MatyC Postat Aprilie 7, 2011 Partajează Postat Aprilie 7, 2011 Pai nu am nicio schema - cum scria in datasheet asa l-am conectat.Hold un second. Cum adicalea nu ai nici o schema? Tu ai luat afishajul si pur si simplu l-ai alimentat in sperantza ca afisheaza legea universala? Ca nu m-ai intezleg!!! Ce HEX ai folosit? De la care aplicatie? Vad ca ai breadbord asa ca cauta si tu o schema banala cu un pic care-l ai la indemana si fa-l sa afiseze ceva, un "Hello World", ceva care sa confirmat ca functioneaza.Nu reusesc sa fac nimic si HEXUL e sigur bun ca e luat gata facut tocmai ca sa il testez mai intai si dupa ma apuc sa scriu eu cu macrouri si cum vreau eu sa il fac.Ce vrei sa spui cu HEX-ul ala? De unde este hex-ul ala? Link spre comentariu
pspsuceava Postat Aprilie 8, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2011 Pai nu am nicio schema - cum scria in datasheet asa l-am conectat. Hold un second. Cum adicalea nu ai nici o schema? Tu ai luat afishajul si pur si simplu l-ai alimentat in sperantza ca afisheaza legea universala? Ca nu m-ai intezleg!!! Ce HEX ai folosit? De la care aplicatie? Vad ca ai breadbord asa ca cauta si tu o schema banala cu un pic care-l ai la indemana si fa-l sa afiseze ceva, un "Hello World", ceva care sa confirmat ca functioneaza. Nu reusesc sa fac nimic si HEXUL e sigur bun ca e luat gata facut tocmai ca sa il testez mai intai si dupa ma apuc sa scriu eu cu macrouri si cum vreau eu sa il fac. Ce vrei sa spui cu HEX-ul ala? De unde este hex-ul ala? Nu vreau sa fiu nesimtiti , dar mai bine citeste topicul si vezi ce au mai zis oamenii pe aici ... Am avut inititial un un hex , nu a mers cu LCD_ul dupa care colegii de aici m-au indrumat sa sa fac acel test hardware. Link spre comentariu
gr1ph0n Postat Aprilie 8, 2011 Partajează Postat Aprilie 8, 2011 MatyC are dreptate, nu a spus nimic, care sa iasa din limita bunului simt, vorbesti de un hex, de care spui ca poate l-ai postat in topic.Microcontroler-ul in care ai incarcat acel hex, cum l-ai conectat la LCD? (De asta toata lumea iti cere schema de conectare.) Link spre comentariu
Liviu M Postat Aprilie 8, 2011 Partajează Postat Aprilie 8, 2011 Partea fara hex, conexiune hardware directa, vine de la pegas - el ia zis sa conecteze pinii hard si sa genereze un front cazator pe E, ca sa faca cursorul sa blincane (sfat bun, de altfel, dupa parerea mea). Legaturile asa cum le descrii par de asemenea OK. Singura chestie pe care n-o pricep e cum e cu alimentarea inversata. Link spre comentariu
MatyC Postat Aprilie 8, 2011 Partajează Postat Aprilie 8, 2011 Cu alimentarea era sa o patesc si eu. Sunt multe afisaje care seamana cu cel in discutie , cu conector lateral 2x7 pini si care au alimentarea de VDD pe pinul 2 iar VSS pe 1. Din seria PRC16xx sau LMC16xx marea lor majoritate asa sunt conectate, iar diferentierea lor se face prin cateva litere de la urma. Si cum in general ignoram ultimele litere din codul produsului conectam conform primului datasheet gasit. Insa PRC1602A are la conector VDD inversat cu VSS. Eu am avut noroc sa aflu despre acesta particularitate tot aici pe forum plus ca la o inspectie vizuala nu prea pica corect traseul de VSS pe pcb-ul afisajului. Link spre comentariu
Liviu M Postat Aprilie 8, 2011 Partajează Postat Aprilie 8, 2011 Aha, multumesc! Link spre comentariu
pegas Postat Aprilie 8, 2011 Partajează Postat Aprilie 8, 2011 retoric...eu nu inteleg... pinii sunt numerotati (ca in datasheet), pinul vdd are forma patrata (pe cablaj, ca pe datasheet). ce anume poti incurca? Link spre comentariu
pspsuceava Postat Aprilie 8, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2011 retoric...eu nu inteleg... pinii sunt numerotati (ca in datasheet), pinul vdd are forma patrata (pe cablaj, ca pe datasheet). ce anume poti incurca?Nu ma refer la mine - incat nu am lucrat cu alte LCD_uri insa am inteles ca poti incurca - incat majoritatea sunt invers .. si se presupune a fi compatibile HITACHI , dar de fapt nu sunt chiar 100% , avand aceasta modificare. Link spre comentariu
pspsuceava Postat Aprilie 8, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2011 Maine fac rost de un LCD dintr-un DVD sa vedem daca e compatibil hitachi si daca il pot fac sa mearga . Link spre comentariu
pegas Postat Aprilie 9, 2011 Partajează Postat Aprilie 9, 2011 ????nu am auzit sa se foloseasca asa ceva la dvd-playere...datasheet de la ala de unde gasesti? Link spre comentariu
MatyC Postat Aprilie 9, 2011 Partajează Postat Aprilie 9, 2011 retoric...eu nu inteleg... pinii sunt numerotati (ca in datasheet), pinul vdd are forma patrata (pe cablaj, ca pe datasheet).Padul patrat indica pinul nr. 1 din conector care poate avea orice functie. Legat de datasheet-ul asta e bine ce spui. Este documentul pentru acest afisaj, insa LCM1602ASL dupa cum l-a comandat difera pe PRC1602A-SERIES1. Nu poti garanta 100% ca este acelasi produs, asa e cu chinazariile astea. Cand am cumparat un PQC1602 nu aveam documentatia lui si mi-a trebuit ceva timp sa caut un pdf pe care sa fiu sigur. Ma intreb acum oare la ce se refera pspsuceava cand zice ca a inversat alimentarea? Sper sa nu fi alimentat lcd-ul cu +5v pe pinul 2 ca e problema.In poza traseele de alimentare nu se vad cum trebuie dar din cate vad datasheetul postat este bun si alimentarea se face pe pinul 1 cu +5v.Deocamdata tot topicul ramane la nivel de vorbe din moment ce nu stim ce vrea pspsuceava sa construiasca cu lcd-ul. Link spre comentariu
pspsuceava Postat Aprilie 9, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 9, 2011 ????nu am auzit sa se foloseasca asa ceva la dvd-playere...datasheet de la ala de unde gasesti?Ai avut dreptate - si nici macar nu era dintr-un dvd player era dintr-o combina , vorbea prostii ala de la care l-am luat , bine macar ca a fost mocca.Deci ramane valabil cine are si vrea sa imi vanda un display , il astept cu mare placere.@matyc - L-am alimentat CORECT , pinul 1 vdd .Eu nu vreau sa contruiect nimic special acuma - desi as putea face un termometru , sau orice , mie nu imi place sa iau doar hex-ul sa il incarc in programator si sa fac ceva, imi place sa o iau cu pasi mici si sa inteleg cum functioneaza programul si dupa sa fiu capabil sa il fac de la 0 , momentan dupa ce imi iau un LCD care sa FUNCTIONEZE hardware , o sa incep mai intai sa afisez ceva simplu pe el , dupa un mesaj cand apesi pe un buton ,altul pe alt buton , dupa o sa incerc sa pun o tastatura de computer sa interactioneze cu el - am vazut un proiect de acest gen, sau sa fac un termometru ,dar momentan imi trebuie un LCD , oricum ma pun acuma sa fac pentru ultima data testul acestui LCD daca nici acuma nu functioneaza , gata , il arunc ( sau ma rog daca il vrea pegas , il trimit lui ) . Link spre comentariu
pspsuceava Postat Aprilie 9, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 9, 2011 Am mai facut odata m-am asigurat ca totul e bine si nu a mers , deci clar e stricat displayul , daca are cineva de vanzare sunt interesat sa cumpar pana in 25 de lei deci 30 ron cu tot cu transport. Link spre comentariu
Traxxx Postat Aprilie 13, 2011 Partajează Postat Aprilie 13, 2011 Nu stiu cum de l-ai ars tu ca eu am pus din greseala 2lcd 16x2 cu alimentarea invers si nu au patit nimic, incearca sa ii pui doar alimentarea 5v + - si semireglabilul de contrast si cand dai de el ar trebui sa ti se inegreasca primul rand de sus[Aprinderea pixelilor] Link spre comentariu
pspsuceava Postat Mai 2, 2011 Autor Partajează Postat Mai 2, 2011 Am o intrebare care poate sa fie absurda aveti idee de unde pot face rost de niste " pini " sa pot pune lcd-ul sa stea ca asa cu fire e foarte greu . Mi-am comandat in LCD , mi-a venit astazi , sper sa reusesc sa il fac sa functioneze . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum