Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Se poate monta si al doilea procesor la o placa de baza

RobyToby

Postări Recomandate

Salutare ,am un amic care are un calculator mai vechi pe socket A si vreau sa stiu daca se poate face o modificare la calculator sa pun si al doilea procesor AMD Athlon XP 3000.Configuratia este urmatoarea :MB Gigabyte GA 7VT600 Amd Athlon XP 2200DDR 2GBNvidia Geforce FX 5500HDD Hitachi (IDE)HDD Samsung (SATA)

Link spre comentariu

Am crezut ca poate fi facuta o modificare, sa poata fi montat un al doilea soclu pe o placa suplimentara care fie alimentata de la sursa .Placa de baza nu are al doilea soclu .Stiu ca nu merg decat procesoare de acelasi fel ,sa spunem Pentium si aceeasi frecventa,voltaj .Mai am un procesor si un soclu si ma gandeam ca fac o smeherie la un calculator al unui amic sa mearga mai bine ,nu ii iau bani ,decat pe componente.

Link spre comentariu

.....nu ii iau bani ,decat pe componente

:ras: ...si pe cunostinte cu privire la arhitectura unui calculator ...cum functioneaza/cum se acceseaza /si cu ce se mananca ....cat crezi ca ar trebui sa plateasca?.....

Mai am un procesor si un soclu.....

.

..... :rade: spor la treaba :freaza:

Link spre comentariu

fara sa fac bascalie sau sa creada cineva ca am ceva cu el dar asta cu al doilea procesor ( modificat) e cea mai mare stupizenie posibila auzita in domeniuPS: sper ca cel care a postat-o macar sa fie vreun copil de scoala caci atunci macar are o scuza :sparge: :bataie :bataie

Link spre comentariu

Va multumesc domnilor , ma asteptam la alte raspunsuri tinand cont ca aici este numai lume luminata .Pentru cei care au ras nu uitati ca veti plati in viitor pentru faptele voastre .Numai bine .

Link spre comentariu

Atentiune ptr cei care ati indraznit sa radeti: - sa mergeti f. atent pe strada ca poate va "treziti cu ceva in cap in viitorul apropiat "PS: va rog sa va cereti scuze amicului ofensat ...........

Link spre comentariu

Va multumesc domnilor , ma asteptam la alte raspunsuri tinand cont ca aici este numai lume luminata .Pentru cei care au ras nu uitati ca veti plati in viitor pentru faptele voastre .Numai bine .

Mai degraba tu singur razi de tine....

....Mai am un procesor si un soclu si ma gandeam ca fac o smeherie la un calculator al unui amic sa mearga mai bine ,nu ii iau bani ,decat pe componente.

Decat sa crezi ca poti sa faci o asemenea "smecherie" mai bine spune ce hardware are "amicul tau" si o sa primesti si raspunsuri la obiect.... Intradevar aici se spun problemele intalnite si ... primesti un raspuns (pertinent) daca cineva s-a mai lovit de aceiasi problema. In rest exista o alta sectiune...."BODEGA" ......sau carciuma....Sper ca fara suparare... :jytuiyu si crede-ma fara nici un pic de "bascalie" am vrut doar sa-ti atrag atentia ca trebuie citit un pic si despre arhitectura ....
Link spre comentariu

Cred ca in 1992 un amic de-al meu a incercat ceva asemanator. Pe vremea aia aveam ''HC'' si ''Cobra'' sisteme construite cu Z80. Amicul asta al meu citise ceva despre sisteme multiprocesor care lucreaza in paralel...asa ca a facut rost de inca un Z80 si l-a montata ''calare'' peste primul. Paradoxal sistemul functiona stabil si amicul ne explica ceva de genul ca fiind doua procesoare capabilitatea de curent este mai mare si ca atare procesorul e mai fortos si ''pompeaza'' pe magistrala cu presiune mai mare. Si acum, dupa aproape 20 ani, in cercul meu de prieteni inca se mai rade de explicatia data.

Link spre comentariu

Atentiune ptr cei care ati indraznit sa radeti: - sa mergeti f. atent pe strada ca poate va "treziti cu ceva in cap in viitorul apropiat ".

Eventual cu al 2-lea procesor :rade:
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Snake, ai dreptate!! Teoretic este perfect posibil!! Din pacate practica ne omoara. Si inutilitatea unui asemenea upgrade.

Link spre comentariu
Snake, doream sa spun ca este absolut inutil ca cineva sa incerce un asemenea upgrade!! Pana aprofundeaza documentatia cipsetului si a procesorului demersul devine inutil, apare alta generatie de procesoare. Apoi in regim de amator realizarea unei placi de baza este extrem de costisitoare.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări