Vizitator smilex Postat Iunie 30, 2011 Partajează Postat Iunie 30, 2011 N-am prea inteles ce s-a intamplat acolo, dar foloseste aceeasi tensiune Vcc pentru ambele. Daca ai indoieli, filtreaza tensiunea pentru comanda (33ohmi+220uF).Despre astfel de motoare nu sunt in masura sa dau un sfat pertinent, personal as alege SG-ul si m-as juca si cu factorul de umplere la diferite frecvente, poate motorului ii plac diferite forme de unda la diferite frecvente. Daca as obtine un rezultat pozitiv, as modifica corespunzator schema pentru frecventa variabila.Ai putea pune o schema (exacta) cu ce exista acum? Link spre comentariu
Vizitator lushan Postat Iunie 30, 2011 Partajează Postat Iunie 30, 2011 Circuitul de comanda are puntea redresoare si un condesator de filtraj 1000uF. Circuitul de forta are alta punte redresoare si condesator de filtraj 2200uF. Aceste doua circuite insa se alimenteaza din aceeasi sursa de curent alternativ (un autotransformator). In sarcina cu motorul conectat, condensatorul de filtraj de la circuitul de comanda se incalzeste foarte tare. Sarcina este puternic inductiv 1.8 mH. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Iunie 30, 2011 Partajează Postat Iunie 30, 2011 Cele doua nu au masa (-) comuna? Link spre comentariu
Vizitator lushan Postat Iunie 30, 2011 Partajează Postat Iunie 30, 2011 Nu au masa comuna, am inlocuit 3 condesatori NOI si acum am pus al patrulea care l-am recuperat si vad ca nu se mai incalzeste. Chiar asa de prosti calitativi sunt? i-am cumparat din surse diferite si firma producatoare diferita. O sa mai testez daca se incalzeste in sarcina.Eu trebuie sa conectez in serie cu sarcina un condesator de 50uF (sau mai multi legati in paralel/serie) nepolarizat(i) care sa reziste la 10A dar nu stiu ce sa aleg. Sa aleg modele acelea ce sunt destinate motoarelor sau sa iau 6 condesatori polarizati electrolitici sa ii leg doi cate doi in serie ca sa fie nepolarizati si dupa aia leg perechile in paralel? Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Iulie 1, 2011 Partajează Postat Iulie 1, 2011 Daca poti opta, atunci nepolarizati.Cum ai ajuns la o asemenea configuratie a alimentarii? De ce n-ai folosit o singura alimentare Vcc? Nu cred ca 3 conduri noi diferite sunt defecte toate. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 1, 2011 Partajează Postat Iulie 1, 2011 cele 2 redresoare au la intrare aceeasi infasurare de pe traf sau va referiti la acelasi traf dar cu 2 infasurari diferitesi vorbiti si de un autotraf--acesta nu face izolare de reteanu puteti incerca sa desenati o schema bloc cu ce aveti pe masa? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum