Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

LCD-Display LCM1602ASL 16x2 Problema

Postări Recomandate

Buna ziua !

Am comandat de la Adelaida acest LCD.

Am gasit datasheetul :

http://lynx-dev.com/media/pdf/prc1602a-series-1.pdf

Am fost atent la VDD inversat cu VSS .

Nu reusesc sa fac nimic si HEXUL e sigur bun ca e luat gata facut tocmai ca sa il testez mai intai si dupa ma apuc sa scriu eu cu macrouri si cum vreau eu sa il fac.

O poza cu el , e foarte ciudat ca lipsesc J1,J2,J3 si R7,R6... Intre "pinii" J1 am testat si nu trece nimic , sigur nu e nimic in neregula ?

Posted Image

Uploaded with ImageShack.us

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 148
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Poti monta un potentiometru de 5-10k intre Vdd si Vss iar cursorul il pui la V0.Ajustand potentimetrul ar tb ca ecranul sa se innegreasca in caz contrar e posibil ca lcd-ul sa aiba probleme .

Asta e problema , ca nu am decat de 50k potentiometru la indemana ...dar nu ar trebui sa se aprinda cand alimentez doar backlightul !? ca doar ala se comporta ca un led banal ...deci J-urile alea chiar ar trebui sa fie asa goale ? ti-am zis intre cele 2 rotunduri nu circulara curentul ... parca ii lipsesc alea ...
Link spre comentariu

baby steps: daca ai dubii, incearca mai intai cu un montaj supersimplu sa vezi daca merge electric. eu le puneam doar sa faca blink la cursor. leaga pinul 3 la pinul 1 pentru contrast maxim. 1 la plus, 2 la masa. pinii d0-d7 configureaza-i hard (leaga-i la plus si masa) pentru a da comanda "cursor display" de la pagina 11. daca ai legat toti pinii dupa acea comanda, trebuie sa mai faci doar o tranzitie pe "E" pin 6 de la H la L. si ar trebui sa ai un cursor care blinkaie.si acuma stii ca merge fizic.

Link spre comentariu

baby steps: daca ai dubii, incearca mai intai cu un montaj supersimplu sa vezi daca merge electric. eu le puneam doar sa faca blink la cursor. leaga pinul 3 la pinul 1 pentru contrast maxim. 1 la plus, 2 la masa. pinii d0-d7 configureaza-i hard (leaga-i la plus si masa) pentru a da comanda "cursor display" de la pagina 11. daca ai legat toti pinii dupa acea comanda, trebuie sa mai faci doar o tranzitie pe "E" pin 6 de la H la L. si ar trebui sa ai un cursor care blinkaie.si acuma stii ca merge fizic.

NU am inteles chestia cu de la H la L ...A mai incercat odata si fara sa mai conectez si +/- " izolate " in partea dreapta si cu si NIMIC , nu merge nimic...
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări