Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Releu comandat de iesire analogica

bobtech

Postări Recomandate

cred ca am rezolvat :rolleyes: am pus un condensator de 100nF pe alimentarea (15V) a unui multiplexor analogic, care pune pe rand tensiunea analogica la intrarea fiecarui AO.asta era diferit fatza de cealalta varianta de placi.exista 2 mux, fiecarea la 8 AO.condensatorul asta are acelasi efect cu 4 cond electrolitici de 470uF fiecare la cele 4 grupuri de 4 iesiri.acum ma intreb eu (fara prea multa experienta in partea analogica): condensatorul asta de 100nF unde l-am pus, era nevoie de el sau existenta lui doar repara alt rau din alta parte ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bobtech

14

• Craciun

7

• Depanatoru

6

• niq_ro

4

Top autori în acest subiect

Se intampla ceva ciudat. Tu obtii practic un oscilator cred datorita unor capacitati parazite ale unuia din tranzistori mai degraba. Zici ca cu aceeasi placa generator, dar cu alt tip de placi de iesire iti functioneaza fara oscilatii?

Link spre comentariu

Condensatori in gama 10-100nF intre alimentari si masa sunt obligatorii la pinii de alimentare ai oricarui A.O. pentru a evita oscilatii parazite induse de pe partea de alimentare. Cred ca rezolvai si direct pe pinii de alimentare ai A.O. Bine ca ai rezolvat asa :yawinkle:

Link spre comentariu

In cartea "Circuite integrate CMOS - manual de utilizare", aparuta la Ed. Tehnica, in 1986, se mentioneaza ca este necesara "decuplarea sursei de alimentare, prin utilizarea pe fiecare placa a unui condensator de decuplare cu valori de 0,01..0,1uF" la "orice sistem care foloseste circuite CMOS"....PS: eu pun la fiecare capsula (integrat) cate un condensator de 0,1uF si nu am probleme, fie ea CMOS sau audio/analog

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări