MatyC Postat Aprilie 5, 2011 Partajează Postat Aprilie 5, 2011 Initializarea afisajului mi-a consumat vreo 16 ore pe parcursul a 2 nopti. Nu e chiar asa simpla initializarea lui. Am si eu un afisaz asemanator insa testul l-am facut cu PIC16F88 dupa un proiect gasit in librariile de la JALv2. Sfatul lui Spitfire este o idee buna pentru a testa afisajele, este usor de implementat. Semireglabilul de 50k va fi prea sensibil la reglajul contrastului dar pentru test e ok. Afisajul trebuie intai initializat si pe urma pot fi trimise comenzi sau date. Link spre comentariu
pegas Postat Aprilie 5, 2011 Partajează Postat Aprilie 5, 2011 99% a legat ceva gresit. nu cred ca se vinde de la magazin gata ars. singura filosofie este sa faca tranzitia pe E dela H la L, ca sa ia comanda. Link spre comentariu
pspsuceava Postat Aprilie 5, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 5, 2011 Nu reusesc sa ii dau de cap si basta .. cred ca am sa trimit cuiva mai priceput sa vada daca e bun , daca nu , asta e , cumpar altul.. si gata . eventual sa aiba si pinii normali ! Link spre comentariu
pegas Postat Aprilie 6, 2011 Partajează Postat Aprilie 6, 2011 bre omule :-)pune o poza cu ce ai facut. sau o schema.p.s. eu am cumparat acum vreo 5 ani, la gramada niste LCD-uri de prin telefoane romtelecom sparte, distruse (telefoanele) si au mers toate toate. they are built to last :-) Link spre comentariu
pspsuceava Postat Aprilie 6, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 6, 2011 Eh , asa o fi cum zici tu , eu nu reusesc sa ii dau de cap la asta , si ma enerveaza .Daca tot ai asa de multe functionale iti propun un schimb , daca tot zicei ca dai 10 lei pe el + inca 10lei + transport ... discutam pe privat ! Link spre comentariu
costi002 Postat Aprilie 7, 2011 Partajează Postat Aprilie 7, 2011 Eh , asa o fi cum zici tu , eu nu reusesc sa ii dau de cap la asta , si ma enerveaza .Daca tot ai asa de multe functionale iti propun un schimb , daca tot zicei ca dai 10 lei pe el + inca 10lei + transport ... discutam pe privat !poate ar fi bine sa vedem si noi liniile de initializare ale display-ului, nu crezi? Link spre comentariu
MatyC Postat Aprilie 7, 2011 Partajează Postat Aprilie 7, 2011 Pana la urma ce schema ai testat? Ca pe la inceput ai zis ca ai testat un HEX gata facut. Ca nu mai stiu care e problema. Nu afiseaza sau vrei sa se aprinda backlightul, care nu exista la afisajul tau? Primul meu afisaj mi-a dat batai de cap din cauza ca aveam contrastul la minim de nu se vedea nimic. Link spre comentariu
pegas Postat Aprilie 7, 2011 Partajează Postat Aprilie 7, 2011 el nu reuseste hard-wired sa faca lcd-ul sa mearga. adica sa blinkaie cursorul. Link spre comentariu
pspsuceava Postat Aprilie 7, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 7, 2011 Eh , asa o fi cum zici tu , eu nu reusesc sa ii dau de cap la asta , si ma enerveaza .Daca tot ai asa de multe functionale iti propun un schimb , daca tot zicei ca dai 10 lei pe el + inca 10lei + transport ... discutam pe privat !poate ar fi bine sa vedem si noi liniile de initializare ale display-ului, nu crezi?E bine initializat , am postat un link cu programul gata facut in primul post , parca .Dar ideea e ca eu cred ca e stricat asta , incat am incercat si sa blinkuiesc cursorul cum a zis cineva aici si nu am reusit !deci pinii i-am pus asa RW,RS,DB7,6,5,4 - masa , DB-3,2,1,0 - + si E il schimb de pe masa pe + . Si nu merge.A si asta pentru contrat pe + direct fara rezistenta.Am incercat tot felul de metode NU A MERS.Acuma nu mai pot pune poze ca deja l-am "decablat" pentru ca vreau sa il trimit colegului pegas ! Link spre comentariu
pegas Postat Aprilie 7, 2011 Partajează Postat Aprilie 7, 2011 pai cum de pe masa pe plus? (E-ul?)in datasheet scrie invers... (H -> L) si inca o chestie nu o inteleg: ai zis in primul post: am inversat VSS si VDD ??? Link spre comentariu
pspsuceava Postat Aprilie 7, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 7, 2011 pai cum de pe masa pe plus? (E-ul?)in datasheet scrie invers... (H -> L) si inca o chestie nu o inteleg: ai zis in primul post: am inversat VSS si VDD ???Da , modelul asta functioneaza invers decat cel hitachi obisnuit .are inversate + cu - . Oricum daca nu ar fi fost bine cum e , s-ar fi stins ledul care l-am pus sa imi indice daca functioneaza " liniile " de + si - , ca intra in scurt. Link spre comentariu
pegas Postat Aprilie 7, 2011 Partajează Postat Aprilie 7, 2011 pai tu ai atasat datasheetul.... acolo scrie clar "tranzitie high -> low". high-ul e "5V" si low=ul e masa... cum adica functioneaza invers?p.s. eu ma las pagubas. Link spre comentariu
gr1ph0n Postat Aprilie 7, 2011 Partajează Postat Aprilie 7, 2011 Posteaza o schema dupa care l-ai conectat.L-ai alimentat la o tensiune mai mare de 5V? Link spre comentariu
pspsuceava Postat Aprilie 7, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 7, 2011 pai tu ai atasat datasheetul.... acolo scrie clar "tranzitie high -> low". high-ul e "5V" si low=ul e masa... cum adica functioneaza invers?p.s. eu ma las pagubas.Pff .Deci , treaba cu inversul e valabil la ALIMENTAREA LUI ! Am facut si HIGH - LOW si LOW - HIGH si tot nu merge !Nu l-am alimentat peste 5v - am stabilizator pe acea tensiune - doar alimenteaza si PIC-ul... :)Pai nu am nicio schema - cum scria in datasheet asa l-am conectat. Link spre comentariu
francezu Postat Aprilie 7, 2011 Partajează Postat Aprilie 7, 2011 Nu ai spus pana la urma daca se aprind celulele cand dai contrastul la maxim ( toate lcd-urile folosite de mine aveau contrastul maxim cu pinul Vo la masa, nu la plus). Ar fi bine sa pui un potentiometru de 10-20k sa poti regla contrastul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum