tudor Badescu Postat Aprilie 5, 2011 Partajează Postat Aprilie 5, 2011 Am intr-o carte serioasa asemenea antena,dar trebuie sa o caut,sa pozez,ai putina rabdare.Dar mai ai o problema:o antena cu castig bun are o directionalitate pronuntata.Daca posturile se receptioneaza din directii mult diferite iti trebuie un sistem de rotire a antenei.Si o rugaminte:nu mai tot initia topicuri noi pe aceeasi tema,ne zapacesti si ii zapacesti si pe cei care mai cauta alta data ceva legat de aceasta tema.E corect sa se revina cu intrebarile noi sau reformulate pe acelasi topic,asa e civilizat pe un forum. Link spre comentariu
tiovidiu Postat Aprilie 5, 2011 Partajează Postat Aprilie 5, 2011 Acea antena plasa pe care o lauzi tu este o antena cu dipolul in lambda care se caracterizeaza prin o mare largime a benzii receptionate, si o directivitate slaba. O antena yagi de banda larga va avea castigul mai mic decat una pentru un anumit canal, dar va fi mai directiva. adica daca cu o antena plasa prinzi mai multe posturi aflate in locatii diferite cu un yagi nu o sa mai poti, trebuie sa o invarti spre postul respectiv. Link spre comentariu
kuchta Petru Postat Aprilie 5, 2011 Partajează Postat Aprilie 5, 2011 Daca vrei sa impaci si capra si varza, poti folosi o antena de tip fluture, sinfazata cu patru etaje si ai sa fii multumita de ea. O fixezi pe o directie in mijlocul programelor tv, care se vad in zona, antena are un castig bun, si o deschidere pe orizontala foarte mare. Poti sa consulti cartea'' Receptia emisiunilor tv, la mare distanta''. Spor la treaba si rezultate bune. Petrica Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum