Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

acumulator alimentator rack hard extern

Vizitator am-draci

Postări Recomandate

Vizitator am-draci

sal all am o problema cu un alimentator... e vb de un alimentator pt hardisk extern, am vrut sa il bag in priza si a facut o flama.l-am desfacut sa vad ce a pocnit in el si am dat de o piesa micuta transparenta asemanatoare unei rezistente care este notata pe placa cu F1...ce se noteaza cu F? curentul cum intra trece prin piesa asta.ma gandeam ca e vreo siguranta dar nu sunt sigur.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• pegas

2

• volhov

1

• The Stressmaker

1

• Dr.L

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Vizitator am-draci

E siguranta. Vezi daca nu scrie si pentru ce curent este ...

pe placa scrie doar f1, iar piesa a explodat. capetele care au ramas in placa nu prea seamana a siguranta.am cautat sigurantele pe net si din cate stiu si eu sigurantele au capete metalice pt a fi introduse intr un suport.asta are picioruse..care ies din sticla si intra in placa.
Link spre comentariu

Daca siguranta aceea a explodat atunci ai tranzistorul din sursa in scurtcircuit (mai putin intra celelalte componente gen punte redresoare sau condesatorul de filtraj, dar nu e exclus). Tranzistorul seamana cu acesta http://rocky.digikey.com/weblib/ST%20Mi ... TO-220.jpg si este montat pe un radiator metalic in partea de 220V. Masoara-l si daca are scurt intre doua picioruse atunci este posibil sa fie si integratul de comanda defect. Ca rezolvare in stil romanesc, identifica firele de +5V si +12V din alimentator si alimenteaza-le dintr-o sursa de calculator. Ai grija ca poti defecta unitatea de hdd extern daca legi firele gresit.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

salutam cumparat de la cineva un rack extern de 3.5", cu un hard disk normal in el. problema este ca persoana de la care l-am cumparat nu avea alimentator pentru acest rack.pe hard scrie [email protected] si [email protected] o singura mufa de alimentare, cu un singur pin (plus masa), deci are integrat un convertor pentru 5V. insa intrebarea mea este daca ii sunt suficienti 12V (acestia ducandu-se direct la alimentarea hardului), sau poate mai mult (gen 13.6), astfel incat un circuit din rack sa converteasca/filtreze acea tensiune in 12V stabil.cand am sa ajung acasa am sa masor, sa vad daca plusul alimentarii ajunge direct la hdd, dar poate intre timp stie cineva?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări