Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

legarea a 2 capacitori

Vizitator hakaturbo

Postări Recomandate

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• davidut5

2

• rimache

1

• cristian2009

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Se leaga in paralel si obtii 44 000 uF ceea ce nu este mult, daca abia la 1-2 F(1 000.000 uF) se simte o mare diferenta, asta daca il ai pe masina.Daca il ai alimentat din vreun transformator cu punte redresoare sunt numai buni, tot in paralel pe alimentare se leaga, + cu +, si - cu - .

Link spre comentariu

In functionare normala nu se incalzesc. Se incalzesc daca inversezi polaritatea, poate sa si bubuie, sau daca depasesti voltajul maxim pe care il accepta si aici risc de explozie. In cazul tau voltajul nu ai cum sa-l depasesti, si la legare sa fii atent + la + si - la -

Link spre comentariu
Vizitator comfel

Salut ,am nevoie de sfaturi pentru a lega 2 condensatoare de 22000uf fiecare 40/46V +50% -20 %la intrarea in amplificator auto.

Eu nu inteleg de ce ai nevoie de cond cu asemenea valori la un banal Amplificator .este suficient un cond de 1000=2200uf /25VCond de valori f mari la incarcare ia peste 10A in milisec.. .De ce te legi la cap daca nu te doare ....... :scarpin
Link spre comentariu

Condensatorul ala nu foloseste la filtrare. Se foloseste ca rezerva de energie putand debita curenti mari pentru un timp foarte scurt atunci cind amplificatorul ajunge la putere maxima (pe frecvente joase) si are nevoie de varfuri de curent mult peste curentul nominal. Bateria masinii e mai lenesa si nu face fata la asigurarea energiei necesare atunci cand amplificatorul este la "peak".

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări