Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Nelamurire

Foryn

Postări Recomandate

Salut, am 4 boxe acasa, 2 boxe de podea ( care le tin mai mult ca sateliti ) si 2 subwoofere pasive. Cele 2 boxe de podea le am legate la un receiver si cele 2 subwoofere le am legate la un amplificator separat, amplificatorul este conectat la iesirea din receiver ( adica la iesirea pentru subwoofer ).Problema e urmatoarea: daca tin toate 4 boxe legate corect + pe + si - pe - mi se anuleza bassu, ca sa am bass trebuie sa tin 2 boxe legate invers, adica + pe -. Am verficat toate boxele cu o baterie de 1,5v sa vad daca sunt legate bine si sunt cum trebuie.Din ce cauza ar putea fii problema asta?.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Foryn

4

• mircea888

2

• CBI

1

Top autori în acest subiect

si nu patesc nimic boxele?, nu e problema de la camera pentru ca le-am avut si afara in curte si era aceeasi problema, trebuia sa leg 2 boxe invers ca sa se auda bassu cum trebuie.Boxele le-am pus toate 4 una langa alta...cand le-am avut in curte afara

Link spre comentariu

si nu patesc nimic boxele?, nu e problema de la camera pentru ca le-am avut si afara in curte si era aceeasi problema, trebuia sa leg 2 boxe invers ca sa se auda bassu cum trebuie.

Boxele le-am pus toate 4 una langa alta...cand le-am avut in curte afara

Atunci poate unul din amplificatoare introduce un defazaj de 180 grade, probabil s-a folosit vreun operational in configuratie de inversor la etajele de intrare. Ce amplificatoare folosesti?

Receiverul nu are cumva vreun reglaj phase la iesirea de subwoofer ?

Boxele nu au nimic, este curent alternativ, s-a introdus notiunea asta de polaritate tocmai ca sa se respecte faza si sa nu pui boxele in antifaza.

Link spre comentariu

Aplificatorul este SONY TA-F530ES si receiverul este STR-DE675.Cu iesirea aia phase..nustiu nu am vazut niciunde la receiver, chestia este ca nici telecomanda nu o am de la el si nici butonu de la receiver nu imi merge care faceam toate reglajele la el, tocamai ala nu imi merge (este un buton in mijloc rotund, daca te uiti pe google la poze la receiver ai sa vezi butonu ala rotund in mijloc, despre el e vorba ca nu imi merge), asa daca tin 2 boxe invers legate se aude fain, nu am treaba.Cu butonu ala...nustiu ce ar putea fii, ca l-am schimbat si tot nu merge.

Link spre comentariu

pai lasa asa inversata polaritatea la subwofere daca suna ok ca nu are nimicproblema ta cred ca vine de la iesirea de subwofer din receiver,acolo sunt niste filtre care pe langa faptul ca taie mediile si inaltele introduce si un defazaj al semnalului in mod normal ti-ar trebui control al fazei la receiver reglabil ,de obicei aceasta functie se afla si pe placa de amplificare a subowoferului(vorbesc de subwofere active complete).Citeste manualui receiverului si vezi daca are asa ceva ,daca nu va trebuie sa faci tu un modul pt asa ceva ca sa legi toate boxele plus la plus

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări