Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Antena camping

yo9hrb

Postări Recomandate

Avand in vedere ca in ultima vreme mi-am cumparat o rulota si un transceiver, dar mai ales faptul ca se apropie perioada concediilor (sau macar a iesirilor de la sfarsitul saptamanii), va cer sfatul referitor la o antena. Caietul de sarcini este cam asa:-Sa fie home-made-Sa suporte 100W-Sa o pot acorda cu un Z-match -Pe cat posibil multiband (macar 7-14-21 MHz).-Sa o pot instala relativ usor, si nu pe un spatiu foarte mare-Sa ocupe spatiu cat mai mic cand e stransaMultumesc de ajutor.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo9hrb

3

• yo3ihg

1

• C.D.

1

• RoadRunner941

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

In caietul acesta de sarcini se incadreaza foarte bine dipolul de la R1300, care este usor de construit si acopera toata banda de jos pana sus, merge si pe unda directa si pe reflectata in functie de cum sunt pozitionate bratele.Dar trebuie si un catarg portabil de 8-10m, si cateva ancore (3 jos cam pe la 3-4m si 3 sus chiar in capat).

Link spre comentariu

Avand in vedere ca in ultima vreme mi-am cumparat o rulota si un transceiver.......

Ce s-a intimplat cu proiectul TV12M ex-millitary ?? Sau ala e numai autostatie ??Concediu placut,indiferent de mijlocul de locomotie/cazare...
Link spre comentariu

TV12 s-a schimbat pe un sommerkamp FT250 din lipsa de timp. Asa sunt eu afacerist, vand 1 leu cu 50 de bani :da . De vreo 3 ani n-am apucat sa fac nimic la el. M-am lasat. Vlad, voi incerca un bat de undita. Chiar am unul, dar e cam scurt si nu reusesc sa-l acordez. Iese un SWR .... demn de o cauza mai buna.Tocmai a mai aparut o problema... cum alimentez eu ditamai magaoaia? Am incercat azi prin invertor (nu scoate sinus), iar zgomotul este indescriptibil. Mai precis se aude transformatorul cum se chinuie cu forma aia de unda. Trebuie sa fac ceva mai apropiat de sinus... vreo idee, ceva?

Link spre comentariu

Road Runner, TV-ul 12M s-a transformat in Sommerkamp FT250. Afacerea secolului, am vandut 1 leu cu 25 de bani. Stiu, sunt un bun manager. Oricum nu mai aveam timp de el, de vreo 3 ani e in aceeasi stare.Vlad, voi incerca si minunatul bat de undita. Am unul, dar e cam scurt, facut dupa ureche, si nu-l pot acorda nicaieri. Scot un SWR demn de o cauza mai buna.Alta belea, am incercat azi sa alimentez FT-ul de la baterie, prin invertor. Invertorul, low cost, nu prea stie trigonometrie, asa ca in loc de sinus am ceva destul de trapezoidal. Saracul transformator se aude cam cu 54...55. Ce-i pot face? Evident, tot low cost.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări