Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

555

Vizitator eladislau

Postări Recomandate

Vizitator eladislau

Buna ziua, imi puteti spune va rog daca este normal ca tensiunea la iesierea unui 555 sa fie mult mai mica decat alimentarea, am facut o schema unde la iesire am o fregventa de aproximativ 8hz, alimentarea este de 9v iar la out am aproximativ 4.5v(atasez schema, R1-15k, R2-80k, C-1u). Cum pot avea 9 V pe out?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• miron1947

3

• electriclicdoll

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

alimentarea este de 9v iar la out am aproximativ 4.5v

Dar sursa cand pinul 3 este in starea 1(high), ramane la 9V?Aceasta tensiune o masurati cu un osciloscop?Daca o masurati cu voltmetru obtineti o medie la 8Hz.
Link spre comentariu
Vizitator eladislau

masor cu voltmetru, sursa este stabila am 9 v permanent, iar intre + si output am tot cam 4,5v, montajul l-am facut bine, iar la out sigur nu am 9 v, pentru ca am pus si cu condensator de 1000uF- timpul fiind de aproximativ 70 secunde. Multumesc

Link spre comentariu

masor cu voltmetru

Puteti afla ce tensiune reala [attachment=0]untitled.JPG[/attachment]aveti pe iesire cu o dioda si un condensator, + cca.0,7V.Condensatorul se va incarca pe varful tensiunii, iar dioda impiedica descarcarea lui cand iesirea este in starea jos.
Link spre comentariu
Vizitator eladislau

Buna treaba cu condensatorul si dioda, era de la fregventa, eu cand am temporizat la 70 secunde nu am mai masurat, doar mi sa parut ca arde ledul tot slab. Multumesc mult.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări