Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Estetica pentru incinte

dragon82

Postări Recomandate

Salutare.Am nevoie de ceva idei pentru mascarea suruburilor de la difuzoare...Nu prea sunt adeptul sa le observ...La unele incinte intr-adevar fara ele estetica lor ar duce lipsa de ceva,dar uneori merita "ascunse"...O imagine mai "soft",decat clasica imagine a difuzoarelor cu tot cu suruburile de fixare.Modalitati,idei?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Yoshiro

4

• dragon82

3

• zal

1

• hpavictor

1

Top autori în acest subiect

Ca sa nu ne sara lumea la beregata, ca suntem idealisti si visatori, sa consideram discutia ca fiind in limitele visarii si a idealismului... cine are de gand "s-o transpuna" in realitate, e binevenit...Ai plecat de la o conceptie gresita. De ce sa le acoperi, cand poti sa le dai valoare estetica, estetico-functionala(extrem)?Mai exact, ti se par urate? 1. Alege unele "frumoase". Un surub poate fi o capodopera, crede-ma...2. Transforma surubul intr-un element estetico-functional sau componenta a unui element estetico-functional.Dpdv design, discutia asta poate merge fffff. departe, deja, doar pentru ca am dat mesajul asta, incep sa-mi vina idei. Dar s-o lasam asa, deocamdata... Doar daca insista careva, as putea dezvolta.3. Daca vrei musai sa le acoperi, altfel decat folosind varianta "dop nenorocit", eforturile implicate si consecintele acustice, ma imping in mod automat la variantele de mai sus...

Link spre comentariu

Salutare.Modalitati,idei?

Cred ca trebuia sa incepi cu " Va rog sa ................."Chiar puteai primi raspunsuri de la oameni seriosi , asa , vei primi raspunsuri de la cei asemanatori tie......
Link spre comentariu

Salutare.Modalitati,idei?

Cred ca trebuia sa incepi cu " Va rog sa ................."Chiar puteai primi raspunsuri de la oameni seriosi , asa , vei primi raspunsuri de la cei asemanatori tie......
Vrei sa dezvolti, te rog?
Link spre comentariu

Nu s-a stabilit dacă e vorba de difuri montate deasupra plăcii de lemn, sau dedesubt. Ptr prima variantă se pot folosi cercuri ornamentele, lipite pe marginea difurilor, care maschează şuruburile.

Link spre comentariu

Trecand peste toata teoria cu privire la domeniul estetica si "ascuns", o sa ma repet, poate par si eu mai de-al forumului, uzand o explicatie mai pamanteana.

Sunt 3 metode mari si late:

1. Estetizare a surubului (forma, culoare, material, textura).

2. Acoperire, considerand cele doua variante ale lui Zal+inca una:

-sub baffle: astup capetele/suruburile cu cepuri, dopuri, chit/material de finisaj, etc. Strang suruburile prin spate(neavand gaurile patrunse, nu le vad), folosind dibluri metalice expandabile in lemn, etc.(aici era vorba de consecintele acustice de care pomeneam, specifice montarii sub baffle. Formarea tubului acustic si incarcarea masei efective a difuzorului, blabla... implica prelucrari suplimentare ale profilului orificiului de montaj.)

-pe baffle: acopar cu inele/panouri decorative diverse.

-flush mount pe baffle si peste baffle-ul respectiv, pun inca un panou subtire care lase sa se vada doar membranele difurilor. Ca exemplificare, similar wave guide sau palniilor.

3. Transformarea suruburilor singure sau in ansambluri, in elemente cu valoare functionala. Un exemplu: Suruburile sunt parte componenta a sitelor de protectie.

Posted Image

Sunt multe, dar nu toate sunt la indemana constructorului amator...

Link spre comentariu

Probabil cea mai folosita solutie e cea descrisa de colegul Zal.

Montarea sub baffle e mai simpla insa daca difuzorul nu este greu. Poti folosi direct prinderea cu suruburi dimensionate corect astfel incat sa nu treaca pe partea cealalta. Poti folosi clemele obisnuite sau in cazul in care difuzorul este greu poti face un inel de metal in care sa dai gauri si sa faci filet iar apoi sa ingropi acest inel in material.

La fel poti ingropa capul surubului in material folosind doua placi mai subtiri facute sandwich si prinderea difuzorului de surub folosind piulite.

Daca pui difuzorul sub baffle trebuie sa rotunjesti marginile si sa ai grija la efectele difractiei cauzate de ele.

Scuze de calitatea imaginii

Posted Image

Link spre comentariu

Un exemplu: Suruburile sunt parte componenta a sitelor de protectie.

Daca te referi la woofere alea sunt sasiele de fapt, nu site de protectie.
Cultura ta in materie de "cunoasterea tipurilor difuzoarelor", o depaseste evident pe a mea. Desi in cazul asta sunt sasie(nu cunosc difuzorul), eu am incercat sa gasesc o imagine a ceea ce am eu un minte. Mai precis sita de protectie care sa apartina difuzorului in cauza, cu montaj direct pe suruburile difuzorului(asa are un subwoofer al meu, desi nu tocmai in varianta pe care mi-o imaginez eu acum). Multumesc de corectie. Sunt antrenat sa gandesc lucruri, inainte sa iau altele ca atare... Mi-a venit o idee si chiar n-am timp s-o randez acum in Vray... am incercat sa gasesc o imagine similara...Nu te obosi sa faci inele si sa dai filete in ele... exista dibluri metalice expandabile pentru lemn, pe filete de tip metric, exista dibluri autofilentante cu cap inbus si filet metric, exista absolut tot ce-si poate imagina un constructor amator, care are ura de suruburi vizibile. In extrema, exista si adezivi foarte puternici...
Link spre comentariu

Ideea de inele(cercuri) care sa acopere de jur imprejur un difuzor nu prea imi surade.Daca ar mai fi si argintie ar arata ca de bazar.Apoi,sincer,nici nu m-am gandit sa incerc cumva sa ma gandesc la suruburile de prindere a difuzoarelor(cu difuzorul montat pe placa la exterior) cu valoare estetica.Ma gandeam doar sa le elimin...din peisaj.Apoi dupa ce am citit discutiile pe aici,intrevad cava posibilitati si idei.Niciodata nu am vazut discutandu-se si de aspectul unor incinte,a suruburilor,in cazul expus de mine si doresc parerile si experientele celor ce au facut ceva cu estetica.Ma gandeam chiar ca si schimbarea culorii suruburilor schimba radical problema aspectului general.Varianta cu dopuri e la fel de "suspecta" la o privire generala,ca si dopurile de pe la dulapuri,mobila etc...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări