Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce inseamna ecran static?

Postări Recomandate

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Vizitator mister_rf

De cele mai multe ori este chiar o folie de Cu, izolata, intre primar si secundar, echivalenta unei singure spire, conectata in exterior la un capat si care foloseste daca doresti sa faci filtrarea perturbatiilor din retea... :smt001

Link spre comentariu

Cam asa ceva stiam numai ca nu eram sigur si voiam sa aud si parerea altora :finga: .Eu vreau sa folosesc un toroidal de vreo 1200 w ca sa alimentez 2 amplificatoare de 300w/8ohmi. Cum statia care va contine transformatorul si respectivele amplificatoare nu va avea de obicei vreo legatura cu impamantarea (din cauza prizelor din care va fi alimentata statia pt ca putine au si impamantare) nu cred ca merita sa mai dau inca vreo 10 % din pretul trafului pt acest ecran. Cu alte cuvinte as fi curios ce influenta ar avea perturbatiile din retea transmise din primar in secundat asupra unui amplificator audio alimentat de la acel traf. Pt traful ala de 1200 w costul unui ecran de ala ar ajunge cam pe la 35 lei ceea ce mi se pare cam mult.N-ar fi oare mai indicat ca de aia 35 lei sa mai iau ceva condensatori de filtrare (pt alimentarea de putere) si in loc de respectivul ecran sa pun ceva filtre LC pe primar si pe secundar ?

Link spre comentariu

la banii astia cred ca ei folosesc denumirea de ecran static la altceva(vre-o carcasa din tabla-presupun) ca pentru o amarata de bobina e mult a dracului!

O fi o tabla (sau oricum un ecran mai de calitatte)dar daca pt aplicatia mea nu prea are folos ce rost ar avea sa-mi pun ecran de asta ?Nu vreau sa se inteleaga ca ma zgarcesc acum la aia 35 lei pt ecran dar voiam sa stiu asa pt cultura mea (si poate a altora) daca in audio este absolut nevoie de asa ceva.Eu personal pana acum nu am auzit sa se foloseasca ecran static la nici o statie. Am vazut doar la un aparat radio vechi de vreo 20-30 ani. Insa mai stii , mai bine intreb intai :yawinkle: .
Link spre comentariu

In audio este recomandat ca transformatorul sa aiba ecran. Eu insumi am constatat uneori utilitatea lui. Alteori, cand am indepartat ecranul, nu am sesizat o diferenta. Depinde si de pozitia transformatorului in raport restul montajului.Uneori, acest ecran se afla intre primar si secundar si este intr-adevar o infasurare cu un singur capat conectat la impamantare sau la masa. Transformatoarele toroidale au astfel de ecran. Alteori, este o spira inchisa din tabla in exteriorul transformatorului, mai precis in exteriorul miezului, dar la transformatoare toroidale nu exista. Majoritatea transformatoarelor cu tole din audio au asa ceva.Ecranul minimizeaza influentele pe care transformatorul le are, prin campul electric din jurul sau, asupra celorlalte blocuri functionale.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări