Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Senzor miscare tavan

Postări Recomandate

Are cineva o schema pt aceste "gunoaie"? Am vreo 3 buc..cu diferite defectiuni..! Stiu,merge si fara schema ca are cateva piese si un operational 324 dar vroiam sa ma chiorasc putin pe schema..multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• tinel

4

• leoncris

3

• mircea888

1

• djdansmart

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu stiu daca gasesti schema,dar din experienta,probleme sunt in sursa,datorita conectarii gresite.Verifica siguranta si cele cateva componente.Iesire contact releu -faza 230Vca.Partea electronica fiind alimentata in 8-9Vcc.Bafta!

Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...

[quote="

Partea electronica fiind alimentata in 8-9Vcc.

...Asta e valabil si pt senzorii de lumina tip aplica ? S-au stricat 2 pe scara mea si as vrea sa le repar . Am gasit zennerul care alimenteaza partea de comanda ars si nu stiu la ce tensiune e...din ce scrie pe el releul e la 24 de V, CI e lm324 (3...36V),mai e un ST25c care pare sa comande releul...deci pare sa mearga un zenner de 24v dar as vrea sa fiu sigur ,sa nu cumva sa ard lm-ul ca pe langa el e plin de smd-uri care mi-ar face mari probleme la schimbarea lui .
Link spre comentariu

de regula lm-ul se alimenteaza printr un stabiliuzator de tensiune..de regula 78L08 ( capsula tip BC) un defect tipc la acesti senzori este condensatorul pe alimentare( cel serie pe 220v, avind in vedere ca nu are traf)

Link spre comentariu

Senzorul are 2 surse , una de 24Vca pentru comanda releului si una de 8Vcc ,stabilizata cu un 78L08 ( capsula tip BC), cum spunea un coleg mai sus pentru alimentare senzor.Verifica prezenta celor 2 tensiuni.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări