Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Releu comandat de iesire analogica

bobtech

Postări Recomandate

am schimbat cablul, dar nu sunt diferente majore fatza de situatia anterioara.

am optimizat si sonda osciloscopului, am obtinut rezultate mai exacte, dar nici asta nu a introdus erori prea mari.

am pus poze cu masruratorile pe site-ul meu ca sa nu ocup spatiul pe forum,

uite aici e link-ul:

http://www.bobtech.home.ro/temp/outcard/outcard.html

una din placi, M64 este cea care are sursa in comutatie de +15V @ 5A,

iar celalta este cardul de output.

zgomot pe -12V nu pot sa zic ca exista, la card e aceesi valoare cu cea masurata la sursa

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bobtech

14

• Craciun

7

• Depanatoru

6

• niq_ro

4

Top autori în acest subiect

Asa cum ti-am spus ai facut , adica sa pui niste fire separat de cablu intre plusuri si GND-uri ? E posibil sa fie probleme cu mufele de pe placi si atunci degeaba le conectezi direct fara cablu sau il schimbi.

Link spre comentariu

Nu poate fi vorba de AO , din monent ce nu se alimenteaza bine , n-ati vazut ce oscilatii nasoale apar pe alimentare ? bobtech inca o intrebare : chiar pe condensatorul de filtraj la iesirea de 15V a sursei apar oscilatii in vreo situatie ? E putin paradoxal ce reiese din masuratorile tale , adica pe placa de alimentare nici vorba de oscilatii si pe placa cu releele oscilatii garla. Lasa masa sondei osciloscopului pe masa sursei , chiar pe minusul condensatorului de filtraj ( ala de care ziceam mai sus ) si vezi asa unde apar oscilatii ( inclusiv fata de masa placii cu releele ).

Link spre comentariu

pe condensatorul sursei n-am osclilatii, dar pe masura ce ma apropiu cu sonda pe bara de +, oscilatiile cresc culminand cu planul de +15V pe placa de output unde sunt colectorii tranzistoareleor.

Link spre comentariu

it's clean man :)am folosit si alta sursa de la alta varianta de placi care are aceleasi iesiri pe acelasi pcb cu sursa, si nimic.zgomotul de pe alimentare are vreo 12,5MHz. am crezut ca e de la quartz-ul microcontrolerului (14,74..MHz) si l-am lipit direct pe pinii microcontrolerului, dar nimic.cu cat creste sarcina (scade curentul) zgomotul e tot mai mic.pe iesirile in gol (fara sarcina) totul e OK

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări