pspsuceava Postat Aprilie 1, 2011 Partajează Postat Aprilie 1, 2011 Buna ziua ! Am comandat de la Adelaida acest LCD. Am gasit datasheetul : http://lynx-dev.com/media/pdf/prc1602a-series-1.pdf Am fost atent la VDD inversat cu VSS . Nu reusesc sa fac nimic si HEXUL e sigur bun ca e luat gata facut tocmai ca sa il testez mai intai si dupa ma apuc sa scriu eu cu macrouri si cum vreau eu sa il fac. O poza cu el , e foarte ciudat ca lipsesc J1,J2,J3 si R7,R6... Intre "pinii" J1 am testat si nu trece nimic , sigur nu e nimic in neregula ? Uploaded with ImageShack.us Link spre comentariu
junior Postat Aprilie 1, 2011 Partajează Postat Aprilie 1, 2011 Cand il alimentezi (numai Vcc si GND fara alte semnale) ecranul se "aprinde" ? Link spre comentariu
pspsuceava Postat Aprilie 1, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 1, 2011 NU ! asta e problema mea ! ca fara sa alimentez nimic altceva , decat backlightul nu merge! Eu zic ca lipsesc ceva piese cred , acolo unde scrie J1 , J2 , J3 ! O mica eroare , asta e LCD-ul care mi l-au trimis pana la urma , initial l-am vrut pe ala .. http://www.adelaida.ro/product_info.php?products_id=9143 Link spre comentariu
junior Postat Aprilie 1, 2011 Partajează Postat Aprilie 1, 2011 Poti monta un potentiometru de 5-10k intre Vdd si Vss iar cursorul il pui la V0.Ajustand potentimetrul ar tb ca ecranul sa se innegreasca in caz contrar e posibil ca lcd-ul sa aiba probleme . Link spre comentariu
pspsuceava Postat Aprilie 1, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 1, 2011 Poti monta un potentiometru de 5-10k intre Vdd si Vss iar cursorul il pui la V0.Ajustand potentimetrul ar tb ca ecranul sa se innegreasca in caz contrar e posibil ca lcd-ul sa aiba probleme .Asta e problema , ca nu am decat de 50k potentiometru la indemana ...dar nu ar trebui sa se aprinda cand alimentez doar backlightul !? ca doar ala se comporta ca un led banal ...deci J-urile alea chiar ar trebui sa fie asa goale ? ti-am zis intre cele 2 rotunduri nu circulara curentul ... parca ii lipsesc alea ... Link spre comentariu
gr1ph0n Postat Aprilie 1, 2011 Partajează Postat Aprilie 1, 2011 deci J-urile alea chiar ar trebui sa fie asa goale ? ti-am zis intre cele 2 rotunduri nu circulara curentul ... parca ii lipsesc alea ...Fa o poza din partea cu led-ul pentru retroiluminare, sa vedem ce e acolo. Link spre comentariu
pspsuceava Postat Aprilie 1, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 1, 2011 Uploaded with ImageShack.us Link spre comentariu
gr1ph0n Postat Aprilie 1, 2011 Partajează Postat Aprilie 1, 2011 LCD-ul tau nu are backlight. Fa cum ti-a spus junior, pentru teste cred ca e ok si un potentiometru de 50K(pana faci rost de unul mai mic ca valoare). Link spre comentariu
pegas Postat Aprilie 2, 2011 Partajează Postat Aprilie 2, 2011 baby steps: daca ai dubii, incearca mai intai cu un montaj supersimplu sa vezi daca merge electric. eu le puneam doar sa faca blink la cursor. leaga pinul 3 la pinul 1 pentru contrast maxim. 1 la plus, 2 la masa. pinii d0-d7 configureaza-i hard (leaga-i la plus si masa) pentru a da comanda "cursor display" de la pagina 11. daca ai legat toti pinii dupa acea comanda, trebuie sa mai faci doar o tranzitie pe "E" pin 6 de la H la L. si ar trebui sa ai un cursor care blinkaie.si acuma stii ca merge fizic. Link spre comentariu
pspsuceava Postat Aprilie 3, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 3, 2011 baby steps: daca ai dubii, incearca mai intai cu un montaj supersimplu sa vezi daca merge electric. eu le puneam doar sa faca blink la cursor. leaga pinul 3 la pinul 1 pentru contrast maxim. 1 la plus, 2 la masa. pinii d0-d7 configureaza-i hard (leaga-i la plus si masa) pentru a da comanda "cursor display" de la pagina 11. daca ai legat toti pinii dupa acea comanda, trebuie sa mai faci doar o tranzitie pe "E" pin 6 de la H la L. si ar trebui sa ai un cursor care blinkaie.si acuma stii ca merge fizic.NU am inteles chestia cu de la H la L ...A mai incercat odata si fara sa mai conectez si +/- " izolate " in partea dreapta si cu si NIMIC , nu merge nimic... Link spre comentariu
Spitfire Postat Aprilie 3, 2011 Partajează Postat Aprilie 3, 2011 Sau lipiti o mufa LPT si o conectati la portul paralel al PC-ului asa: http://electrosofts.com/parallel/lcd_circuit.jpg Apoi cu programul LCD Smartie ii scrieti ceva... http://lcdsmartie.sourceforge.net/ Link spre comentariu
pegas Postat Aprilie 4, 2011 Partajează Postat Aprilie 4, 2011 adica firul de la pinul "E" il conectezi (cu mana, cu buton whatever) la "+5V" si apoi, acel fir sau buton il conectezi la masa. Link spre comentariu
Liviu M Postat Aprilie 4, 2011 Partajează Postat Aprilie 4, 2011 Ce cred eu ca vrea pegas sa-ti spuna e ca modificarile pe firele de date sunt "bagate in seama" de LCD la o tranzitie H->L (High-Low, 5V->0V) a lui E. Se poate spune ca E e un CLK pentru LCD. Link spre comentariu
pspsuceava Postat Aprilie 5, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 5, 2011 Da , am inteles . Insa nu merge , am incercat :( . Link spre comentariu
pegas Postat Aprilie 5, 2011 Partajează Postat Aprilie 5, 2011 atunci e stricat si trimite-mi-l mie prin posta pentru 10 lei. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum