Vizitator eladislau Postat Aprilie 1, 2011 Partajează Postat Aprilie 1, 2011 Buna ziua, imi puteti spune va rog daca este normal ca tensiunea la iesierea unui 555 sa fie mult mai mica decat alimentarea, am facut o schema unde la iesire am o fregventa de aproximativ 8hz, alimentarea este de 9v iar la out am aproximativ 4.5v(atasez schema, R1-15k, R2-80k, C-1u). Cum pot avea 9 V pe out? Link spre comentariu
miron1947 Postat Aprilie 1, 2011 Partajează Postat Aprilie 1, 2011 alimentarea este de 9v iar la out am aproximativ 4.5vDar sursa cand pinul 3 este in starea 1(high), ramane la 9V?Aceasta tensiune o masurati cu un osciloscop?Daca o masurati cu voltmetru obtineti o medie la 8Hz. Link spre comentariu
Vizitator eladislau Postat Aprilie 1, 2011 Partajează Postat Aprilie 1, 2011 masor cu voltmetru, sursa este stabila am 9 v permanent, iar intre + si output am tot cam 4,5v, montajul l-am facut bine, iar la out sigur nu am 9 v, pentru ca am pus si cu condensator de 1000uF- timpul fiind de aproximativ 70 secunde. Multumesc Link spre comentariu
miron1947 Postat Aprilie 1, 2011 Partajează Postat Aprilie 1, 2011 masor cu voltmetruPuteti afla ce tensiune reala [attachment=0]untitled.JPG[/attachment]aveti pe iesire cu o dioda si un condensator, + cca.0,7V.Condensatorul se va incarca pe varful tensiunii, iar dioda impiedica descarcarea lui cand iesirea este in starea jos. Link spre comentariu
Vizitator eladislau Postat Aprilie 1, 2011 Partajează Postat Aprilie 1, 2011 Buna treaba cu condensatorul si dioda, era de la fregventa, eu cand am temporizat la 70 secunde nu am mai masurat, doar mi sa parut ca arde ledul tot slab. Multumesc mult. Link spre comentariu
electriclicdoll Postat Aprilie 1, 2011 Partajează Postat Aprilie 1, 2011 o paranteza: unde pot gasi in timisoara un 555 timer si cam cat ar costa??? Link spre comentariu
miron1947 Postat Aprilie 1, 2011 Partajează Postat Aprilie 1, 2011 Aveti magazin.... Reclamele pe PM, va rog. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum