CBI Postat Aprilie 2, 2011 Partajează Postat Aprilie 2, 2011 sunt atatia producatori mari si constructori obisnuiti de incinte care nu sunt deranjati de suruburile care prind difurile, si totusi ne facem singuri noi probleme existentiale cand sunt atatea mult mai importante.Functia trebuie sa primeze formei si nu inversO montare cu suruburi cu finisaj de calitate si in nuanta cu sasiul este folosita chiar si la produse extrem de scumpe si totusi nu s-a vaitat nimeni ca arata naspa,atata timp cat are un finisaj deosebit in rest.Sa nu uitam ca la o incinta diy accesul in faza de constrcutie trebuie sa sa faca cu usurinta,ceea ce la montarea difului pe spate nu are cum sa fiePt mascarea suruburilor sau difurilor mai uratele s-a inventat din 1800 toamna masti cu panza transparenta acustic,cea mai simpla solutie la toate problemeledaca se face tamplaria de la 0 se poate gandi ceva in aceasta directie(ex celor de la B&W,dar atentie la tweter),dar ca sa modifici deja una de fabrica...este CHIN cu sanse mici sa arata mai bine ca inainte dupa toate traforarile si refinisarile nuantelorcercuri(daca diful are sasiu rotund) se pot face mai ieftin si rapid si la strung,daca ai materialul necesar cu care sa te duci la mester la boxele ieftine in general am vazut ca se practica o metoda f eficenta(dar neaccesibila amatorului),o masca din plastic care acopera toate difurile(dar nu se tin/prind de ea) si care se prinde prin dibluri de un alt perete de rezistenta(pe care sun tprinse difurile..cu suruburi).Dar din pacate accesul la interior este tot greoiMontarea prin interiorul boxei(sau cu inel) aduce si probleme noi,daca un bas este mai putin influentat de gatul format ,un dif de medii sau de inalte va fi cu siguranta afectat de acest montaj.Si in general boxele au mai mult de 1 singur difuzoracum multa vreme am avut si eu o astfel de tentativa,ingroparea difurilor in panou din spate(deci lamajul trebuie facut inainte de lipirea fetei) si peste care am strans cate un inel tot din mdf pt a nu slabi rezistenta prinderii.Dar asta presupune un perete demontabil sau alte modalitati de acces.Strangerea inelului se realiza cu niste cleme groase cu 2 gauri la capete prinse la un capat de bafle si la celalalt de inel.(deci nu se folosesc gaurile difuzorului sau marginea fragila care se vede din fata)La o boxa deja facuta nu se merita.Mai bin alte suruburi mai estetice.Sau o dunga de silicon/mastic(nu adeziv) scoci cu 2 fete de calitate intre dif si cutie si se renunta la suruburi si se mai si poate demonta difuzorul pe viitor.Dar gaurile din sasiu vor ramane goale,deci o noua pbma Link spre comentariu
Vizitator weareborg Postat Aprilie 5, 2011 Partajează Postat Aprilie 5, 2011 Eu am ales varianta montarii difuzoarelor din interior.Cam asa arata. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum