Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Radio FM din tuner cass. auto

yo9hnf

Postări Recomandate

Hello !

- Am gasit in sertar un tuner de la un casetofon auto Blaupunkt (fara RDS) ; tuner simlu care scoate IF (altele am vazut ca scot direct semnal AF).

- Am facut un demodulator cu TBA120T (sufixul T se refera la integratul care foloseste filtre ceramice) pentru alt proiect.

Ma intereseaza sa folosesc acest demodulator la tunerul mai sus mentionat, dar problema e ca nu prea inteleg ce face pinul "Buffered Oscillator Output" (care de fapt e al lui TDA1575). Este cumva iesirea pentru frecventmetru (procesor) ?

http://www.nxp.com/documents/data_sheet/TDA1575T_CNV.pdf --- aici e datasheetul lui TDA1575T (din tuner)

http://www.epanorama.net/sff/Automotive/products/audio/Opel%20SC202c.pdf --- aici e schema casetofonului.

Pe prima pagina e schema tunerului.

Problema ar fi ca pe schema tunerului apar doua puncte care nu inteleg daca sunt doar puncte de masura, sau au si alta destinatie, anume MP5 si MP7.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo9hnf

5

• nico_2010

3

• iora

2

Top autori în acest subiect

Merge domne' ! :da

Problema e ca semnalul AF este distorsionat cam mult de deodulator.

Am probat demodulatorul si pe tunerul meu Siemens RH 150 si la fel face. Practic sunetele intalte se aud ok, dar basul e distorsionat aproape in totalitate.

Schema demodulatorului este aceasta :

Posted Image

Filtrul din partea dreapta a schemei ar fi trebuit sa fie CDA10.7MA, dar nu am avut asa ceva si i-am pus L10.7MA.

Link spre comentariu

Are cineva idee cum se poate face o bucla de reactie cu un uC AVR astfel incat sa pot regla tensiunea de comanda a varicapurilor?

Da, foloseste un TSA5522 si un uC din seria ATMEL
Link spre comentariu

Am cautat pe dioda.ro si nu am gasit acest integrat.M-am uitat in datasheet si am vazut ca are si functia de "tuning voltage output", dar nu prea am inteles exact cum se constituie bitii de date pentru a transmite o anume tensiune.
Link spre comentariu

Am cautat pe dioda.ro si nu am gasit acest integrat.M-am uitat in datasheet si am vazut ca are si functia de "tuning voltage output", dar nu prea am inteles exact cum se constituie bitii de date pentru a transmite o anume tensiune.
poti sa cauti pe net, sunt multe proiecte de sinteza PLL comandate de PIC16F84 sau atmel8515, impreuna cu LM7001 sau SAA1057.am gasit un proiect care avea si corector de ton cu TEA6200.multe sunt pe site-uri rusesti. afisare pe LCD 2x16 sau 1x16. problema e ca la un calcul sumar am iesit mai profitabil sa achizitionez tunere gata facute :da ,interesant ar fi doar daca proiectul ar fi complet adica sa aiba si RDS
Link spre comentariu

Atunci incearca TSA5511 sau TSA5512, erau (si sunt inca) larg folosit la PLL-urile din selectoarele TV.Pentru a te lamuri cu privire la constituirea bitilor de date te rog sa citesti cu atentie foaia de catalog.De rest, respectiv cum se transmite informatia de la uC la PLL, te ajuta BASCOM prin libraria I2C.
Link spre comentariu

Mai jos ai fisierele pentru o sinteza de frecventa cu TSA5522 si ATtiny2313.banda de frecvente : 87.55-108.5MHzLate edit:Dintr-o eroare, inainte de compilare am dezactivat functiile de initiere a comunicatiei I2C, respectiv intreaga comunicatie a I2C.AM facut corecturile in fisierul hex, care acum ar trebui sa fie OK

Link spre comentariu

Va multumesc amandurora pentru interesul acordat ! Nico, o sa ma apuc sa fac cablajul pentru controller, dar trebuie sa vad pe unde pot gasi TSA5522.Pentru a avea si RDS, cel mai simplu ar fi sa se foloseasca un tuner care stie RDS si are pin de MUX (parca).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări