djdansmart Postat Martie 31, 2011 Partajează Postat Martie 31, 2011 Are cineva o schema pt aceste "gunoaie"? Am vreo 3 buc..cu diferite defectiuni..! Stiu,merge si fara schema ca are cateva piese si un operational 324 dar vroiam sa ma chiorasc putin pe schema..multumesc! Link spre comentariu
mircea888 Postat Martie 31, 2011 Partajează Postat Martie 31, 2011 Daca nu ai tu schema sau nu poti sa o scoti de pe circuit atunci nu cred ca o are altcineva. Link spre comentariu
leoncris Postat Martie 31, 2011 Partajează Postat Martie 31, 2011 Nu stiu daca gasesti schema,dar din experienta,probleme sunt in sursa,datorita conectarii gresite.Verifica siguranta si cele cateva componente.Iesire contact releu -faza 230Vca.Partea electronica fiind alimentata in 8-9Vcc.Bafta! Link spre comentariu
tinel Postat Noiembrie 10, 2011 Partajează Postat Noiembrie 10, 2011 [quote=" Partea electronica fiind alimentata in 8-9Vcc....Asta e valabil si pt senzorii de lumina tip aplica ? S-au stricat 2 pe scara mea si as vrea sa le repar . Am gasit zennerul care alimenteaza partea de comanda ars si nu stiu la ce tensiune e...din ce scrie pe el releul e la 24 de V, CI e lm324 (3...36V),mai e un ST25c care pare sa comande releul...deci pare sa mearga un zenner de 24v dar as vrea sa fiu sigur ,sa nu cumva sa ard lm-ul ca pe langa el e plin de smd-uri care mi-ar face mari probleme la schimbarea lui . Link spre comentariu
cristi71 Postat Noiembrie 10, 2011 Partajează Postat Noiembrie 10, 2011 de regula lm-ul se alimenteaza printr un stabiliuzator de tensiune..de regula 78L08 ( capsula tip BC) un defect tipc la acesti senzori este condensatorul pe alimentare( cel serie pe 220v, avind in vedere ca nu are traf) Link spre comentariu
danb1974 Postat Noiembrie 10, 2011 Partajează Postat Noiembrie 10, 2011 Daca printre cele "citeva piese" e si un microcontroller (am desfacut un senzor de miscare pt lampa si avea) care a luat-o de la sursa de alimentare defecta... ghinion... Link spre comentariu
leoncris Postat Noiembrie 10, 2011 Partajează Postat Noiembrie 10, 2011 Senzorul are 2 surse , una de 24Vca pentru comanda releului si una de 8Vcc ,stabilizata cu un 78L08 ( capsula tip BC), cum spunea un coleg mai sus pentru alimentare senzor.Verifica prezenta celor 2 tensiuni. Link spre comentariu
tinel Postat Noiembrie 10, 2011 Partajează Postat Noiembrie 10, 2011 Dupa cum am mentionat mai sus ,nu are CI stabilizator ,are doar un zenner pe care l-am gasit strapuns, nici pomeneala de microprocesor .Condensatorul serie e ok. Link spre comentariu
leoncris Postat Noiembrie 10, 2011 Partajează Postat Noiembrie 10, 2011 Aplica o foto cu ... sursa. Link spre comentariu
tinel Postat Noiembrie 10, 2011 Partajează Postat Noiembrie 10, 2011 Senzorul se numeste Brilux Es-34a, si cica ar fi facut in Romania .Maine revin cu poze. Link spre comentariu
tinel Postat Noiembrie 11, 2011 Partajează Postat Noiembrie 11, 2011 Acestea sint imaginile. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum